Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamka1283

Mieszkanie w wielkiej plycie - jak mozna byc tak glupim

Polecane posty

Gość Kamka1283

Wszedzie azbest - nie rozumiem ludzi, ktorzy truja sie

Gość hmmm a gdzie maja mieszkac
Nie kazdego stac na wlasny dom.Niektorzy wola plyte niz most ;-)

Tylko że opłaty za mieszkania w Polsce są od metra i np. w Poznaniu nie ma różnicy czy wielkie stare ohydne osiedle, czy np. częsc kamienicy, albo nawet mieszkanie bezczynszowe w domku - widzaiłam np. do sprzedania ok.55 m za 270 000 zł,.... No i ostatnio wprawdzie wzrosły ceny gruntów, ale jeszcze kilka lat temu mozna było kupic działki w odległości paru km od Poznania - np. grunt rolny 1000 m za 20 000 zł. Można na takim postawic domek parterowy z poddaszem za 250 000.

Gość zawsze okazuje się
że tylko trzeba przekształcić, przepisać, dociągnąć, doprowadzić... potem codziennie przedzierać się do centrum do pracy, rozwiązując kwestię 2-ch samochodów i godzin urzędowania dziecka w szkole... i ten sam horror codzienny w drodze powrotnej ... nie wspomnę o czasie dojazdu karetki np. czy straży pożarnej, nie wspomnę o zaopatrzeniu sklepiku na takim zadupiu a właściwie to po kiego grzyba mam zamieniać mieszkanie w centrum na "parę km od..."?

tylko że grunt orny trzeba przekształcić w budowlany, a to nie jest takie proste Na gruncie rolnym można się budowac - tylko są ograniczenia - jak pisałam- dom parterowy, ew. może byc poddasze...

''Wszedzie azbest - nie rozumiem ludzi, ktorzy truja sie'' Co ty pierdolisz jaki azbest? Gdzie? Nie mieszkam w wielkiej plycie bo cena takiego mieszkania była nie wiele niższa niż nowego. Także też uważam że inwestowanie w takie mieszkanie nie ma sensu ale nie ze względów zdrowotnych.

Gość a ja mieszkam w nowym
apartamentowcu i on nie jest z plyty tylko z cegly