Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joasiaaaaaaa

ciąża po tabletkach

Polecane posty

Gość joasiaaaaaaa

hej. Mam taki problem, że kochałam się z moim chłopakiem i pozwoliłam mu skończyć w środku. Zgodziłam się na to, bo jestem po 4 dniu brania tabletek yasminelle... niestety to pierwsze opakowanie. zaczęłam zażywać w pierwszym dniu miesiączki, więc zgodnie z instrukcją powinno być wszystko ok, ale ja mimo to się demerwuję. Miesiączka jak na razie przebiega normalnie, nie wiem czy powinna się zmienić po tabletkach... Tak jak pisałam o tabl to mój 4 dzień okresu, a cykl trwa 34 dni. Chciałabym, abyście doradzili czy na pewno mam pewność. z góry dziękuję.

Gość joasiaaaaaaaaaa
tzn czy powinna sie zmienić ta pierwsza miesiączka, bo wiem, że pozniej ma być to tylko krwawienie. :)

Gość tabletki
tabletki chronia cie od pierwszego dnia ich brania, tak więc spokojnie, nie masz sie czego obawiać :)) i korzystaj z uroków seksu, a nie stresuj sie :)) pozdrawiam

Gość o ile będziesz dobrze znosić
tabletki, to wszystko będzie ok. Twój cykl się zmieni i tę nową miesiączkę dostaniesz wcześniej - 3 lub 4 dni po odstawieniu tabletek. I nowe krwawienie będzie wyglądać tak samo jak miesiączka. Tak z innej beczki - jeśli to twoje pierwsze tabletki, to trochę nieroztropnie postępujesz. Skąd wiesz, że twój organizm dobrze będzie je znosił i nie będziesz musiała ich odstawić nagle? A różnie bywa... I co wtedy?

witam! powiem tak. byłam w podobnej sytuacji. jestem w trakcie brania pierwszego opakowania tabletek. w zasadzie 1 opakowanie juz sie kończy, ale yasminelle, bo takie biore, były moimi pierwszymi wogóle przepisanymi. w miom przypadku biore je zgodnie z zaleceniami, ale też 7 dnia od rozpoczęcia cyklu kochałam się z moim partnerem. pierwszy raz zastosowaliśmy prezerwatywe, ale za drugim sie nie sprawdziła i skończył w srodku. tez miałam pewne obawy czy tabletki przy pierwszym opakowaniu poskukowały na tyle, zebym była bezpieczna, ale wszystko jest oki. byłam 2 dni temu u ginekologa na kontroli i przy usg powiedział, że jest wszystko wporzadku, ze tabletki zadziałały od poczatku, że żaden pecherzyk w jajniku nie wyróznia sie i żaden nie urósł do takich rozmiarów żeby uwolnić komórke jajową. czyli teraz jestem spokojniejsza. u mnie tabletki zadziałały od samego poczatku. ale ginekolog sam stwierdzi, że w tym pierwszym cyklu organizm sie dostosowauje do hormonów i niby nie trzeba, bo jesteś zabezpieczona po 1 talbetce, no ale zycie bywa różne, także przy pierwszym cyklu można dla pewności stosować jeszcze prezerwatywy tak dla spokoju swojego własnego sumienia.