Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agacla

Albothyl czy clotrimazolum?

Polecane posty

Ktory lek bardziej pomaga jesli chodzi o grzybice? I w jakiej cenie sa globulki clotrimazolum? Z tego co wiem albothyl uzywacie sie powinno co 3 dni, a jak jest w przypadku tego drugiego?

Gość gryczka
Kupowałam dopiero co clotrimazol, z receptą poniżej 1,50zł. Nie wiem, czy bez recepty się kupi, ale regularna wydrukowana na etykiecie cena była coś powyżej 3zł. Jest skuteczny, ale nie mam porównania z albothylem. Clotrimazol stosuje się zwykle raz dziennie, na noc, przez ok.tydzień.

No wlasnie czy ten clotrimazolum jest bez recepty? Mam zamiar stosowac i krem i globulki. Slyszalam cos jeszcze o vagicalu, ktos cos wie? A jakie polecacie probiotyki na odbudowe flory bakteryjnej? Cos podobnego do lactovaginalu poprosze ale troche tansze ;)

Gość hjkyfjdtjdfjdtgjdtdhyh
Albothyl działa antybakteryjnie, a nie antygrzybiczo i można go stosować > 18 roku życia, raz na 6 miesięcy.

Mam jeszcze jedno wazne dla mnie pytanie! Czy podczas wymazu tzn. cytologii wychodzi czy pacjentka ma grzybice? Ostatnio mialam jakies zakazenie niestety ginekolozka mi nie powiedziala co to jest tylko przepisala antybiotyki. Cytologia wykazala I stopien czyli ze wszystko w porzadku. Antybiotyki mi pomogly ale na krotko gdyz teraz znowu perzechodze przez to samo!

Gość gruszkakula
Niestety nie wiem, czy clotrimazol dostanie się bez recepty. Raczej nie (krem może tak, ale tabletki dopochwowe chyba nie). Na odbudowę flory bakteryjnej można jogurt :-) Naturalnym się podmywać, a jakiś, jaki się lubi (byle z żywymi kulturami bakterii) jeść:-)