Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto mi odpowie

Czy ciąża bardzo wyniszcza organizm kobiety?

Polecane posty

Gość kto mi odpowie

Jak w temacie.

Gość mloda 1111
Ale w jakim sensie wyniszcza organizm ?? jestem w ciazy i nie czuje zadnego wyniszczenia. malo to nawet wlosy rosna mi 2 razy szybciej niz rosly zwykle. fakt kobieta juz w 9 miesiacu czuje sie zmeczona ale chyba tylko tym ciezarem a nie wyniszczeniem.

Gość kto mi odpowie
W tym sensie wyniszcza, że skóra obwisa. piersi też, są problemy z nietrzymaniem moczu, szeroką pochwą, żylaki, ogólnie ohydne ciało i rozjechana pochwa.

Gość normalnym
kobietkom nie wyniszcza, ale jak ktoś jest wredotą chodzącą, to i cycki ma do pasa i moczu nie trzyma... :p

Gość popatrz na kobiety
ktore maja dzieci to sie dowiesz

Gość mloda 1111
Wiec jesli zatroszczysz sie o swoje cialo w czasei ciazy nie mas zobawy przed obwislym cialem na brzuchu jesli chodzi o piesri to fakt nie sa takei jak przed porodem no chyba ze nei bedziesz karmic piersia. e jesli chodzi o macice heheh to przeciez ona jest elastyczna nie boj sie wroci na miejsce jak byla tym bardziej jezeli to pierwsze dziecko. organizm mlodych kobiet inaczej funkcjonuje i sie goi jak kobiet straszych.

Gość ja nie jestem 1111
Wredotą chodzącą a i tak nie wyglądam ładnie po ciąży. Mnie nie było stać na to, żeby teraz ładnie wyglądać.

Ja urodziłam półtora tygodnia temu i nie czuję się specjalnie wyniszczona. Nawet krocze po nacięciu już mnie nie boli i powoli przestaję krwawić. Córeczka jest raczej spokojnym dzieckiem. Ciąze tez miałam spokojną bez jakiś rewelacji. Pod koniec ciąży zdarzało mi się popuścić mocz jak kichnęłam, ale to dlatego, że mała naciskała na pęcherz, a teraz już wszystko ok :) powoli wracam do siebie.

ja 2 tygodnie po 1 ciazy w ktorej przytylam 20 kg zeszlam do dawnej wagi czyli 47 kg bez rozstepow i trgo typu dziadostwa:) teraz jestem w 16 tc i wygladam jakbym w niej nie byla a na twarzy jakos ladniej :D nawet a piersi sa jendrne i spore..co moglo by zostac...oczywiscie ciaza to dla kobiety wysilek czesto spadaja wyniki analiz itd...ale potem wszystko wraca do normy..pozdrawiam!

a ja napisze jak mnei zniszczyla ciaza napierw uszkodzenie watroby, potem nadcisnienie, obzreki i zylaki, potem okropne rozstepy, po karmieniu obwisle piersi, troche skory na brzuchu zostalo mimo ze schudlam do popzrednich wymiarow, acha zaraz po porodzie pzre dobre pol roku hemoroidy, nadczynnosc tarczycy i niewydolnosc krazeniowa w jednej nodze pzrze rok :/ wypadajace wlosy i ok1/4 wlosow siwa, to chyba na tyle moze o czyms mneij istotnym zapomnialam

Gość ja nie jestem 1111
Autorko to, jak będziesz wyglądać po ciąży zależy tylko i wyłącznie od szczęścia. Jeśli będziesz je mieć to będziesz wyglądać ładnie. Taka jest prawda.

Wyniszczanie? To moze ja powiem, mi wypadaja wlosy, mam matowe paznokcie. Delikatne rozstepy i popuszczanie moczu :o

Gość nie wyniszcza
wystarczy zadbać o siebie przed i po, nie obżerać się w ciąży, po ciąży ćwiczyć mięśnie brzucha i kegla ja urodziłam 3 dzieci, w tym raz bliźniaki, wszystkie porody naturalnie i nie czuję się wyniszczona, nic mi nie zwisa i czuję się super, rozstępy prawie niewidoczne, polecam Contratubex i mikrodermabrazję :)

Gość Nie każdego stać na
Mikrodermabrazję.

Gość bbytbhntnbhnhn

Gość ja...................
jak ktoś o siebie nie dba i do tego ma tendencje genetyczne, to wyniszcza... Myślę, że z dwojga wymienionych przeze mnie rzeczy wazniejsze sa te pierwsze:) Przez całą ciąże nie jadłam za dwoje, dużo się ruszałam, smarowałam się zwykła oliwką (to do wypowiedzi wyżej, iż musi być stać na dbanie o siebie). Dzisiaj, prawie rok po, mieszcze się w rozmiar 36 nadal, nie mam rozstępów, piersi może nieznacznie opadły, pochwa wróciła do normy (całą ciążę ćwiczyłam mięśnie kegla - polecam "motylka" po). Wyglądam dokładnie tak jak przed ciążą. A włosy, wypadały przez jakieś 2-3 miesiące, ale zaczęły odrastać:) i są ok. Faktem jest że sporo kobiet ględzi jak je ciąża zmieniła... Ale czy to usprawiedliwia też fakt, że nie potrafią przez kilka dni myć włosów i zadbać o siebie??? A niestety sporo takich mam widzę. a przed dermabrazją polecam jakieś tańsze metody :) dużo ruchu (na który wiele kobiet nie stać) i proste, ale systematyczne zabiegi pielęgnacyjne. Bo najlepiej pisać, że na coś nie stać lub że czegoś nie można zrobić....

Gość gość
z tego co wiem ciaza niszczt zeby kolezanka po ciazy az 9 zebow miala tak zepsutych, ze do usuniecia.

Gość gość
Ciąza wyniszcza? no chyba ,zeby ktos urodzil 15ro rok po roku, albo np w ciazy sie odchudza, albo choruje na cos, czemu ciaza zszkodzi. Ciaza to zastrzyk hormonalny, odmladza.Ja mialam pozno dzieci, po ciazy wygladałam duzo lepiej, niz przed, cera idealna, wlosy pzrestały sie tłuscic.

Gość gość
Nie każda dobrze reaguje na hormony. Ciąża wyniszcza głównie kręgosłup, jest jedną z przyczyn osteoporozy. Zeby okrutnie się psują (U mnie ale czesto slysze to od znajomych wiec nie jestem jedynA), włosy lecą po ciazy. Biust flaczeje. Cera szaleje.