Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JUzNie wieeeemmm

BŁAGAM O POMOC - ODBIOR DYPLOMU!!

Polecane posty

Gość JUzNie wieeeemmm

Prosze o pomoc! Studiowalam w collegu, zdałam examin lic. na Uniwersytecie Jagiellońskim, ale odbior dyplomu dopiero we wrzesniu. A teraz wuyjezdzam za granicę, wiec dyplom musi odebrac moja przyjaciolka. I tutaj moje pytanie - czy ktpos wie, czy to jest mozliwe?? Jesli tak, czy musi miec upowaznienie? a moze inny dokument? Niestety sekretariat wydz. fil. angielskiej nieczynny z powodu urlopu, a w ogólnym nie wiedzą....prosze o pomoc, jak sadzicie?

Gość niepowazna jestes
mozesz to odebrac kiedy chcesz nawet po roku i to ty musisz odebrac

Gość napisz pełnomocnictwo
udzielam pełnomocnictwa pani.... w przypadku..... powinni wydac wtedy

Gość JUzNie wieeeemmm
Wiem, ze kiedy chce, ale ja tego potrzebuje za granice, chce aby ktos odebral i mi przeslal! Na pewno moge tylko ja? a jak napisze upowaznienie i dam np. xero dowodu osobistegoi?

Gość JUzNie wieeeemmm
Czyli myslicie, ze jak napisze takie pe;lnomocnictwo, to jest szansa? Ze tez cholera nie da sie tam dodzwonuic.

Gość dyplom poczeka
racja, ja wyjechalem 2 dni po obronie, a dyplom odebralem 10 miesiecy pozniej

Gość weeerrkkkkkkkkkkkka
mojego dyplomu nie wydali nawet mojemu mężowi (mimo upoważnienia). odebrałam go po roku

Gość JUzNie wieeeemmm
hm..no ja wiem, ze poczeka...ale ja go potrzebuja za granicą..

Gość ludzie wy macie problemy
z czytaniem ze zrozumieniem ...

Gość JUzNie wieeeemmm
weeerka, zalamalas mnie...a na jakiej to bylo uczelni =? na uj?

Gość aswertiu
Niestety kazda uczelnia rzadzi sie swoimi prawami ;/

Gość niech ci
pełnomocnictwo napisze jakis prawnik i na bank ci wydadzą ,nie takie sprawy się załatwia

Gość popluszka
ja napisalam pelnomocnictwo dla kuzynki i jeszcze z za granicy dzwonilam potwierdzic ,ze taka i taka osoba przyjdzie odebrac moj dyplom.Nie bylo problemu

Gość JUzNie wieeeemmm
O wlasnie. Napisze pelnomocnictwo, dam xero mojego dowodu osobistego i jeszcze zadzwonie, ze taka osoba sie zjawi. Super, moze sie uda....a jeszcze mam pytanko...jaka forme ma miec takie pelnomocnictwo? Jak je napisac?

Gość droga autorko
I jeszcze cos: 6. Dyplom ukończenia studiów może być odebrany osobiście przez absolwenta lub przez osobę przez niego upoważnioną. Upoważnienie powinno być potwierdzone przez pracownika Uczelni bądź notariusza. Istnieje także możliwość wysłania dyplomu pocztą za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. http://www.uj.edu.pl/BIP/GetdBIP/zarz_25_2009.pdf?dok=1311&exp=19&exp=56

Gość JUzNie wieeeemmm
Hmm, tu ciekawe, że nagle są ogólne informacje, niezależne od każdego wydziału..ja nie byłam studentka UJ tylko kolegium, jak pisałam i nie pisalam pracy, tylko zdawalam examin. Nie wiem, czy obowiazuja mnie te same prawa. Ciekawym jednak jest, że jak zadzwoniłam do ogólnego sekretariatu UJ, to dowiedzialam, ze ze kazdy wydzial reguluje to sam, a jak zadzwonilam ogolnie na wydzial filologiczny (fil. angielska ma urlop jak pisalam), to nawet sie dowiedzialam, ze kazda poszczegolna fil. reguluje to sama...wiec to info ze stronki chyba nie jest do konca pewne..

Gość kobietki
napisz upowaznienie: ja.....legitymujaca sie dowodem osobistym nr.... i pesel.... upowazniam ....legitymujaca sie dowodem osobistym nr.... i pesel.. do odbioru mojego dyplomu licencjackiego z ...(adres uczelni)... mozesz pozniej zadzwonic do dziekanatu i potwierdzic. u mnie na uczelni (uam) wystarcza powyzsze upowaznienie pisemne, nie musi byc notarialne.

Gość kobietki
a moze po prostu popros o przeslanie dyplomu na adres domowy? teoretycznie powinno byc do rak wlasnych, ale zazwyczaj listonosz zostawi komus z doroslych domownikow. moze twoi rodzice/ktos inny z rodziny moglby odebrac i ci przeslac.

Gość JUzNie wieeeemmm
dziekuje...tak zrobie

Gość JUzNie wieeeemmm
Nie, z przeslaniem nie przejdzie, jestem sklocona z rodzicami;) Wolalabym aby nie dotykali mojego dyplomu, bo moge go wiecej nie zobaczyc;) ale dzieki./ napisze to upowaznienie.