Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka zakręcona...

Wczoraj kupiliśmy obrączki, a ślub dopiero za rok...

Polecane posty

Gość taka zakręcona...

Witam wszystkich Kupilismy wczoraj obraczki. Stwierdziłam ze lepiej zaczac wczesniej zeby potem nie wydawac na szybko calej kasy itp. Kurcze a teraz sie martwie ze moze jednak za wczesnie . Jednak jakbym nie kupiła to martwiłabym sie ze nie zdaze w przyszłym roku tylko kupiłabym wszystko na szybo i potem nie podobałoby mi sie to co kupiłam. Zakrecona jestem na maxa z tym weselem. Czy wy tez tak mialyscie ?? Czy to jest dobre rozwiazanie ?? Moja obawa wieze sie tez z tym ze pracuje od rana do wieczora i urlop dostane dopiero pewnie tydzien przed slubem i zaczne wszystko robic na szybo...:(

Gość tweeddy
Uważam, że kupowanie obrączek rok przed ślubem to za wcześnie..

łomamo! no nie gadaj że miesiąc czy 2 miesiące przed slubem nie będziesz miala wolnej soboty żeby pójśc na godzine i wybrac jakieś obrączki. Myślisz, że w tydzień przed slubem da Ci coś ten urlop? Sprawy organizacyjne wesela trzeba załatwiać wczesniej, ale bez przesady!

Gość monika_7
my zamowilismy 1,5 miesiaca przed slubem a odbieramy 3 tygodnie przed

Gość gruszkakula
Za wcześnie, no ale teraz to już nic nie poradzisz. My zamawialiśmy miesiąc przed ślubem. Przez rok może Ci się spokojnie zmienić rozmiar palca.

Jak juz kupiliscie to trudno, ale ja na Twoim miejscu bym ich jeszcze nie grawerowala, bo jednak w ciagu roku moze sie wiele zmienic i mozecie zostac zmuszenic przez okolicznosci do zmiany daty itp.

Gość Caresiatko
Data raczej nie ulegnie zmianie bo juz wszystko mamy ksiadza sale orkiestre fotografów. Dzis mi mama powiedziała ze gadała ze znajoma ktora ma salon jubilerski i podobno zloto strasznie idzie w gore wiec jest jeden plus -zaoszczedziłam. A pozatym obraczki odbiera mama i zakopie je gleboko u siebie w szafie

Gość ja też kupowałam rok wcześniej
a nawet troche wiecej niz rok. I nie żałuję. Dzięki temu mamy piękne obrączki a o wiele niższą cenę. A z tymi rozmiarami, to nie rpzesadzaqjcie- jakby miały się co rok zmieniać rozmiary palców, to bysmy nie nadążali ze zwiększaniem, czy zmnijszaniem obrączek, a moja mam np. nosi całe życie ten sam rozmiar

no ja np jak mam zaręczynowy to po zmniejszeniu znowu zrobił się luźny w przeciągu paru msc o rozmiar a nawet dwa... nigdy nic nie wiadomo, my kupilismy obrączki 3msc przed ślubem, pani w salonie powiedziała żeby do graweru przynieść z tydzień wcześniej bo palec może jeszcze się zmniejszyć/zwiekszyć... więc nie przesadzam.

Gość notabebe.
ja siedze też na innym forum śłubnym, gdzie normą jest, ze więcej niz rok przed śłubem cześc dziewczyn ma juz załatwione więcej rzeczy niż my na miesiąc przed, właczajac w to suknię, obrączki, dekoracje, butkiety, fryzury itp.