Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruszkakula

dziwne ugryzienia

Polecane posty

Gość gruszkakula

Słuchajcie, wczoraj rano, jak się obudziłam (spałam wyjątkowo w śpiworze, zdjętym z pawlacza), poczułam, że mnie swędzą tylne części ud i pośladki. Podrapałam się trochę i zobaczyłam, że wyłażą bąble takie jak po komarze, z tym, że kilka (potem okazało się, że kilkanaście), jeden obok drugiego. Szybko zamieniły się w czerwone, wypukłe, niezbyt duże plamki, które okropnie mnie swędzą (smaruję fenistilem, ale to daje ulgę na parę minut, potem znów swędzą). Śladów jest chyba 12 na prawej nodze i z 5 na lewej, blisko siebie). Co to za dziadostwo może być? Chyba nie komar? Pomyślałam o pchłach, ale nie mam żadnych zwierząt w domu. A może pluskwa? Mogła mi się tak z niczego zalęgnąć na pawlaczu? Jak to sprawdzić? Czy takie ugryzienia wystarczy traktować fenistilem i pić wapno? Będę wdzięczna za porady.

Gość gruszkakula
up

Gość pchły mozesz przyniesc nawet n
a butach do domu, zyja bez zywiciela nawet kilka miesiecy wiec mozliwe ze sa to pchly mialam ten sam problem jest to ciiezkie do wypedzenia

Gość one sa bardzo szybkie.wysoko p
ootrafia skakakac wiec raczej bedzie problem ja mam kota ale jest domowym kotem wiec on raczej nie przynoisl z nikad tych pchel wypedzialam je jakims srodkiem ktory kupilam w sklepie zoologicznym nie pamietam nazwy ale procz tego kupilam na kota srodek bo na nia tez przeszly musialam prawie wszystko wyprac dobrze posprzatac mieszkanie itd to ja ta co pisala wczesniej;)

Gość gruszkakula
Dzięki:-) A gryzły Cię bardzo? Co na ugryzienia? Wystarczy smarować fenistilem i wapno pić? Co zrobić, żeby tak cholernie nie swędziało?

Gość gruszkakula
Nigdzie nie będę klikać:-) Może i ktoś korzystał, ale nie wyobrażam sobie takiego uczulenia - kilkanaście bąbli jak po komarze, tylko na udach. Dlaczego łydki, przedramiona, stopy - mam nietknięte wobec tego? To na pewno nie uczulenie.

Gość ja nic nie pilam

Gość ucielo mi sorki
nic nie pilam kupilam olejek eukaliptusowy troszke to je odstrasza poniewaz bardzo gryza po lydkach

Gość gruszkakula
Wyraźne, czerwone bąble, o średnicy ok.1cm od cudzych bakterii, które przezimowały tam minimum kilka tygodni? Raczej stawiam na pchły jednak. Albo pluskwy :-o

Gość gruszkakula
O, dzięki. Olejek eukaliptusowy - o tym nie wiedziałam.

Gość i tak jak pisalam moglas je po
prostu przyniesc na obuwiu do domu tak mi mowil weterynarz poniewaz najpierw podejrzewalam z mezem ze wlasnie to od ota ale okazalo sie ze to pchly ludzkie

Gość to chyba wszystko co mowglam C
i polecic ja duzo czytalam na googlach wpisz pchly ludzkie zwalczanie tam duzo sie dowiesz ciesze sie ze troszke moglam pomoc dzialaj szybko tylko pamietaj za 2 dni tego sie nie pozbedziesz z domu:)

Gość gruszkakula
Dziękuję:-) Najdziwniejsze jest to, że żadne nowe ugryzienia mi nie przybyły, ani też nie pogryzło w ogóle męża... Czyżby schowały się na pawlaczu?