Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarna Mamba .

CILEST - pytanie do Pań !

Polecane posty

Gość Czarna Mamba .

Witam serdecznie ! Dziś wzięłam pierwszą tabletkę CILEST. Stąd właśnie moje pytanie, a może raczej pytania. Chciałabym wiedzieć, czy po skończeniu się okresu, mogę normalnie współżyć z facetem (tzn. czy może on we mnie skończyć)tak tak, doskonale wiem, że nic nie daje 100% antykoncepcji, jestem przygotowana na skutki. Aczkolwiek rozmawiając z moją koleżanką, powiedziała mi ona, że u niej normalne jest to, że facet w niej kończy i nie zaszła jeszcze w ciążę, a tabletki te bierze od dawna. Drugie moje pytanie, to czy któraś z Was ma jakieś przykre doświadczenia z tymi tabletkami ?? Z góry dziękuję.

Gość Czarna Mamba .
Nikt nie ma nic do powiedzenia ?

Gość nie mam nic do powiedzenia
Witam, mam 32 lata, Cilest brałam 12 lat, potem odstawiłam, bo chciałam zajść w ciążę. Zaszłam od razu po odstawieniu i wszystko ok.

Gość nie mam nic do powiedzenia
Zabezpieczenie działa od pierwszej tabletki. Co 5 lat mniej więcej robiłam 6 miesięcy przerwy. U mnie tabletki te nie miały żadnych skutków ubocznych i rewelacyjnie się czułam, okres skąpy i bezbolesny. Wcześniej brałam logest, ale szybko musiałam odstawić z powodu obrzęków, a na Cileście super.

Gość Czarna Mamba .
Pocieszyłyście mnie kobitki ;)

Gość Czarna Mamba .
Właśnie. A jak skończy mi się opakowanie w poniedziałek,to kolejne mam zacząć brać po 7 dniach w poniedziałek, czy we wtorek ??

Gość tikitaska
ja rowniez bylam bardzo zadowlona z cilestu chociaz nie od razu i nie do konca. Antykoncepcje hormonalna stosuje od ponad 6 lat, bralam takie tabletki jak novynette, cilest, logest oraz yaz, najdluzej bralam cilest i najbardziej mi odpowiadal. na poczatku swojej przygody z cilestem mialam pewne problemy ale nie do konca jestem pewna czy to wina cilestow, lekarz stwierdzil ze gdybym ich nie brala moje dolegliwosci bylyby wieksze, z czasem poradzilam sobie z nimi. zaczelam kombinowac z innymi tabletkami poniewaz po paru latach zaczelam miec male (czasami wieksze) plamienia w trakcie opakowania. jednak mimo to (jesli obecna metoda sie nie sprawdzi) wracam do cilestow. odp na twoje pytanie, tabletke powinnas wziac we wtorek, miedzy opakowaniami robisz 7 dni przerwy a na 8 dzien zaczynasz nowe opakowanie