Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabletkaaaaaaa

Zmiana tabletek antykoncepcyjnych z większej dawki hormonów na mniejszą.

Polecane posty

Gość tabletkaaaaaaa

Witam. Gin zmienił mi tabletki anty z dawki 0,03 mg etynyloestradiolu na 0,02 mg etinylestradiolu. Powiedziała że mam normalnie zrobić 7dniową przerwę i przez kolejne 7 dni brania tabletek mam się inaczej zabezpieczyć.Teraz wyczytałam, że zaleca się nie robić 7dniowej przerwy i nie wiem co mam zrobić? Wcześniej brałam już dwa opakowania po rząd tamtych tabletek. Proszę dziewczyny o radę!

Gość tabletkaaaaaaa
Nikt mi nie pomoże? :(

Gość podnoszę____________

Gość tabletkaaaaaaa
Poradźcie coś :(

można wziąć 3 opakowania pod rząd (bez robienia przerwy) wiec dla własnego spokoju nie rób przerwy podczas zmiany na słabsze tabletki, tak radzi ulotka i ja bym tak postąpiła

Gość dobrze wiedziec ze
inteliegentne i wyksztalcone spoleczenstwo ma gdzies zalecenia kogos kto studiuje pare lat, poznaje wszystkie rpzypadki i WIE O CZYM MOWI bo samo wie przeciez lepiej ....

nic jej sie nie stanie jak nie zrobi tej przerwy, a moze bedzie spokojniejsza, nie widze problemu

Gość tak jest pani doktor

Gość wierra 333
ja przy zmiane z diane 35 na yasminelle robilam przerwe tak mi kazal gin ale tak na wszelki wypadek nie wspolzyl;am przez pierwsze 7 dni, ale fakt ze roznie lekarze mowia jedni mowia zeby robic normalna przerwe drudzy zeby przyjac w dzien krwawienia z odstawienia a jeszcze inni zeby nie robic przerwy! Ja tez bym juz nie robila przerwy najbezpieczniejsza opcja :)

gdzie wyczytałaś, żeby nie robić przerwy? w ulotce? bo jeśli tak to możesz temu wierzyć, natomiast do rewelacji z forum podchodź z rezerwą. zazwyczaj zalecane są 2 sposoby: bierzesz nowe w pierwszym dniu krwawienia (ale nie później niż w dniu w którym powinnaś rozpocząć następne opakowanie) lub czekasz do końca przepisowej przerwy. to dodatkowe zabezpieczenie może wynikać z tego, że zamieniasz mocniejsze na słabsze, ale nie ręczę czy to miała Twoja lekarka na myśli. najlepiej stosuj się do jej słów, ewentualnie "poradź się" ulotki ;

Gość ciiiiisowianka
jak ja przechodzilam z mocniejszych (cilest) na slabsze (logest) mialam zalecenie aby rozpoczac nowe opakowanie w dniu pojawienia sie okresu z odstawienia, aby (jak to okreslil lekarz) "cykls lepiej sie trzymal" (a mialam problemy z malymi plamieniami w trakcie brania cilestow)

Gość tabletkaaaaaaa
To że zaleca się nie robienie tej przerwy przeczytałam właśnie w ulotce... dzisiaj już nie wzięłam, postanowiłam zrobić 7 dniową przerwę jak zalecił lekarz, widocznie miało to swój cel. pozdrawiam i dziękuję za wypowiedzi.

Gość tabletkaaaaaaa
"Pacjentki przyjmujące uprzednio inne dwuskładnikowe preparaty antykoncepcyjne, rozpoczynające stosowanie preparatu, powinny przyjąć pierwszą tabletkę następnego dnia po zakończeniu przyjmowania wszystkich tabletek z dotychczas stosowanych." Tak informuje ulotka.