Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzinaaa1aa

Urządzam pokój - liliowy kolor - z jakim kolorem łączyc?

Polecane posty

Gość zuzinaaa1aa

Witam :) Niedlugio przeprowadzam sie do nowego domu i tam chce urzadzic swoj nowy pokoj. ma 16m2. Nie duzy, ale swoj ;] Chcialam wymalowac go na liliowo lub oliwkowo? jak myslicie jaki kolor teraz jest modny? jaki kolor pasuje do liliowego ? do oliwkowego podoba mi sie mieszanie dodatkow z bordo, ale nie jestem zdecydowana jeszcze. Myslalam o liliowym pokoju, bede mieszkac na poddaszu i chcialabym postawic lozko pod dachem i przykrecic do tego makarony aby wisialy mi wzdluz lozka, tak aby byly swoistą zasloną :), myslicie ze jakiego koloru powinny byc? czy to dobry pomysl? proszę o odpowiedzi

Gość jakie makarony

Też mam pokój na poddaszu, a kolor mam migdałowy, chyba z dekorala(?) ale teraz marzy mi się taki, jak to prześcieradło (?) http://cms24.pl/esh/!pliki/Amarant.jpg mimo że nie przepadam za różowym i jego pochodnymi. :P

coś się chrzani z tymi linkami, jak chcesz zobaczyć to zlikwiduj spację między '/' a '!'

Gość zuzinaaa1aa
kancie dupy chce miec ladny pokoj w modnych kolorach bardzo podoba mi sie laczenie zielonego z bordem, ale myslalam tez o bardzo jasnym liliowym tylko nie wiem z jakim kolorem to moze byc polaczone... a co myslisz o tych makaronach?

Gość zuzinaaa1aa
jeszcze nie mam nic, dopiero zamierzam malowac pokoj, na podlodze panele brazowe dosc jasne :) mebli tez nie chce ciemnych, wole raczej jasne kolory, ten kolor rozowy to strasznie wsciekly, dla mnie za ciemny jak na sciane, i dla 9letniej ksiezniczki,

Gość zuzinaaa1aa
kancie dupy no zielony z pomaranczowym mi sie widzi ale z fioletowym? musialabym zobaczyć ggdzies jak to wyglada, tymbardziej ze zielen ktora mnie interesuje to jasny oliwkowy, nie wszystko do tego dopasuje... pokoj chce w polaczeniu dwoch barw, (wylaczajac kolor mebli). nie wiem ciagle co wybrac, moze wy zaproponujecie jakies fajne zestawienie? p.s. tak sie zastanawiam gdzie dupa ma kant :P

zielony bedzie pasowac, do tego dobrze dac reszte kolorow "uniwersalnych" czyli czern, biel, bez itp dla mnie liliowy jest troche za jasny i mdly wole mocniejsze kolory i spory kontrast miedyz nimi, pomaluj jedna sciane w intensywnym kolorze fioletu, reszte w jakims jasnym i dobieraj dodatki wez pdo uwage na jaka strone wychodza okna i czy sa duze, wtedy mozesz zdecydowac ktora sciane jakim kolorem i w jakim odcieniu wybrac farbe

oliwkowy to ladny kolor ale troche mdly :D no ale moze takie lubisz spokojne kolorki :) grunt to nierpzesadzic z kolorami, roznorodnosc barw wprowadza zamet

Gość zuzinaaa1aa
pierwszy raz urzadzam pokoj i nie znam sie za bardzo na terazniejszych trendach myslicie ze moglabym pomalowac sciane murowaną innym kolorem, a plyte gipsową pod dachem w innym? moze jakos polaczyc kolory ktore mnie interesują? myslicie ze mogloby to wygladac efektownie? nie lubie ciemnych i drazniacych kolorow, wole pokoj jasny, tymbardziej ze jedno okno mam od poludnia a drugie od zachodu, ale moj domek stoi pod laskiem i z okna widac korony choinek :)

Gość no wg mnie to akurat
jezeli chodzi o oliwkowy to mi by najabardizej pasowal z bialym- wyglada to bardzo estetycznioe ,do tego mysle,ze bedzie sie super komponowac z jasnymi panelami ,a liliowy mozesz polaczyc z (ciemnym) fioletem... nie polecam oliwkiego i bordo- bo to bedzie bardzo cimne polaczenie- wydaje mi sie ze bys sie zle czula w takim pokoju,do tego cimen kolory pomniejszaja pokoj ,wiec zastawmno sie nad rozmairem pomieszczenia. wiesz ja np. mialam pokoj w kolorze turkosuwoym -taki sredni odcien i zrobilam sobie takie szablony z motywem kwiatu lotosu - na brystolu, wycielam motyw ,dolozylam do sciany i pomalaowalam np. na grantowy, rozowy, srebrny ,do tego doawalam tez brokat bo lubie blyszczace rzeczy . szablon byl podobny do tego: http://rlv.zcache.com/pink_hibiscus_flower_template_card-p137969206352592578qqld_400.jpg

Gość zuzinaaa1aa
myslalam o szablonach malarskich, tylko ze ja jestem zakochana w muzyce, gram tez na gitarach, mam gitare elektryczna ciemnoniebieską ktora chcialabym powiesić na scianie, takie cos tez musi kolorystycznie chyba pasować...? turkusowy tez musi byc piekny :)) w lecie schladza! :)

Gość zuzinaaa1aa
i jesli szablony malarskie to pewnie pieciolinia z nutkami ;] nie chce tez przesadzic i za duzo tego nie nawalic bo tez nie bedzie ladnie wygladalo, nie znak kogos kto sie na tym zna i doradzilby mi najlepiej,

Gość no wg mnie to akurat
no to moze zrobisz sobie szablony z nutkami?

moze cos w stylu marynarskim? czyli niebieski, bialy, wiklina itp? bedzie jasno i "czysto" jesli lubias zjasne kolory to sciany pomaluj na jasno, a dodtaki daj cos zywego (jak sie znudzi to mozesz wymienic) np jakis intensywny kolor fotelu albo stolika

Gość wiesz ja tych kwaitkow tez
troche za duzo narysowalam ,ale potem te ;zbyteczne''zamalowalam....

Gość zuzinaaa1aa
pokoik jest dosc maly takze nie zaszaleje na nim 16m2. za wiklina tez nie przepadam. ale sciagnelam sobie program http://www.meble.vox.pl/zaprojektuj-pokoj/ do projektowania pokoju i napewno przeanalizuje wasze pomysly z kolorami. slyszalam ze jest tak ze niezawsze wychodza takie kolory jakie sa na probkach w sklepach. jakich firm farby trzeba kupic aby kolor byl naprawde taki jak na probce po nalozeniu kilku warstw farby?

nigdy pewnosci nie ma. z duluxa sa testery kolorow- mozesz wyprobowac na jakims kawalku, poza tym kolory wychodza podobnie tylko inaczej sie na nie patrzy na scianie a inaczej an kartce :P ja malwoalam ost dulux moulin rouge i wyszedl taki sam jak na puszce (w necie nie ma co sie sugerowac, bo ustawieniamonitora sa rozne)