Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zosia Ksiegowa

bol prawej strony brzucha - pomocy

Polecane posty

Gość Zosia Ksiegowa

Witam! Od miesiaca czasu jestem na lekach na zmniejszenie kwasow zoladkowych - Lanzoprasole 30ml. Przepisano mi je poniewaz jednego dnia dostalam bardzo ostrego bolu, skorczu, w gornej czesci brzucha. Bol ten sie utrzymywal przez dwie godziny Przez tydzien czasu czulam dyskomfort i poszlam do lekarza. Dzisiaj rano po przebudzeniu sie zjadlam sniadanie. Po okolo godzinie dostalam nieprzyjemnego bolu brzucha (na 100% nie zoladek) w gornej czesci, a takze po prawej. To juz 7 godzin i bol w ogole nie przechodzi. Jak sie dotkne po lewej stronie wszystko jest ok (zaraz pod zebrami) ale jak sie dotkne po prawej stronie to zaraz boli. Boli mnie jak chodze, jak biore glebsze oddechy. Caly dzien w sumie odpoczywalm. Czy mam isc zaraz do lekarza? Czy bol sam przejdzie? Co to moze byc? Prosze o pomoc

Gość ksiegowa Zosia
Blagam o porade. Dzisiaj sobota i nie wiem co mam robic.

Gość ksiegowa Zosia
czy przy zapaleniu wyrostka robaczkowego nie powinno mnie bolec w dolnej czesci brzucha? Moj lekarz miesiac temu podejrzewal zapalnie blony sluzowej zoladka, ale zamiast bolu w gornej czesci brzucha mam bol w wiekszoci okolicy pod zebrami ale nasilony po prawej stronie.

Gość grabarka
..my nie lekarze... może idż do szpitala, zbadają...wyrostek może promieniować...

Gość mikromakro
po prawej stronie pod żebrami to może boleć woreczek żółciowy, może masz kamienie żółciowe, miałaś robione usg jamy brzusznej? jeśli to woreczek to może pomóc lekkostrawna dieta, nic tłustego, smażonego itd. ale to tylko gdybanie, do lekarza i tak musisz iść.

Gość ksiegowa Zosia
nie miala usg robionego. Lekarz teoretycznie stwierdzil ze to moze byc zapalanie blony w zoladku. Ja i tak zawsze wszystko jem lekko strawne. Boli mnie jak nasilam miesnie, przy chodzeniu, przy zginaniu, przy zmianie pozycji, ale jeszcze nie umieram. Nie wiem czy pojscie do lekarza nie bedzie przypadkiem zbednym problemem. Oni i tak zawsze przepisuja paracetamol na wszystko. A moze jutro mi przejdzie?

Gość lekarstwa zawsze
maja jakieś działania uboczne na jedno nie pomoże a za to na inne zaszkodzi