Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlena 1234

na co zwracac uwage przy zawieraniu umowy na roboty budowlane??

Polecane posty

Gość marlena 1234

na co zwracac uwage przy zawieraniu umowy na roboty budowlane?? czy ktoś ma jakies rady, wskazówki??? to bardzo ważne dla mnie bo wlasnie bede podpisywac umowe z wykonawca ...

Gość sexifleksi
no przede wszystkim cenę :) i termin zakończenia prac. Zapytaj czy maja stawki godzinowe czy od wykonanej pracy. Radzę od wykonanej pracy ustalić bo potem róznie bywa z robotnikami :). Do południa sobie siedzą a godzinki lecą a po południu jak jest właściciel to \strasznie pracują. Ustal czy masz kupować materiały budowlane sama a oni tylko wykonują zadanie czy oni wszystko kupują? Warto aby oni wszystko załatwiali bo takie firmy budowlane maja duzo zniżek w sklepach budowl. Ustal od której godziny sobie życzysz ich na budowie i do której :) Ustal czy maja pracowac w sobotę.

Gość sexifleksi
no i jeszcze jedno. Zapytaj czy maja uprawnienia do pewnych prac ( na dachy) papiery wysokościowe. Bo jak się coś stanie to możesz mieć nieprzyjemności. Żądaj faktur za wszystko- wtedy cię nie okantują.

Gość sexifleksi
ustalając cenę zastrzeż sobie ,że cena nie zmieni się podczas wykonywania prac. To ważne bo może się potem okazać że braknie ci pieniędzy :O a to nie należy do przyjemności :)

Gość marlena 1234
dzieki za odpowiedz.;) cene ustalalam za wykonanie prac, nie gdzinowo, poza tym bez faktur, bo wyszloby mnie duzo drozej i nie starczyloby mi kasy...poza tym tez powiedzieli ze z zaplata pojda mi na reke i jak nie bede miala transzy to poczekaja na pieniadze

Gość Maciej

Electro conect Łukasz Szołtysik tą firme bardzo polecam, pracownicy szybko pracują i dokładnie co jest dużym atutem.