Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bicycl

antykoncepcja dla nierodzacej palaczki !

Polecane posty

Gość bicycl

witam, wszedzie jest pelno informacji o tym jak tabletki antykoncepcyjne sa niewskazane przy paleniu papierosow, przyjelam to do wiadomosci ale nie moge znalezc zadnych info na temat co zamiast... nie rzuce palenia, jestem mloda, nie rodzilam ale w przyszlosci chce miec dzieci, gdy pytalam ginekologa o porade zaproponowal mi spirale... dlatego wiecej sie u niego nie pojawie. Czy plastry sa takk samo szkodliwe przy paleniu jak tabletki ? a co z zastrzykami raz na trzy miesiace ? jezeli ktos wie, albo jest w podobnej sytuacji... chetnie wyslucham porad, pozdrawiam

Gość Diva Malenka
Ja biorę tabletki i palę. co prawda to paczke mam tak na 4 dni wiec nie pale zbyt duzo. z tego co slyszalam to palenie papierosów i branie tab. anty jest niebespieczne po 40którymś roku życia kobiety, czy jakos tak.

Gość lirinka
wlasciwie to mozesz brac tabletki, to nie jest tak ze osoby palace maja zakaz, tylko ziwkesza sie ryzyko wystapienia u nich zakrzepicy, zwlaszcza jesli kobieta przekroczyla 35 lat, a ty chyba tyle jeszcze nie masz:). mozesz sprobowac, zobaczysz jak sie bedziesz czula. mozesz dodatkowo stosowac jakis zel na nogi np. lioton 1000

Gość możesz brać tabletki
możesz brać tabletki bez estrogenów lub z małą zawartością estrogenu tzw. minipigułka tabl. anty z wysoką zawartością estrogenów są niebezpieczne dla palaczek powyżej 35lat zmień ginekologa :)