Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Zwiazek bez seksu ?

Polecane posty

Gość kasiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Istnieje taki w ogole ? Jaka jest gorna granica zanim pojdzie sie z nowym partnerem do lozka ?

Gość aisza 190633033333
istnieje. nie każdy związek musi opierac się na seksie. górna granica? indywidualna. dnla niektórych jest to szybko (namietnosc,hormony) dla innych potrzeba czasu zeby się zaznajomic z ta osobą i nową sytuacją. w skrócie: zalezy od czlowieka.

Jasne, że istnieje... Seks to tylko jedna ze składowych związku...

Jasne, że istnieje... w sumie masz Lilly racje :) np Zwiazek Harcerstwa Polskiego w skrócie ZHP :p

Gość rzecz względna
jasne, że istnieje - po długich latach czy z powodu choroby partnera

:D:D:D:D Np. para narzeczonych, którzy zamierzają poczekać z seksem do ślubu nie jest w związku ? :)

Np. para narzeczonych, którzy zamierzają poczekać z seksem do ślubu nie jest w związku ?" tylko Lilly co to za zwiazek jak koleś pannie boki robi ? :P

Gość rzecz względna
po czym wnosisz, Regres? własne doświadczenie dochodzi do głosu? :P

,,tylko Lilly co to za zwiazek jak koleś pannie boki robi" Nawet jeśłi to i tak są w związku :D

Gość juka833333
Zwiazek bez seksu ? - jezeli kazda ze stron woli robic to sama ze soba to oczywiscie ze taki zwiazek moze istniec.

Gość two faces
zwiazki bez seksu sa mzoliwe ale sa ta naprawde wyjatki....specyficzne zlozone wyjatki...natomiast seks jest skladowa zwiazku i jest bardzo wazny...to cos co wyroznia zwiazek sposrod innych...dzieki niemu wiemy ze to ztym a nie innym partnerem laczy nas cos wyjatkowego...przyjaznic mozemy sie z kazdym, ale te intymnosc nawiazujemy tylko z jednym partnerem( nie mowie tu o zdradach to oddzielny temat) to ta szczegolna wiez...nie sadze zeby dwojka zdrowych ludzi, majaca potrzeby na dluzsza mete wytrzymala bez jakichkolwiek kontaktow intymnych...wymagaloby to specjalnych predyspozycji, silnej woli itp istnieja ludzie, ktorzy seksu nie potrzebuja..to fakt...ale ilu ich jest? z tego co wiem naprawde niewielu

Gość two faces
oczywiscie sa mocno wierzace pary, ktore przed slubem nie uprawiaja seksu...ale potem jest slub i sie zaczyna....mowimy tu raczej o sytuacji dwojga, czy tez dwoch osobnikow, zdrowych, niekoniecznie religijnych,zyjacych sobie wnormalnym zwiazku...moim zdaniem seks, jego brak,zaburzenia, rozne temperamenty jest jedna z glownych przyczyn zdrad, rozwodow itp to najlepiej swiadczy o tym jaki jest wazny dla wiekszosci z nas

Gość two faces
a gorna granica? bardzo plynna i indywidualna...

po czym wnosisz, Regres? własne doświadczenie dochodzi do głosu? i chwała bogu że nigdy nie trafiłem na taka pannne co to dziewictwa broniła jak niczego innego :P po czym wnosze ... a no po tym iż zdrowy,młody koleś bedacy w zwiazku z kobieta nie jest w stanie udzwignac cieżaru ascety i wczesniej czy pozniej zrobi jakis bok ... niestety ale jak ktos twierdzi inaczej to albo sam siebie okłamuje albo co lepiej uwielbia wierzyć w kłamstwa ,bo tak jest wygodniej i bezpieczniej :)

,,tylko Lilly co to za zwiazek jak koleś pannie boki robi" Nawet jeśłi to i tak są w związku " ale to juz tylko strona zdradzana tak uważa :D

Gość two faces
mellygion oczywiscie, ze tak.... ztym ,ze przyznaj , ze oprocz zaufania, wzajemnego szacunku...milego jest jak na mysl o swoim partnerze uginaja ci sie nogi i masz wypieki na twarzy...bez tego jest tak troche mialko zwlaszcza jesli jest sie mlodym...nie mowie o ludziach po 70-tce..a i oni czasem nadal sa aktywni :)

Gość two faces
oczywiscie, ze nie zgwalcic, ani nie zdradzac itp....poza tym czemu pokotuje taka opinia ze mlodzi ludzie traktuja seks jak mechaniczna kopulacje...moze ustalmy co to znaczy mlodzi, bo ja mam 27 lat moj partner 31 i uwazamy sie za mlodych, moze masz na mysli 15-17 latkow...ja jestem mloda i krolikow nie nasladuje...ale uwazam, ze jest to jedna z piekniejszych rzeczy jaka moze czlowiek dac czlowiekowi...jesli ty dasz swojej kobiecie prezent w postaci cierpliwosci to tez bardzo pieknie...nie mowie tu o sytuacji, w ktorej ludzie na cos czekaja itp mowie o calkowitym braku seksu z tych czy innych powodow i twierdze ze na dluzsza mete to sie nie moze udac

Gość Zinnka
two faces i tu sie mylisz...ja i moj maz nie sypiamy ze soba od 5 lat. Przyczyna? Jego choroba. Mimo to jestesmy bardzo zgodna para, i wiele malzenstw mogloby nam zazdroscic. Ludzie sa rozni, maja rozne potrzeby, roznie je zaspakajaja, lub nie, kiedy nie jest to mozliwe. Seks to piekna rzecz laczaca ludzie, ale nie jedyna. I o tym warto pamietac.

Gość baron de drift
Melly... Seks to wisienka na torcie jakim jest miłość, a nie zawsze od niej zaczynamy posiłek seks to osobne danie tort to deser seks nie jest deserem jest jednym z podstawowych dań oczywiście menu można różnie układać ale wmawianie na prawo i lewo, że tego dania ze smakiem nie można zjeść, jeśli przedtem się czegoś innego nie zjadło, jest bzdurą wielką jak wszechświat jeśli dla Ciebie jest to tylko wisienka, to faktycznie możesz opychać się tortem bez zwracania uwagi na taki drobiazg dla większości ludzi seks jest raczej kotletem, porcją lodów, czekoladą 300 g chociaż, często wmawiają sobie i innym, że to tylko wisienka :p

Gość baron de drift
zinnka pełna zgoda w tym wypadku pełna zgoda miałem na myśli ludzi, którzy nie mają przeszkód takiej natury

Gość marmoladka trzecia
Według mnie takie przypadki się zdarzają, ale są rzadkością. Generalnie jak się jest razem to się jest w każdym wymiarze,w tym seksualnym. Owszem niektórzy są długodystanowcami i zwlekają z decyzją o podjęciu współżycia, ale to i tak następuje. Powiem Wam ze mam koleżankę która w naszym akademiku uchodzi za ewenement. Ma 28 lat jest dziewicą, ma faceta 40 latka i mimo że są od 2 lat jeszcze nie spali ze soba... No ludzie, to juz dla mnie ciekawostka przyrodnicza. Widzę ze jej to chyba też przeszkadza - nawet ostatnio chyba nad tym pracuje - pokazywała mi zakupione koronki ;) Ale póki co to zero efektów... Generalnie nie wyobrazam sobie tego. Nasi koledzy uknuli że pewnie u faceta cos z hydrauliką nie tego, więc nasza Dorotka na wieki zostanie nie tknieta :P

Gość Zinnka
baron de drift jasne:)

Gość marmoladka trzecia
... ale szczerze mówiąc to w sumie przypadek mojej kolezanki jest mało zabawny... Widzę ze ona też czuje problem, ale jest strasznie nieśmiała więc nie bardzo wie co ma zrobić :( To chyba jest tak, że w pewnym wieku dziewictwo przeszkadza.... Choć pewnie skoro są razem 2 lata to on wie, (cały akademik wie to i on wtajemniczony), tak czy inaczej - dziwne to :(

Gość two faces
zinnka przeczytaj moje wczesniejsze posty...zaznaczylam..jesli ludzie sa ZDROWI i MŁODZI...o innych przypadkach sie nie wypowiadam...

Gość do autorki topicu
ja znam taki - tyle że panna bardziej kocha portfel tego faceta a nie jego :O a on świata po za nim nie widzi wiec sie godzi :)

Gość highlighterrr
moj jest taki. jestem z facetem juz 4 lata, ale mieszkamy osobno. Pieszczoty się czasem (rzadko) zdarzają, ale do seksu jakoś nie może dojść.

Gość kdfkd
ahahahahahaha