Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malwina 29

lordoza powiekszona po ciąży....

Polecane posty

Witam! Ja mam problem praktycznie od początku ciąży, zaczęła mnie boleć lewa dolna strona kręgosłupa, na początku lekko, później ból narastał, aż pod koniec ciąży nie mogłam sama wstać z łóżka, tak mnie bolał kręgosłup. W ciąży nic nie robiłam wspominałam ginekolog ale mówiła, że często zdarza się to w ciąży i po ciąży mija. Więc czekałam cierpliwie, zwłaszcza, zę nie można żadnych prześwietleń robić i wolałam zbytnio nie ingerować ćwicząc. Po ciąży troszkę mi przeszło jednak cały czas zajął mi moj synek, ból narastał ponownie wraz ze wzrostem masy ciałka maluszka. W 6 miesiącu, kiedy to malec się troszkę usamodzielnił i ja zaczęłam zwracać uwagę jeszcze na inne ważne sprawy poza moim maluszkiem, dostałam skierowanie na prześwietlenie, wyszło mi, że mam między innymi lordozę pogłębioną i rozpoczynające się zmiany zwyrodnieniowe dolnej i górnej części kręgosłupa. Dostałam skierowanie do ortopedy i bardzo chciałabym mieć rehabilitację, czy jest szansa, że mnie wyśle, jaka jest procedura leczenia takich schorzeń, z góry dziękuję za wypowiedzi....