Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama bez wyprawki

Jaka wyprawka dla zimowego noworodka?

Polecane posty

Gość mama bez wyprawki

ile body,spioszkow,sweterkow i innych ubranek kupic?????mimo,ze to moje drugie dziecko,nie mam zielonego pojecia od czego zaczac!

Gość gosianica
no uz byl tu taki topik i to nie jeden :) a co bedzie? przede wszystkim nie kupuj za duzo bo i tak znajomi jak wpadana z wizyta to pewnie cos przyniosa i ci sie nazbiera tego a polowy i tak nie uzyjesz :) wiem cos o tym.

Gość ja też zimowa
Hej, ja też rodzę na zimę, w listopadzie. To moje pierwsze dziecko. Dostałam sporo praktycznych ubranek po dzieciach koleżanki, napiszę co mam. Wydaje mi się, że to idealna zimowa wyprawka, chociaż teściowa głowę suszy, że za mało, ale ja myślę, że to nawet za dużo. Rozmiar 56 (długość śpioszków, pajacyków 40-45cm): czapeczka wiązana, bawełniana - 2szt koszulinka kopertowa długi rękaw, bawełna - 2szt body całe rozpinane z przodu, dł.rękaw, bawełna -2szt pajacyk bawełna, rozpinany z przodu - 1szt śpioszki cienkie bawełniane -2szt śpioszki grubsze welur -1szt półśpioszki bezuciskowe - 2szt kaftanik cienki 1 szt bluzeczka dł.rękaw, grubszy welur -1szt, bez kaptura półśpiochy welurowe, grubsze -1szt pajacyk z polaru bez kaptura -1szt Rozmiar 62 (długość śpioszków, pajacyków 46-55cm): czapeczka wiązana bawełna -2szt czapeczka bez wiązania -1szt czapka gruba zimowa- 1szt kaftanik frotte-1szt body długi rękaw, bawełna, całe rozpinane z przodu - 3szt półspioszki bawełna - 1szt pajacyki rozpinane z przodu welurkowe- 3szt pajacyk bawełniany 1szt śpioszki cienkie -3szt śpioszki grubsze, welur -3szt bluza dł.rękaw, bez kaptura, rozpinana, polarek - 1szt polarkowe spodenki ogrodniczki -1szt skarpetki 3 pary rajstopki 1 para pajacyk grubszy welur, podszyty bawełną, z kapturem, będę zakładać pod kombinezon zimowy - 1szt. rozmiar 68 (56-62cm długość pajacyków) kombinezon zimowy, pełne łapki i stópki sweterek rozpinany bez kaptura 1szt spodenki dresowe 2szt pajacyki welurkowe 2szt śpiworek z polaru z dł.rękawem pajacyk frotte, ocieplany śpioszki rozmiar 74: drugi kombinezon zimowy Nie twierdzę, że masz aż tyle kupić, bo ja dostałam używane. Nie kupuj: ubranek z bardzo cieniutkiej bawełenki niskiej jakości, z krótkim rękawem, zapinanych na pleckach, wkładanych przez głowę, bluz z kapturem.

Gość mama bez wyprawki

Nie kupuj małego kombinezonu:) Kup od razu w tym większym rozmiarze... Moja córeczka urodziła się w lutym i kupiłam jej ten mniejszy... miała go dosłownie dwa razyy na sobie:) Raz przy wypisie ze szpitala i drugi raz na pierwszym spacerze... Później wyrosła... 70 zł wyrzucone w błoto... Te dwa razy możesz ubrać ten o rozmiar większy:)

Gość miszkowata
Podobnie jak u kasiuli - synek urodził się w lutym, miałam chyba z 5 kombinezonów, "chodził" w jednym. Przy kompletowaniu wyprawki nnie kierowałam się żadnymi listami z internetu, zresztą nie rozumiem po co. Jedyne, co ci mogę doradzić, to nie kupuj żadnych ubranek wkladanych przez głowę - u nas dopiero teraz, po dwóch miesiącach, są przydatne.

Gość oliigierka2
Dziewczyny jesli brakuje Wam czegoś do wyprawki to polecam zajrzeć jeszcze tutaj http://www.babymama.pl/ Ja w ostatnim momencie też dokupowałam własnie tutaj rzeczy.

Gość terss
Trudno polecić komuś sklep z asortymentem dla niemowlaków, bo każda matka ma inne wymagania. Mnie akurat odpowiada całkowicie oferta, którą znajdziesz a stronie pod adresem www.mlekolandia.pl. Za wyborem właśnie jej zadecydowały nie tylko ceny, ale również ilość i jakość asortymentu począwszy od mleka poprzez pieluchy, a na gryzakach i oliwkach do pielęgnacji kończąc.

Każdy potrzebuje czegoś innego, bo przeważnie każda mama już jakieś rzeczy ma :) Ja osobiście polecam zajrzeć na http://babymama.pl/ - aktualnie jest kod rabatowy (dlamamy), więc wychodzi taniej, wydaje mi się, że na bank znajdziecie tam wszystko, czego potrzebujecie.

Gość ramonowa
Z całej wyprawki najwięcej kłopotów sprawia zakup wózka, po pierwsze dlatego, że to droga sprawa, po drugie możliwości jest obecnie nieskończenie wiele. Sprawdźcie sobie modele od http://www.adamex.pl - to polska marka, ich wózki mają miękkie amortyzatory, usztywnienia budki są wykonane z gąbki, co nie jest tak oczywiste dla każdej firmy, na uwagę zasługuje też bardzo przestronna gondola.