Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradaporada

Czy jestem w ciąży???

Polecane posty

Gość poradaporada

Wiem, wiem że ten temat był już milion razy :P ale każdy przypadek jest troszkę inny więc opowiem o swoim... Kochałam się z chłopakiem dziś w nocy bez zabezpieczeń... mamy już swoje lata i ja to bym już nawet chciała mieć dziecko, ale mój chłopak nie jest na to jeszcze gotowy... Czy możliwe jest abym była w ciąży jeśli ostatnio okres dostałam 26 lipca? Dodam, że mimo miesiączkuje od jakiś 10 lat cały czas jest to dość rozchwiana sprawa...ostatnio cykle trwały 32, 34, 33 a czasem nawet 28 dni...dodam również, że obecnie przebywamy na dwu miesięcznych wakacjach więc z moim ginekologiem nie mam kontaktu, a do innego nie chcę iść :P dlatego pytam się was... jakie są objawy w ciągu pierwszego dnia po stosunku, co zrobić aby ewentualnie uniknąć zapłodnienia (tak jak mówie tabletki "po" nie wchodzą w grę bo nie mam skąd załatwić recepty ) proszę o poradę !!!

Gość pora
Dowcipy się was trzymają :P a ja pytam poważnie :)

Gość poradaporada
Z tym octem to jest dobry pomysł :P zaraz wypróbuje haha xD dobra to jeszcze takie pytanie... kiedy występują pierwsze objawy?? I czy po tygodniu test ciążowy da odpowiedni wynik??

test ciazowy robi sie najwczesniej w dniu spodziewanej miesiaczki. Wczesniej moze wyjsc nieprawidlowy. Pierwsze objawy? Ja mialam tak 3-4 tygodnie po zaplodnieniu, nie liczac braku miesiaczki

Gość chcesz złapac faceta na dzieck
o oj nieładnie:o jak nie bedzie chciał to i tak zostaniesz sama

Gość poradaporada
A co to były za objawy??

Gość poradaporada
Nie chce złapać chłopaka na dziecko.. jesteśmy już razem 5 lat :) ja już czuję w sobie ten tzw instynkt, ale mój chłopak jeszcze nie :( dlatego wolałabym nie być w ciąży...chociaż gdyby się okazało, że jestem to też by to nie był koniec świata :P

Gość jgjh
a skad my mamy wiedzieć czy ty jesteś w ciąży co????

Gość może i nie jesteś
ale możesz jeszcze zajść, nie liczy się to ile trwały poprzednie cykle ale ile będzie trwać ten.

Gość poradaporada
No właśnie wiem , a ja mam dosyć nieregularny cykl, bo mam w domu troszkę stresującą sytuację i często mi się miesiączka spóźnia...a teraz na dodatek jak się korbie tym czy jestem w ciąży to jeszcze bardziej mi się pewnie okres spóźni, a ja będę jeszcze bardziej zestresowana :P no normalnie błędne koło :P

Gość poradaporada
Czyli rozumiem, że przez najbliższe dwa tygodnie(wtedy mam dostać okres) nie mogę nic zrobić tylko czekać i modlić się :P ???

Gość poradaporada
No niestety tak jak mówię, do lekarza za bardzo nie mam dostępu, bo nie jestem w polsce :( wracamy dopiero pod koniec sierpnia a do tego czasu to już zdąże zrobić test :P

Gość wlasnie
nie jestes w ciazy