Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurrrczeee

Wkładki - czy Wy też nacięłyście się na wkł.hig? Miały być air a tu folia....

Polecane posty

Gość kurrrczeee

Kurcze ale jestem zła - kolejny raz nacięłam się na wkładkach higienicznych:/ Czy którejś z Was też się to zdarzyło???? chodzi o to, że jest ich tysiąc rodzajów a nie pisze podstawowej inf - czy są z folią nieprzepuszczającą czy bez tej folii:/ Wg mnie to przecież najważniejsza informacja - zarówno dla tych co szukają z folią (np. na końcówkę okresu ) oraz tych, co chcą bez folii. Wkurza mnie to ponieważ na wielu wkładkach pisze "air" przepuszczające powietrze a tu się okazuje, ze gówno prawda - folia. Przecież trudno, abyśmy się uczyły na pamięć wszystkich rodzajów wkładek:/ To powinno być jak byk napisane dużymi literami na opakowaniu. Przecież to jest po prostu zciemnianie - jak może pisać że są oddychające i przepuszczające powietrze, skoro są z folią> Wczoraj kupiłam jakieś nowe bella sensitive elegance oczywiście "AIR" a tu dupa - folia. Osttanio też kupiłam jakieś bella oddychające cienkie i znów ta folia:/ A szukam wkładek jak najbardziej naturalnych, bawełnianych cieniutkich trzymających się dobrze bielizny. Najbardziej mi odpowiadają chyba naturella te cieniutkie - dobrze się trzymają, tylko ze są zapachowe:/ Discreet bezzapachowe się odklejają od mojej bielizny i mnie lekko podrażniają:/ Nie wiem niby tyle rodzajów, ale czy znajdę takie jak opisałam??? Czy da sie cos z tym zrobić - napisać do firm produkujących o niezatajanie inf?? Może to nie jest poważny problem, (sama mam większe) bo pewnie zaraz się posypią opinie typu - "nie masz większych problemów", ale to jest wkurzające;/

Gość mam to samo a
jedyne wyjaśnienie jest takie że ta folia ma pory wystarczające do przepuszczania powietrza. Ja długo uzywałam na co dzień z bella takie żółte, bardzo cienkiutkie. Były z folia i mi nie przeszkadzały - ostatnio coś ulepszyli i sa do niczego - rozwalają się... Obecnie używam discreet ale własnie nie trzymają się całkiem bielizny:/ Naturelli nie moge - uczulenie na rumianek mam, no i nie kupuje żadnych wkładek, podpasek i pachnącego papieru

Ej =)kup sobie te nowe koronkowe wkladki z DISCREET nie mają foli=) tylko są straszie chudziutkie..

dla mnie najlepsze sa alldays discreet ultrathin...w takiej plstikowej fioletoqej paczce do polowy w takim kartoniku.bez folii i mocno sie trzymaja..w ogole ich nie czuc i tak-wiele razy sie nacielam,bo niby cienkie,a kartrony jak cholera

Gość echhhhhh
to kupuj jedne sprawdzone :o a wkładki zwykle odklejają się od bielizny ze sztucznymi domieszkami, które same w sobie są szkodliwe.

Gość kurrrczzee
właśnie o to chodzi że cały czas szukam tych odpowiednich, więc nie mam tych sprawdzonych. Jakbym miała to bym nie zakładała tematu;). Najlepsze są naturella tak jak pisałam bo są cieniutkie i się trzymają tylko że ten zapach:/ Descreet nawet jak używam do bawełnianej bielizny to i tak się odklejają, więc tu nie chodzi tylko o sztuczną bieliznę. Z resztą chciałam też poczytać opinie innych czy też mają taki sam problem jak ja i często się nacinają że wkładki nie są takie, jakie miałyby być. Dzięki za wcześniejsze wypowiedzi, tych koronkowych może spróbuje, chociaż takich "nowości" to się boje czy aby ta koronka nie podrażni...

Gość echhhhhh
ja uzywam Descreet i odklejają sie tylko od bielizny ze sztucznymi domieszkami :o

Gość discreet niee
discreet są dla mnie beznadziejne (mimo tego że są cienkie co jest akurat plusem), (znaczy się są gorsze, ale też znalazłam lepsze;) też używałam ich przez jakiś czas ale nawet od bawełnianej bielizny( 95% bawełny, 5% czegoś innego) się odklejały:/ nie wiem zcemu tak....no i mnie lekko podrażniały nawet te bezzapachowe, no ale porównując do innych to nawet widac że to jakiś sztuczny materiał na nich....lepsze się okazały naturella te cieniutkie....jakby nie miały tego zapachu to by na prawdę były super;) Swoją drogą to ja nie wiem po co te zapachy, przecież to nie ma nic wspólnego z prawdą ze jest zdrowszy dla skóry ten zapach bo przeciueż to dodatkowa chemia jest....

Gość gość
A czy Bella produkuje jakieś wkładki bez folii ? Bo zauważyłam, że są najtańsze, ale kupiłam już któreś z kolei opakowanie i wszystkie mają folie. Bez folii i tania jest Rossmanowska Vanessa, ale to dosyć grube wkładki.

Gość gość
Najlepiej zamiast wkładek używać wełny mineralnej.

Gość gość
kupuję tylko te z rossmana, są tanie i są też takie bez folii