Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plusia1232

Ciąża przy tabletkach?

Polecane posty

Gość plusia1232

Witam Was, Mam małe pytanie. Tabletki antykoncepcyjne przyjmuje dopiero drugi miesiac. Pierwszyn razem dostałam krwawienie odrazu po odstawieniu. Dzisiaj jest juz drugi dzień i zupełnie nic. Wiem ze krwawienie wystepuje wg ulotki 2-3 dzien po odstawieniu. Przy braniu tabletek zdarzały sie przerwy tzn. raz przyjełam wcześniej a raz poniej tabletke przerwy nie były dłuższe niz 2-3 h. Jednej soboty piłąm alkohol jednak przyjęłam tabletke wieczorem a nastepnego dnia dopiero wymiotowałam ( niestety troszke dałam czadu). Czy według Was mam powody do zmartwień? czy może być coś nie tak?

Gość plusia1232
wspomnę jeszcze że współżyje regularnie.

Nie masz powodu do zmartwienia.Jest ok.Krwawienie może sie pojawic przez całe 7 dni przerwy.

Sam alkohol nie ma wpływu na tabletki anty.Dopiero kiedy przez niego wymiotujesz, ale chodzi tu o zwymiotowanie tabletki, a tabletka rozkłada się w organiżmie 3-4 godziny.Więc luz.

Gość plusia1232
Dziekuję :) Jeszcze jedno pytanie, jeżeli ( hipotetycznie tylko) nie dostałabym krwawienia przez te 7 dni powinnam wtedy sie martwić, czy to naturalne że tak sie zdaza.

Potwierdzam, wszystko ok. Ja biore ostatnia tabletke w niedziele to okres mam dopiero we srode lub w czwartek czasem nawet dopiero w piatek.

Może sie zdarzyć,że krwawienie nie przyjdzie, ale raczej to się zdarza kobietom, które długo biorą hormony.Na początku nie.Nie martw się przyjdzie na pewno:)

Gość plusia1232
Cieszę sie z tak szybkiej odpowiedzi i kilku słow otuchy :) Taka stara jestem a taka glupia czasem:) poprostu potrzebowałam potwierdzenia :) no i super ze trafiłam na miłe koleżanki . Miłego dnia życzę no i dziękuje. Poinformuje jak oczekiwana niespodzianka przyjdzie:)

Nie ma za co, też życzę miłego dnia.Myślę,że dostaniesz 4 dnia po odstawieniu, najczęściej tak właśnie przychodzi.pozdrawiam:)

Gość plusia1232
No i niestety dalej nic :(

Gość do autorki topicu
w ulotce pisze że jeśli nie dostaniesz krwawienia 3 raz pod rząd to możesz byc w ciąży ... raz lub dwa to normalne.

Gość plusia1232
Kurcze już tyle się o tym wszystkim naczytałam na różnych forach ze normalnie sciska mnie w zołądku. Masz racje ze krwawienie może nie wystąpić czasami jednak to tylko wzmaga mój stres. Jezeli nie dostane krwawienia przez te 7 dni zrobię test ciążowy. Czy tabletki nie beda zaburzały wyniku? Czy te poślizgi 2-3 godzinne miały znaczacy wpływ nato ze teraz mogę nie dostać tego nieszczesnego krwawienia?

Gość plusia1232
halo halo czy ktos odwiedza ten temat może ?:) czekam na odpowiedzi dziewczyny:)

Gość plusia1232
nikt mi nie odpisze ? to dla mnie istotne:/:/:/

Gość irminka25
Witaj, moim zdaniem nie masz sie o co martwic, takie poslizgi nie wplywaja na skutecznosc tabletek. na twoim miejscu zrobilabym test aby przestac sie stresowac, fakt ze bierzesz tabletki nie zmiania jego wyniku (jestem pewna ze 1 kreska ci wyskoczy)

Gość irminka25
jeszcze dodam ze ostatnio u mnie wogole nie wystapilo krwawienie w przerwie miedzy opakowaniami (ale ja biore tabletki od ponad 6 lat) troche sie schizowalam, zrobilam test, pozniej przy okazji lekarz potwierdzil brak ciazy:)

Gość roki500
Myślę że różnice 3 godzinne nie mają większego znaczenia na działanie tabletek,moim zdaniem nie stresuj się niepotrzebnie. Ja też biorę tabletki i zawsze okres przychodzi na czwarty dzień. Wszystko będzie dobrze.

Gość roki500
a masz jakieś objawy nadchodzącego okresu?

Gość tan
jak u was wyglada krwawienie z odstawienia? czy moze to byc tylko plamienie?

Gość roki500
u mnie jest to zwykłe krwawienie i trwa przeważnie koło 6 dni

Gość irminka25
moje krwawienie po tylu latach wyglada tak ze jest to tylko brazowe plamienie, wkladki higieniczne jak najbardziej mi starczaja i trwa ok 3 dni

Gość tan
bo moje pierwsze krwawienie z odstawienia to bylo brazowe plamienie, trwalo okolo 3-4 dni pozniej ustalo, to normalne?

Gość plusia1232
jezeli objawami można nazwać lekko nabrzmiałe i obolałe piersi:P

Gość plusia1232
a wiec dostałam juz krwawnienia. Właściwie dzisiaj rano :) pozdrawiam forumowiczki.

Gość tan
hej moze mi ktos odpowiedziec?