maaariii4 0 Napisano Sierpień 14, 2009 Witam, mam problem tego typu ze na smierc zapomniałam którego dnia ostatni raz brałam tabletkę (tą 21) i nie moge sobie przypomniec niestety ... zatem czy jesli ta przerwa bedzie trwała 8 dni zamiast 7 to bedą jakies konsekwencje ? Czy spokojnie moge zaczac brac tabletki dzien pozniej ? Pomocy ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do autorki topicu Napisano Sierpień 14, 2009 nie nie możesz. Na opakowaniu pisze że NIE wolno przerwy przedłużać :o To twoje pierwsze opakowanie? Bo nie wiem jak można zapomnieć kiedy sie bierze tabletki :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tan Napisano Sierpień 14, 2009 a to jest tak ze robi sie 7 dni przerwy i kolejna tabletke bierze sie 8 dnia tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Agaatttttaaa Napisano Sierpień 14, 2009 jak ostatnią bierzesz w poniedziałek to po przerwie nast. w kolejny wtorek, tak że zawsze kończysz w ten sam dzień tygodnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tan Napisano Sierpień 14, 2009 czyli jak ost wzielam w sobote to kolejna z nowego opakowania wypada mi w niedziele tak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jatakajajedyna Napisano Sierpień 14, 2009 tak, w niedzielę. Przerwy NIE wolno przedłużać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samasobie 0 Napisano Sierpień 14, 2009 jeśli nie pamiętasz kiedy wzięłaś ostatnią to skąd wiesz, że przerwa będzie trwała 8 dni a nie 9? żeby nie stracić zabezpieczenia zacznij nowe opakowanie jak najszybciej, nawet dziś, bo przerwę możesz skrócić ale nigdy nie wydłużyć. tylko przeczytaj w ulotce jakie są skutki skrócenia przerwy, bo nawet nie wiem co bierzesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość z praktyki- Napisano Sierpień 14, 2009 zdarzalo sie, ze sobie wydluzalam przerwy do 8 dni miedzy opakowaniami, bo np chcialam sobie ustawic okres na poczatek tygodnia, zeby w weekend spokojnie baraszkowaz z mezem, a blizej do celu bylo wydluzyc przerwe, niz ja skrocic o dzien. I nic zlego sie nie stalo. Takze przy zmianie pigulek na inne nie robilam tak, jak podaja w ulotce- opakowanie za opakowaniem bez przerwy, a zawsze stosowalam je po przewidzianej przerwie na miesiaczke i nic mi sie nie stalo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość echhhhhh Napisano Sierpień 15, 2009 hehehe potem zawsze tabletki są winne nie one :P Głupie jesteście - zwłaszcza ta od "praktyki" - zbadaj sie na płodność :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach