Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabi860

ciaża a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gabi860

Witam, Jeżeli ktoś jest w stanie udzielić mi informacji z góry dziekuję.Mianowicie chodzi o to, że zażywałam przez kilka lat tabletki antykoncepcyjne Cilest.Skończyłam normalnie opakowanie, nast miałam 7 dniową przerwę po której miałam zacząć nastepny listek.Nie zrobiłam tego(z przyczyn osobistych i zdrowotnych).Kochałam sie z mężem w 14 dniu cyklu bez zabezpieczenia.Czy jest duże prawdopodobieństwo,że mogłam zajść w ciążę?Byłam u lekarza,ale to niestety za wcześnie, by coś stwierdzić.Jeżeli ktoś miał podobną sytuacje proszę o odpowiedz.Z góry dziekuję

Ryzyko zajscia w ciaze gwaltownie wzrasta juz jak tylko wezmiesz tabletke z kilkugodzinnym opoznieniem.

Gość gabi860
Słyszałam już o tym.Lekarz mówi,że podobno po kilku latach brania organizm potrzebuje wiecej czasu by dojść do prawidłowego funkcjonowania.Powiedział również,że prawdopodobnie nie wystąpi owulacja w pierwszsym cyklu po odstawieniu.Co o tym sądzisz??W sumie bym sie bardzo ucieszyła gdyby to była ciąża;)))

Co sadze... A no to, ze moja siostra 1,5 m-ca po tabletkach wlasnie zaszla w ciaze...