Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on to szowinistyczna świnia

Opinie mojego kolegi, ale sie wkurzyłam!

Polecane posty

na wstępnie zaznaczam, że nie jestem jakąs ortodoksyjną feministką, ale jak słysze takie rzeczy z ust wydawałoby sie normalnego, fajnego faceta to mi krew zalewa.. Już mówie o co chodzi: 1. Temat gwałtu, nie wiem od czego sie zaczęło, ale w trakcie rozmowy wyszło na jaw że prawie całą winą za gwałt kolega obarcza biedną ofiarę- bo przecież kusiła, a facet podniecony nie zapanuje nad sobą. 2. Ciągnęłam temat dalej i okazało się że to kobieta powinna być bardziej skromna i pilować sie, bo ona ponosi konsekwencje za seks (ciaza) a facet to musi bzykać kogo popadnie i już. Na koniec stwierdził że jestem naiwna bo cały dorosły świat tak uważa. Nóż sie w kieszeni otwiera! Straciłam cały szacunek do tego faceta. Przecież to tak jakby powiedział że murzyni powinni dalej być niewolnikami. Co Wy na to? Zamierzam dzisiaj przepytać mojego chłopaka w tych kwestiach.

Gość mogłaś skoczyć na niego
z nożem, i powiedzieć że "nie panujesz nad sobą". Co za pacan.

Gość mogłaś skoczyć na niego
a ty przeciętny kowalski spierdalaj. wątpie żebyś był pipko zdolny do jakichkolwiek czynów seksualnych więc się nie wypowiadaj.

Gość gfer
akurat gwałtów to w policyjnych statystykach jest mniej niż zabójstw w ciągu roku . Wiec to sprawa marginalna i raczej nie warta porusznenia . . Znaczny problem stanowi natomiast molestowanie . Przypadkow molestowania jest naprawde sporo

"wątpie żebyś był pipko zdolny do jakichkolwiek czynów seksualnych" Twoje zdanie naprawdę ma na mnie bardzo duży wpływ. Teraz już wiem, że jestem prawiczkiem i zawsze nim będę :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

haha tak zrobie następnym razem- w końcu mnie sprowokował takimi głupotami :)

No i prawda jest taka, że ja na przykład dzisiaj idę z ziomkiem na panienki gdzieś do knajpy wyrywać jakieś pustaki i jak coś zaruchamy to my będziemy pro, a te laseczki nie będą :)

Gość tuyrnbe
złap za jajka i urwij

Gość to ze jest mlalo w statystykac
znaczy tylko tyle ze kbiety zastraszone przez spolecznestwo (sama go sprowkowala, sama chciala etc), nie zglaszaja spraw nigdzie, tylko straja sie najszybciej zapomniec inna sprawa ze policja w polsce czesto zachowuje sie wulgarnie w stosunku do zgwaclconych kobieet

Gość nie martw się kowalski
może spotkasz na swojej drodze gwałciciela o homoseksualnej orientacji, który musi pobzykać, bo ciota nie ciota ale zawsze facet:P to cię z prawictwa wyleczy co prawda analnego ale zawsze coś

ja sie nie dziwie czemu zgłoszonych gwałtów jest tak mało. Nie dosc że te buraki dostają śmiesznie małe kary to jeszcze upokorzenie tych biednych dziewczyn :( Nie pojmuje jak mały trzeba mieć mózg żeby nie rozumieć słowa "nie" u kobiety nawet jak facet jak maksymalnie podniecony. Ja nie raz tak miałam w seks że coś było nie tak, zabolało czy coś tam i wiem, że normalny, dojrzały męźczyzna przerwie od razu.

"inna sprawa ze policja w polsce czesto zachowuje sie wulgarnie w stosunku do zgwaclconych kobieet " - przesadzasz, są specjalni psychologowie policyjni, często w roli tej pracują kobiety. A gwałciciele w więzieniu są codziennie kopani. Nie przyzwolenia społecznego na gwałt, nie przesadzajcie. Jak bym złapał jakiegokolwiek gwałciciela to bym go zajebał. A pedofilowi to bym odciął kutasa i mu do ryja wsadził.

Gość taaaa jasne psychologowie
to są na obrazku tacu dobrze. Ona ma rację. Poza tym tylko 20% gwałtów jest w ogóle zgłaszanych, większość się wstydzi.

aha i najciekawszy fragment rozmowy: powiedziałam w żartach że to niesprawiedliwe że facet może sobie obejrzeć piersi na randce (tzn wie jakiego są rozmiaru mniej wiecej) a kobieta za chiny nie zgadnie co męźczyzna ma w spodniach. Na to kolega sie zasmiał nerwowo i powiedział coś w stylu: no przeciez rozmiar sie nie liczy. A ja : kto Ci takich głupot synku nagadał? I po tym zdaniu zrobił jakąs skwaszoną minkę.. Wieć pewnie kompleks małego fiutka nadrabia szowinistycznymi poglądami :) Haha

Gość gfer
tak samo pedofilia jest nagłasniania , a w rzeczywistosci pedofile stanowia mniej niz 1 procent społecznstwa . Wiadomo co stanowi kontrowersje zawsze było na pierwszych stronach gazet .

Jeżeli się wstydzą to robią tylko krzywdę sobie i być może innym kobietom, które również mogą stać się ofiarami przyszłymi. Powinny to zgłosić, ślady biologiczne prawie zawsze są na ciele i ubraniach zgwałconej kobiety. Można by dodać wtedy dna do bazy danych i wtedy można określić który gwałciciel gdzie gwałci w jaki sposób, jego portret psychologiczny zawęziłby grupę podejrzanych i prędzej czy później by go złapali. Nawet jeżeli go złapią w przyszłości to po zgłoszeniu taka kobieta również by otrzymała o tym informację, a co za tym idzie za seryjny gwałt dostałby więcej i w kryminale by go zapierdolili. Lepsze to niż milczenie, czemu kobieta ma się wstydzić, że została zgwałcona? Wstydzić przed policją, która jest przyzwyczajona do przestępstw, bo obcują z tym na co dzień i dla nic to nic nowego.

Gość taaaa jasne psychologowie
kowalski nie jesteś w stanie nawet sobie wyobrazić tego co czuje zgwałcona kobieta. Takie morały to łatwo pisać, ale ni jak się to ma do zycia.

Gość gfer
to nie jest prawda ze 20 % jest zgłąszana , bo niby skad osoba ktora prowadzi te statystki ma wiedziec kto nie zgłasza , jesli on sie nigdy nie przyzna .

"a w rzeczywistosci pedofile stanowia mniej niz 1 procent społecznstwa . " Naprawdę? nie wiedziałem? Gdyby było inaczej to na 100 mijanych facetów na ulicy widziałbyś 1 pedofila statystycznie. Czyli dziennie mijałbyś kilku/kilkunastu pedofilów. Przesadzasz, to co napisałeś jest oczywiste.

Gość gfer
Przesadzasz, to co napisałeś jest oczywiste dla nmiektorych , bo potrafia oni cały czas pisac o pedofili i co oni by to zrobili takiemu . Podczas gdy problem jest marginalny

taka sama? Bo myśle o seksie? to chyba normalne. Tylko podchodze do niego powazniej i uważam że konsekwencje w postaci ciazy. dziecka powinny dotyczyć faceta i kobiety. Albo przynajmniej panowie nie powinni sie wypowiadać w kwestii aborcji. Bo oni dokonuja aborcji za każdym razem gdy umywaja rączki (lub co innego)od ciazy

Gość gfer
gdyby było takie oczywiste to w kółko by nie pisali o pedofilii i co by takiemu dewiantowi zrobili .

Gość gfer
taka sama? Bo myśle o seksie? to chyba normalne ale nienormalne jest to ze myslisz o wielkosci i po tym klasyfikujesz faceta . TAk moze robia jakies blondi z dyskoteki .

Zauważ, że po takich seksualnych przygodach kobieta może nie wiedzieć kto jest ojcem dziecka i to ONA będzie je rodzić i wychowywać. A facet nawet nie musi o tym wiedzieć, bo to był przypadkowy seks i już dawno o nim zapomniał. Potem już się nie spotka ze swoją partnerką, bo może nic o niej nie wiedzieć oprócz imienia, zwłaszcza, że do takich sytuacji często dochodzi na sponcie i pod wpływem alkoholu. O to właśnie się rozchodzi.

to nie było akurat na poważnie, ale uważam że w seksie powinno istniec równouprawnienie płci. Bardziej nawet niż w pracy bo jestem w stanie zrozumiec czemu pracodawca może preferować na stanowisko męźczyzne. Ale w seksie nie rozumiem- czemu kobieta uważana jest za dziwke jak ma duzo facetów a facet za macho? Czemu męźczyżni moga sobie wybierać cycate kobiety do łózka a kobieta powinna aceptowac małego penisa skoro jej nie odpowiada- "bo to przeciez nie wina meźczyzny że ma takiego" :o

jasne że jest częśc takich sytuacji ale śmiem podejrzewać że wiecej jest takich w których facet robi bardzo świadomy unik. W dodatku nie chodzi nawet o realne konsekwencje, tylko o to nastawienie "moge pobzykać bo jestem facetem, a co wybzykam to już nie moja sprawa"