Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 tabletomanka2009

staz a wybor OFE

Polecane posty

Go艣膰 tabletomanka2009

jestem po studiach, teraz ide na staz, czy juz musze wybrac OFE ?????????????? czy to przy zwyklej pracy sie wybiera?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tabletomanka2009
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jojojjj
ju偶 musisz - co wi臋cej szykuj si臋 偶e od pierwszego dnia sta偶u b臋da dzwoni膰 do ciebie przynajmniej z 3 przedstawicieli funduszu dziennie i tak przez 2 tygodnie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sociolo偶ka
a dlaczego dzwonia? Skad oni wiedza o tym ze podjelam staz? Ktos handluje danymi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do kasacjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
na pewno nie beda dzwonic... no bo nikt danymi nie handluje!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
nie musz膮 handlowa膰 danymi, teraz mn贸stwo os贸b zajmuje si臋 akwizycj膮 OFE a informacje o sta偶ystach w firmie maj膮 chocia偶by od os贸b pracuj膮cych w firmie. Jak ja by艂am na sta偶u to twierdzili 偶e dzwoni膮 z urz臋du pracy, nie wiem czy kto艣 si臋 jeszcze na to nabiera艂. A swoj膮 drog膮 je偶eli jest taka sytuacja 偶e ci pseudodoradcy przedstawiaj膮 si臋 ze dzwoni膮 z jakiego艣 urz臋du np. pup zus, to nale偶y to zg艂osi膰 do instytucji na kt贸re si臋 powo艂uj膮. Takie dzia艂ania (tzn powo艂ywanie si臋 na urz臋dy publiczne) s膮 karalne i przez te urz臋dy s膮 zg艂aszane do prokuratury.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kggggggggg
moment co to znaczy ze kazdy ma dane osob skoro ktos ma staz z urzedu pracy to ewidentnie osoby z urzedu pracy o tym informuja te ubezpieczenia i to jest handel danymi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qqaaalla
no wlqsnie tqk to chybq nie powinno byc moim zdaniem ktos z PUP sprwedaje dane osob na stazu najprawdopodbniej osoba ktora pracuje w dziale stazy i pewnie tamci goscie z ubezpieczen odpalaja mu swoja dole a to chyba nielegalne to taka baza danych gratis

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aga989
ja wybralam ofe w czasie stazu,a potem mi poiwedzieli w urzedzie,ze zadne skladki nie wplywaja do ofe.takze sama juz nie wiem czy dobrze zrobilam czy nie..ktos wie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sjdjdqqfhfhshs
prawda jest taka ze tu chodzi o kase za zawaecie umowy idziesz na staz i nawet jesli sa odprowadzane nie wiadomo co sie dzieje pozniej a wogole co ma urzad pracy z tym wspolnego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
ale nie musz膮 zna膰 wcale Waszych danych osobowych, i z regu艂y nie znaj膮. Po prostu maj膮 informacje 偶e w takiej a takiej firmie s膮 nowi sta偶y艣cie. A tak膮 informacje mo偶na z 艂atwo艣ci膮 zdoby膰 nie tylko od os贸b pracuj膮cych w UP ale te偶 od os贸b zatrudnionych w firmie kt贸ra przyj臋艂a sta偶yst贸w. Jak ju偶 wiedz膮 偶e tu i tu s膮 nowi sta偶y艣ci to dzwoni膮 do firmy i chc膮 z nimi rozmawia膰. Raczej nikt nikogo nie wzywa z imienia i nazwiska. A ofe wcale nie musi si臋 wybiera膰 podczas sta偶u. Mo偶na ale sk艂adku na ubezpieczenie spo艂 nie s膮 i tak odprowadzane wi臋c to nic nie daj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 A to info kt贸ra jest na
stronie mojego PUP. UWAGA STA呕Y艢CI !!!! Uprzejmie informujemy, 偶e Urz膮d Pracy w Kro艣nie nie prowadzi i nigdy nie prowadzi艂 dzia艂alno艣ci w jakikolwiek spos贸b zwi膮zanej z ubezpieczeniami spo艂ecznymi oferowanymi przez Otwarte Fundusze Emerytalne. Osoby, kt贸re kontaktuj膮 si臋 z pracodawcami lub sta偶ystami przedstawiaj膮c si臋 jako pracownicy Urz臋du Pracy, i oferuj膮 us艂ugi w zakresie ubezpiecze艅 w OFE dzia艂aj膮 w spos贸b nieuprawniony i nielegalny. Ka偶dy przypadek nielegalnego podawania si臋 za pracownika Urz臋du Pracy lub osoby dzia艂aj膮cej z polecenia Urz臋du w celu oferowania us艂ug ubezpieczeniowych w ramach OFE b臋dzie zg艂aszany do Prokuratury.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdsdsaa
no wlasnie napewno urzednicy nei maja prawa ujawniac danych osob zajrejestrowanych

Udost臋pnij ten post