Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda gospodyniii

Zakupy spozywcze.Co kupic do jedzenia?

Polecane posty

Gość mloda gospodyniii

Mam 50 zł i chce zrobic zakupy , cos do jedzenia.Musi mi starczyc na 7 dni bo z tydzien dostaje pieniadze.Jakies propozycje?????????

Gość hipolita
Mleko, jogurty, ser żółty, masło, chleb tostowy, warzywa: ogórki, pomidory, papryka, jakies owoce Hm, sama najlepiej wiesz co lubisz :p

Gość kobieta fataIna
a masz już coś w domu? tj. kaszę, ryż, makaron, mąkę czy coś takiego?

Gość mloda gospodyniii
mam tylko olej i makaron, keczup , majonez.to wszystko.

Gość kobieta fataIna
to kup: ryż i kaszę (o ile lubisz) - sypkie taniej wychodzą, kostki rosołowe/bulionowe (będzie zamiast mięsa na sosy, zupy...), mrożone warzywka - nie muszą być z hortexu, albo i świeże,jeśli znajdziesz w promocji duży chleb - włóż do zamrażalnika i będzie świeży przez długi czas coś do chleba - tanio wychodzą różnego rodzaju smarowidełka, kup np. jeden dżem albo serek, a jeszcze lepiej pasztet, bo bardziej sycący opakowanie jajek - będą na miękko, na twardo, na jajecznicę - na kolację albo śniadanie duże opakowanie płatków owsianych - zalewasz, solisz lub słodzisz (pewnie masz cukier w cukiernicy :D) i masz śniadanko będzie ciężko zmieścić się w 50 zł na 7 dni, wychodzi po 7 zł dziennie... przelicz sobie dokładnie, żebyś nie wydała niepotrzebnie pieniążków. jeśli się postarasz, będziesz jadła smacznie, a na pewno nie będziesz głodować :-) a najlepiej napisz sobie jadłospis na 7 śniadań, obiadów i kolacji, uwzględnij przegryzki. mogę pomóc jak chcesz, sama jestem studentką i czasem bywa lepiej, a czasem gorzej :P

Gość zastawa stołowa
Taniej wyjdzie ugotować dania obiadowe żby się najeść niż zjadać kanapki czy jogurty. Można z powodzeniem ugotować np: - młoda kapusta (1,50 zł/kg) z przecierem pomidorowym (ok. 1zł) i koperkiem (ok. 1zł). Danie na 2 dni. - zupa cebulowa (ok. 2 zł/kg + kostki rosołowe ok. 2 zł). Danie na 2 dni. - makaron (ok. 2 zł za op.) z twarogiem (ok. 2,50 zł za 25dkg) i solą lub z cukrem - makaron z tuńczykiem wsw (3,50 zł) i tymiankiem (ok. 1,50 zł) - ryż (ok. 3zł) zapiekany z owocami (w sezonie spory wybór i nie są drogie) i jogurtem (ok. 2 zł za op. 400g - wystarczy na kilka razy). - cukinia (ok. 1,50 zł/kg) duszona z pomidorami (ok. 3 zł/kg). Można dodać cebule, paprykę. - gulasz drobiowy (30dkg mięsa gulaszowego z indyka to ok. 4,50 zł), z cebulą i cukinią podawany z ryżem - ziemniaki (ok. 1 zł/kg) z jajkiem sadzonym (ok. 0,50 zł/szt) i fasolką szparagową (ok. 2,50 zł/kg) lub mizerią (ogórki ok. 2,50 zł/kg + kefir ok. 1zł) no i nieśmiertelne naleśniki ;)

Gość gość
kupić kurczaka calego -wychodzi okolo 15 zl i masz zarcie na caly tydzien, skrzydelka do piekarnika albo na patelnie z przyprawa jakas(2zl) do drobiu to raz do tego ziemniaczki 1kilo starczy na dwa dni dla 1 osoby a kosztuje 1zl dwa - udka z kurczaka z piekarnika tez ziemniaczki do tego trzy korpusy sa z kurczaka dwa, mozna nawet na 4 to podzielic, masz z teego zupyyyy mozesz przez 3 dni zupke jesc do tego makaron (3zl) kostki rosolowe(2zl) i wloszczyzna (3zl), mozna z piersi zrobic kotlety - tez jak kurczak spory to nawet z tego mozna zrobic 4 kotlety. naprawde alternatyw jest masa, z ryzem piers i z sosikiem slodko kwasnym. ja mam taka diete i czasami brokuly z serem i makaronem zeby duzo kurczaka nie jest, ale obiady sa mega tanie i mega sycace :)

Gość gość
ja bym kupila makaron, koncentrat, kurczaka w całosci, mąke, ziemniaki, włoszczyzna, mielone kurczaka rozbierz, w jeden dzień zrób ziemniaki i piersi z kurczaka, z porcji rosołowych nagotuj rosołu, pozniej zrób z niego pomidorowa, z ziemniaków i maki zrob kopytka, a makaron jak ci zostanie to jeszcze sos pomidorowy i tanie spagetti. z mielonego zrób jakies klopsiki albo zrazy. jak ci zostanie z obiadu to zrobisz sobie z tego kanapki. w jakis jeszcze dzien udka pieczone i skrzydełka. obiadów juz masz. a z resztek co bedziesz miala to zrób jakąs zapiekanke

Gość MonikamYrek
Za 50 złotych można zrobić zakupy, ale kluczem do sukcesu jest tez to, aby kupić tanio - ja mogę Ci polecić portal http://www.cozacena.pl/slodycze-desery-i-przekaski, tutaj znajdziesz wszystko, możesz przeglądać działy i kupować jak najtaniej się da przez internet. W tym czasie możesz zająć się też domem bo nie trzeba lecieć osobiście do sklepu.

Gość Ali Babaa
Za 50 zł w jedną osobę wyżywisz się, nie musisz głodować:) Najlepiej, jeśli znajdziesz tani sklep, ja polecam Ci internetowe zakupy, dzięki którym na pewno dasz rade za te 50 złotych wyżyć i jeszcze znajdziesz najtańsze, ale markowe produkty - http://www.cozacena.pl/warzywa-owoce-i-przetwory

Gość gość
mąż kupił mi na ostatnie urodziny parowar phipiliak i teraz jemy zdrowe dania gotowane na parze :) musze przyznać ze sa bardzo smaczne

Gość tomix9934
Możecie kupować teraz frytki lub ziemniaczki marki Aviko. Ja jako student uwielbiam je, bo są dobre i łatwe w przygotowaniu. A żeby dodatkowo mieć z tego korzyści, to ściągamy sobie apkę Aviko Benefits. W niej rejestrujemy zakupy i zbieramy punkty. Gotowe! Jeśli będzie konkretne pula, to mamy możliwość wymiany jej na ciekawe nagrody, które będą przygotowane.