Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukanaaa

Jak się ich pobyć!!!!!!

Polecane posty

Gość oszukanaaa

Jak załatwić wypowiedzenie umowy najmu lokatorom? Nigdy tego nie załatwiałam. Mam z nimi umowę ale mam ich też już dość bo nie płacą mi w terminie a teraz nie dość, że wpłacili po czasie to jeszcze mniejszą kwotę :-0 co za chamstwo. Nawet słowa wyjaśnienia...telefonów nie odbierają :-0 Teraz są na wakacjach i tak się zastanawiam czy mam podstawy wynieść im rzeczy do przechowalni, zmienić klucze i zerwać umowę najmu? Czy policja mi pomorze co by nie mówili, że im coś zginęło? Obawiam się, że jak wrócą to mogą nie chcieć opuścić mieszkania a na dodatek mają dziecko w wieku przedszkolnym. Mogą wrócić do rodziców więc nie wylądują na ulicy. Co mi radzicie?

Gość jvyim
wejdz i zmien zamki :D

Gość oszukanaaa
No tak ale czy mam do tego prawo?

Gość maturka4
Jeżeli masz zawartą legalną umowę na piśmie, to tam chyba jest przewidziany tryb wypowiedzenia???

To zależy na jakich zasadach jest ta umowa zawarta. Wyjaśnij nam kilka kwestii: - Co mówi zapis o wypowiedzeniu umowy - Co mówi zapis o możliwości przebywania właściciela w mieszkaniu

Gość idź z nimi na kawę ...
i spokojnie omów problem ♫♪☻

Gość oszukanaaa
Umowa jest legalnie podpisana, nie ma zapisu o przebywaniu właściciela w lokalu a odnośnie wypowiedzenia umowy: Wynajmujący będzie mógł wypowiedzieć najem w przypadku wykorzystania przez Najemców lokalu niezgodnie z przeznaczeniem, w przypadku zalegania Najemców za czynsz najmu w wysokości jego jednokrotnej wartości, bądź w przypadkach określonych w Ustawie o Ochronie Praw Lokatorów z dn. 21. czerwca 2001r. A oni mi zapłacili 60% czynszu :-0

Gość oszukanaaa
Czy oni mogą sobie wpłacać ile chcą i kiedy chcą? Przecież obowiązują ich warunki umowy i termin oraz wysokość wpłat.

Gość meldunek
ważne,czy są zamweldowani w Twoim mieszakaniu

Gość od dupy strony sie
zabralas za ta umowe...trzeba bylo zrobic zapis ze jesli wplaty nie beda A w terminie B w odpowiedniej wysokosci to umowa najmu zostaje natychmiast rozwiazana... inna kwestia wplacili ci kaucje? jesli wplacili to spoko nie musisz im jej zwracac bo nie dotrzymali warunkow umowy odnosnie wplat... ja bym wymienila zamki i zaczekala az wroca z wakacji sami sie odezwą:) po czym bym im powiedziala ze nie zaplacili calego czynszu malo tego zaplacili go po terminie wiec wypowiadasz im umowe w trybie natychmiastowym i jedyne co moga to zabrac swoje rzeczy i spierdalac...

Gość oszukanaaa
Nie są zameldowani :-) No właśnie widzę, że źle to napisałam w umowie :-( Wpłacili mi kaucję 100% czynszu więc mogę im potrącić to brakujące 40% . Też tak myślałam, żeby zmienić zamki i poczekać na nich ale nie wiem czy tak chętnie zabiorą swoje manele :-0 Wcześniej miałam super lokatorów i nie mam doświadczenia z takimi krętaczami.

Gość oszukanaaa
A najgorsze jest to, że teraz właśnie ja planowałam swój urlop na tydzień :-0

Idź na policje i zapytaj czy Ci pomogą -wyjaśnij o co chodzi i wogole :)

Gość ja pierdykam
wiesz, chyba nie mozesz ich wystawic na ulice kiedys pewni bardzo dalecy znajomi mieli kamienice, no i wynajmowali mieszkania, mieli z tego zysk niestety, na dwa mieszkania trafili im sie nieporzadni lokatorzy, alkoholicy, brudni, nie dbajacy o nic (oczywiscie wczesniej o tym wlasciciele nie wiedzieli) znajomi chcieli im wymowic, ale nie mogli, bo podobno weszla w zycie jakas USTAWA, KTORA MOWI, ZE NIE WOLNO WYRZUCAC NA BRUK, mozna ich wywalic tylko wtedy, gdy masz jakis zastepczy lokal dla nich (znajomi ubiegali sie w urzedzie miasta - bezskutecznie) nie wiem czy znowu przepisy sie nie pozmienialy, musisz poczytac, dowiedziec sie... wiem, ze ogolnie masz racje i powinnas zrobic to, co kazdy normalny uwaza za stosowne, ale prawo chyba jest po ich stronie :-(

Gość
musisz im wyslac poleconym z potw odbioru polecenie zaplaty niedoplaconej kwoty (konkretnie dzien podaj) + UPOMNIENIE ZE KOLEJNE SPOZNIENIE ZAPLATY SKUTKUJE WRECZNIEM WYPOWIEDZENIA potem po niewywiazaniu sie z umowy wysylasz rowniez polecony z potw, wypowiedzenie, jelsi nie odbiora, to na adres zameldowania ichszy, wypowiedzenie z miesiecznym terminem normalnie trm jest 3 mies, jednak w skrajnych przypadkach 1 mies tak to teoretycznie wyglada, zeby cie po sadach potem nie ciagali

Gość oszukanaaa
dzięki za info :-) bazienka Jeśli nie zapłacą to faktycznie wysłanie listu z poleceniem zapłaty to dobry pomysł. Chciałabym się ich pozbyć w kulturalny sposób i bez "cyrków" :-0 ale nie wiem jeszcze czego się mogę po nich spodziewać czy to już max czy dopiero się rozkręcają. Mylę, że oni mi dopłacą tą resztę ale wkurza mnie, że nie odbierają tel i robią co chcą mimo podpisania umowy z określonymi warunkami! Tak może być w kolejnych miesiącach a ja z ich wpłat też muszę opłacić rachunki i kredyt i też mam na to terminy :-0 Poza tym nie zgłosiłam wynajmu do skarbówki ani do wspólnoty mieszkaniowej, żeby uniknąć dodatkowych kosztów i wolałabym uniknąć zbędnego szumu , dlatego zastanawiam się jak to spokojnie i skutecznie załatwić.