Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona_onaaa

Czy to juz alkoholik?

Polecane posty

Gość Zaniepokojona_onaaa

Martwie sie o swojego narzeczonego. Boje sie czy nie popadl w alkoholizm. Zawsze jak pije na imprezie to raczej nie ma umiaru, pije tyle na ile starczy mu kasy. Malo kiedy potrafi sie powstrzymac sam z siebie. Jak tylko jedziemy na urlop to tez pije i to nie dwa piwa tylko kilkanascie dziennie. Ale z drugiej strony nie pije codziennie. Czasem zdarza sie, ze przez dwa tygodnie wypije jedno piwo, a czasem co drugi dzien jak ma jakies kumpelskie spotkania to pije. Co o tym myslicie? czy mam powod do obwa? ile pija Wasi mezczyzni?

ogólnie picie alkoholu to zła rzecz, ale histeryzujesz. Jak będzie pić codziennie wódkę to będzie kłopot.

Gość marcepanek85
faceci szybko sie zatracaja...ja mam ten sam problem.I mysle,ze bedzie alkochlikiem napewno jesli sie nie opanuje w pore(a wiem,ze sie nie opanuje,bo moje gadanie to jak grochem o sciane).Moj bedzie alkocholikiem mur beton.

Gość Zaniepokojona_onaaa
Może i histeryzuje, ale naprawde niepokoi mnie to ze jak tylko moze to non stop pije. Jest urlop to on od samego rana do wieczora wlewa w siebie litry piwa.

Gość Zaniepokojona_onaaa
marcepanek85 - moze nie bedzie tak zle, jakos go doprowadzisz do pionu. ja nad moim tez musze popracowac bo sie boje ze to moze sie zle skonczyc

ogólnie picie alkoholu to zła rzecz, ale histeryzujesz. Jak będzie pić codziennie wódkę to będzie kłopot. a trzy butelki piwa przez 365 w roku to nie klopot ? to alkoholizm .... problem nie w ilosci tylko w czestotliwosci ....

Gość marcepanek85
i znam takich alkocholikow co preferuja tylko piwko albo koniak a sa tacy ktorzy z braku pieniedzy pija belty i denaturat.Znam alkocholika,ktory codziennie pije jedno piwko.Ale jest alkocholikiem,bo jest uzalezniony.jak ja musze zapalic on mosi wypic jedno piwko dziennie9poszedl dobrowolnie na AA).Takze sa alkocholicy nie pijacy wogole wodki,bedacy alkocholikami...

Gość marcepanek85
i alkocholik moze byc pijany codziennie w sztok albo miec ciag co dwa tygodnie albo wygladac na zupelnie trzezwego codziennie po jednym piwku.na poczatku sie pije jak mozna,a pozniej jak sie juz uzalezni to pije,bo musi.Nawet jak musi isc do pracy.To sie rozwija latami i ciagle sie zmienia.Moj ojczym ma ciagi srednio co trzy tygodnie.Jak przetrzyma to przez dwa miechy gora.Ale jak ma ciag to nie zwaza na nic...nie idzie do pracy pije,pije,pije,pije.Pozniej sie "budzi" i tzrezwieje dluuugo.A zaczynal podobnie jak moj i z tego co piszesz Twoj facet.Jak to sie w ciagu kilku latek nie zmieni,bo on bedzie uwazal,ze wszystko jets pod kontrola to uciekaj,bo zycie sobie zniszczysz.Pic alkocholu w takich ilosciach niestety cake zycie nie mozna,bo predzej czy pozniej to Toba zawladnie.Nie mozna tego tak dlugo komtrolowac to jest niemozliwe dla kazdego czlowieka.

Gość marcepanek85
aha jesli w jego rodzinie byl alkocholik to zwieksza prawdopodobienstwo,ze on tez bedzie alkocholikiem.Ale zdarza sie to tez ludziom ktorzy nie spotkali sie wczesniej z tym problemem.

Gość kakakakakaka
marcepanek85 - proponuję słownik:]

Gość bbdbbrrrr
alkoholik nie musi pic codziennie , moze pic rzadziej ale w ciagach. ciągi nie pojawiają sie od razu. alkoholizm ma kilka faz a jedną z nich jest upijanie się w towarzystwie. ale diagnozy poprzez forum ja jemu nie postawię