Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorota-aaa

Zapomniałam pigułki

Polecane posty

Gość dorota-aaa

Dziewczyny poradzcie mi. Zapomnialam tabletki yasmin w 3 tygodniu zazywania...zamiast wziasc wczoraj o 19 wzielam dzis o 8. W niedziele mialam ostatni stosunek...Do konca opakowania zostaly mi 3 tabetki. Tak jak w ulotce nie bede robila 7 dniowej przerwy.Ale caly miesiac mam czekac czy nie jestem w ciazy??bo okres dostane dopiero po skonczeniu kolejnego opakwania.co mam robic?? poradzcie......bo czytalam ze 1 i 3 tydzien jest najniebezpieczniejszy przy zapomnieiu pigulki:(

Jesli raz zapomnialas wziac tabletke, nie ma tragedii. Bierz spokojnie dalej. Z informacji, ktore czytalam na rozmaitych stronach o tematyce antykoncepcji wynika, ze nie ma ryzyka ciazy w tym przypadku. Pozdrowienia

Gość dorota-aaa
a jak sadzisz nie robic przerwy?tak jak jest napisane w ulotce??bo gdybym zrobila,,,przynajmniej mioalabym okres i nie martwilabym sie:(

Nie przypominam sobie, zeby w ulotce z Yasmin bylo cos takiego napisane, ale byc moze nie przeczytalam jej zbyt uwaznie. Mnie nie raz zdarzylo sie zapomniec o tabletce i przerwe 7- dniowa robilam po skonczonym opakowaniu. W ciaze nie zaszlam. Jednak nie jestem lekarzem, moze najlepiej zadzwon do swojego ginekologa i spytaj. Ja tak zawsze robie, gdy mam jakis problem.

Sorki, nie zrozumialam, o co Ci chodzi. Mialas na mysli przerwe w seksie? :) Ja nie robilam przerw. Nic sie nie stalo. Ale najlepiej poradzic sie fachowca.

rób tak, jak zaleca ulotka. to, że jakiejś dziewczynie "wydaje się" nie jest żadną podstawa do postępowania, bo ona za Ciebie dziecka nie wychowa. nie robisz przerwy między opakowaniami, zabezpieczasz się przez tydzień dodatkowo (bo chyba tak masz w ulotce-sprawdź to). a co do ciąży- od niedzieli już trochę czasu minęło, więc czekaj spokojnie na następny okres.

Gość dorota-aaa
nie nie chodzilo mi o przerwe w seksie...moge teraz nie kochac sie przez tydzien....ale zeby na ryzyko zajscia w ciaze nie wplynelo kochanie sie 3 dni wczesniej:(

w sprzyjających warunkach plemniki mogą przetrwać do 72 godzin, czyli 3 dni. pytanie, czy skoro brałaś tabletki do tej pory, te warunki były dla nich sprzyjające? Ty jesteś na tej granicy ich przetrwania, jeśli się martwisz zadzwoń do lekarza, przez telefon też powinien odpowiedzieć, co zrobić. no ale poza tym stosuj się do ulotki, bo różne pierdoły już tu przeczytałam.

a no po to, że dziewczyny pytają po różnych topikach i tam dostają odpowiedzi typu "ja ulotce nie wierzę bo oni tam kłamią" lub też inne pomysły z zakresu medycyny ludowej. zresztą sama poradziłaś jej postąpić wbrew ulotce

mialam podbnie. nie wzielam w piatek. stosunek mialam we wtorek. moja gine wydarla na mnie ryja ze TAK BARDZO MOZLIWE ZE JEST PANI W CIAZY TRZEBA BRAC REGULARNIE! okazalo sie ze nie jestem, bo to bylo 3 opakowanie. nie bylo nawet jajeczkowia. wszystko bedzie ok. nie stresuj sie. :)

nie napisalalam ani slowa nt. ulotki co wiecej - napisalam co JA BYM zrobila (co ona zrobi to juz wolna wola, pewnie po Twoim poscie jest juz cala pokichana ze strachu) naucz sie wiecej czytac ze zrozumieniem, mniej nadinterpretowac

[zgłoś do usunięcia] KoNeSeR...kA Nie przypominam sobie, zeby w ulotce z Yasmin bylo cos takiego napisane Lucy Fair ja bym przerwy nie robila dobre rady zawsze w cenie.....

to 1 to nie do Ciebie, poradziłaś jej wbrew ulotce i tyle, bo ulotka mówi wyraźnie "Należy rozpocząć przyjmowanie tabletek z następnego opakowania od razu po dokończeniu przyjmowania tabletek z aktualnego opakowania, czyli bez stosowania 7-dniowej przerwy między opakowaniami. Krwawienie z odstawienia powinno wystąpić po dokończeniu drugiego opakowania. Jeżeli krwawienie z odstawienia nie wystąpi po ukończeniu drugiego opakowania, przed rozpoczęciem następnego należy skontaktować się z lekarzem. W dniach przyjmowania tabletek może wystąpić plamienie lub krwawienie.

wiec jak widzisz o ulotce pisala koneserka, ktora zakonczyla swoja wypowiedź tym, ze najlepiej zapytac gina, ktorą to dobrą radę ty....hmmmm..powieliłaś? :)

zresztą faktycznie jestem mało oryginalna: zawsze radzę stosować się do ulotki ewentualnie pytać lekarza. niby oczywiste, ale tutaj świat wygląda inaczej