Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klareczka

podczas miesiaczki boli glowa - czy to normalne??

Polecane posty

Gość klareczka

problem mam taki że zawsze podczas miesiaczki dopada mnie bol głowy. nie wiem czy mam go kojazyc z tym ze wystepuje on wlasnie zawsze podczas miesiaczki czy to tylko przypadek. no ale glowa czasami boli mnie tak ze ciezko to wytrzymac. Miesiączki ostatnio tez mam nieregularne i z ich obwitoscia też bywa różnie, raz są bardzo mocne a raz jest tylko male plamienie.Mam również podwyższoną prolaktynę ale caly czas biorę tabletki na to. Nie wiem czy powinnam łączyc ten bol głowy z sprawami ginekologicznymi, czy raczej powinnam sie wybrac do neurologa.

Wydaje mi się to normalne. Ja też tak mam. Później przechodzi i jest spokój. Ale nie znoszę tych dni. Okres to trudny czas dla kobiety, każda ma inne dolegliwosci. Nie jest schematycznie. Myślę że nie masz się czym martwić

Gość klareczka
No rownież czytalam ze właśnie w tych dniach moze bolec glowa, tylko u mnie bywa czasami tak że z tego bólu slabne a nawet 2 razy straciłam przytomnosc, pogotowie mnie zabralo ale w sumie nic nie stwierdzili. Nie badali mnie wtedy pod tym względem że to wlasnie sie stalo gdy dostałam okres bo wtedy jeszcze sama tego nie kojarzylam ze to w tych dniach. to bylo na samym początku. Dopiero po dluższym czasie zauważyłam ze ból glowy przychodzi wraz z miesiączką. Moze to jest od tej podwyższonej prolaktyny??

Gość nie wiem czy to prolaktyna
bo ja takie objawy miałam, keidy brałam bromergon - na obnizenie prolaktyny. Mdlałam, wymiotowałam, bolało mnie wszystko - głowa też - i tak całe 2-3 dni. Zrezygnowałam z bromergonu.

Gość klareczka
Ja na obnizenie prolaktyny biorę mastodyne. bromergon keidys mialam przepisany ale go nie brałam. Teraz od miesiaca biorę mastodyne.Ale glow boli mnie juz przeszlo roku.

Gość Hehulka 08
Też tak mam, to normalne

Gość gość
Może sie tak dziac, bo organizm jest wtedy osłabiony, zwłaszcza jak kobieta ma silne krwawienia. Ja oprócz bólu głowy po okresie miewam takie jakby początki infekcji, tzn świąd i pieczenie, lekarz kazał mi zakładac Lactovaginal po miesiączce, by odbudowac osłabioną flore bakteryjna.

Gość gość
Głowa przestanie boleć jak piza zacznie pracować