Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamkaaaaaaaaaa

Zalałam telefon jak go uratować

Polecane posty

Gość załamkaaaaaaaaaa

No więc wczoraj zalałam telefon. Wpadł mi do wody. Woda była czysta bez żadnego dodatku. Rozłożyłam tel i odłożyłam na parapet żeby wychnął. Ale nie wyschnął nie włącza się. Da się go jeszcze uratować. A jak zaniose do serwisu to mi go uratują?

Mojej koleżanki siostra zalała nowiutką Nokię, wysuszyła ją i dalej działa. Ja troszkę zawilgociłam swoją Motkę i zaczęła fiksować ale po wysuszeniu śmiga jak nówka.

Gość załamkaaaaaaa
ale jak syszyć? sama ma wyschnąć czy jakoś specjalnie trzeba ją oszuszać?

mój wyschnął po nocy, a tamta Nokia to nie wiem. Poczekaj kilka dni, może jeszcze nie przegrana sprawa. Ja już zaczęłam oglądać telefony na allegro, ale całe szczęście telefon działa.

ale rady, nie włacza sie komórki nawet 3 dni wszelkie właczanie mogło już dobić komórke idz do serwisu tam pan ma płyn specjalny który to naprawi(chyba że juz zepsułas przez samą próbe włączenia)

Gość załamkaaaaaaa
próbowałam włączyć, bo inaczej skąd bym miała wiedzieć, że nadal nie działa. Ale nie włączałam go non stop. Wczoraj od razu po tej całej akcji zalania i dzisiaj rano jednak nadal nie działa. Już go zostawiłam w spokoju. A ile może taka naprawa w serwisie mnie kosztować

Gość cbcg
ja tez zalalam telefon jakis czas temu. mam nadzieje ze zaraz po zalaniu nie probowalas go wlaczyc- to moglo go doszczetnie zniszczyc, spiecie jakies itp jesli tak to mimo wszytsko przesatc probowac go wlaczac tylko niech z dwa dni sobie schnie, ja suszylam jedna noc na grzejniku cieplym plus suszarka i dopiero wlaczylam i dziala do dzisiaj ;) to juz pare miesiecy, wiec daj mu wyschanac nie probuj wlaczac przez dluzszy czas i powienien byc ok ;) mozesz probowac w komiesie jakims czy by go nie wyczyscili dokaldnie po czyms takim tez czasem dziala ale to jzu nie pewne.. ja mialam nokie a one pododbno twardsze sa ;)

Gość cbcg
aha, suszyc oczywsice z wyjeta bateria itp

Gość załamkaaaa
ja mam nokie 6300 do tej pory się nie psuła ma i jest prawie nówka ma dopiero pół roku i mi strasznie jej szkoda. No to wlasnie nie wiem zostawic ja jeszcze na jakis czas do schniecie czy zaniesc do komisu zeby mi ja profesjonalnie wysuszyli.

Mi telefon dwa razy już wpadł do wody ale ja go od razu wyłączyłam, wyjęłam baterię, kartę i wysuszyłam suszarką Za pierwszym razem były problemy z zasięgiem ale tylko przez parę godzin Za drugim nic się nie działo Albo to dobry sposób albo mam niezniszczalny telefon ;)

Gość papenowa
ja słyszałam że morzna wstawić telefon do ryżu

Gość skończycie jak Demi M :D
co to za telefon, włóż na grzejnik i niech się suszy z dwa dni .

a! doczytałam , nikia6300:( , cóż próbuj.

Gość na grzejnik nie wolno
nie wolno gwałtownie suszyc. to sie robi naturalnymi metodami :p, delikatnie :P A ryzem to popularny sposób od jakiegos czasu :D, ale podobno skuteczny

ja suszyłam SE i działa jak nówka;D

Gość polak nieuk
była reforma gimnazjalna, ale teraz ma byc kolejna reforma minister Hall. Historie , geografie podobno maja wywalic?? :classic_cool: To dopiero posłusznych tumanów bedą szkolić :D Grunt podpisac sie krzyzykiem i liczyć do 10, reszta jest niewazna :classic_cool:

Gość gość
Zalałam dziś telefon. Wpadł mi do wody. Zostawiałam go na 10 min i zaczęłam go później suszyć suszarką teraz włożyłam go do ryżu jak myślicie będzie działam czy mam się rozglądać za nowym??

Gość gościnniewrocławianka
Koniecznie zanieś telefon do jakiegoś serwisu. Nawet jeżeli po zalaniu i wysuszeniu telefon działa, to i tak może coś się z nim dziać. Najlepiej, żeby był to jakiś sprawdzony serwis telefonów komórkowych, ja polecam Telefonarium we Wrocławiu. Wszystkie awarie naprawiają szybko i dobrze.

Gość Imeka
Hej, też myślałam o tym telefonarium (a mam podobny problem), ale boję się trochę wysyłać telefon. Z drugiej strony jak się idzie do salony to oni też wysyłają czasami gdzieś dalej... A o telefonarium słyszałam wiele dobrego. Chyba się przełamię. Nie zależy mi tak bardzo na czasie, po prostu chce, aby telefon sprawnie działał.

Gość gość
Sama nie naprawisz tego. Idź do serwisu i tam na pewno go naprawią. Ja pamiętam że byłam kiedyś w www.imaster.com.pl ze swoim iphonem i nie było większego problemu z przywróceniem go do życia.

Gość makarena0
no właśnie, zalany telefon najlepiej zanieść do serwisu :) ja jak zalałam telefon to zaniosłam go do Teletorium i śmiga jak nowy

Gość gość

Masz na stronie applemobile.pl/co-robic-gdy-telefon-wpadnie-do-wody/ ciekawe porady, nie tak dawno skorzystałem ze strony i udało się osuszyć urządzenie, było trochę tylko zalane, pewnie jakby całe było pod wodą to byłoby ciężko

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Masz na stronie applemobile.pl/co-robic-gdy-telefon-wpadnie-do-wody/ ciekawe porady, nie tak dawno skorzystałem ze strony i udało się osuszyć urządzenie, było trochę tylko zalane, pewnie jakby całe było pod wodą to byłoby ciężko

Nie polecam wchodzić na stronę, dostaniecie wirusa.

Gość gość

Ja miałem problem z telefonem, na który wylało mi się trochę wody, przestał działać w odpowiedni sposób i tutaj skorzystałem z porad applemobile.pl/co-robic-gdy-telefon-wpadnie-do-wody/. Możesz zerknąć, jest tam również opcja, którą można wykorzystać jeśli będziesz chciał naprawić urządzenie u jakiegoś specjalisty.