Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o raaaanyyyyy

Czy są tu jacys chirurdzy.?? Chciałabym zostac chirurgiem i mam pare pytan.

Polecane posty

Gość o raaaanyyyyy

Bo wiem ze chirurgie troche długo się studiuje.. Chyba 4 lata. A to sporo.. Gdy juz się podejmie ten zawód (jak kazdy wie jest to bardzo cięzki..i zadko isę ma czas dla siebie.) No ale w oncu jak się juz studiowało te 4 lata tą chirurgie.. To czy potem będzie mozna zmienic zawód ???

Gość nie prwada
poszukaj moze na wikipedii chociaz, studia lekarskie 6 lat specjalizacja 3, staz 5cio letni

Gość Stanley wwa
Moj drogi jak kazdy zawod i ten ma swoje wady i zalety Zaleta napewno jest placa ( jak na polskie realia to astronomicze stawki w dobrych prywatnych szpitalach) oraz renoma (nie od dzis wiadomo ze kobiety bardzo lubia i cenia sobie chirurgow:)) Wada jest duza odpowiedzialnosc za podejmowane decyzje oraz czasami jestes strasznie znudzony praca

Gość o raaaanyyyyy
po pierwsze jestem baba :P no i chce wiedziec czy potem będzie mozna zmienic prace.. Bo te 6 lato to sporo... I gdy juz zostane tym chirurgiem musiałanbym byc do konca..Bo jak wiecie nie marnowałam tych 6 lat na prózno.. Wiec ciekawi mnie czy bede mogła po jakims czasie np po (7 8 latach) mnienic prace.

Gość Stanley wwa
Nie widze sensu zmieniac potem zawodu mloda damo... Jednak jest bardzo znikoma liczba zenskich chirurgow

Gość chórek kafeterianek
6+3+5=14 lat po maturze zanim będziesz chirurgiem. Nie wiem, czy bedziesz miała ochotę to zmieniać po tylu latach nauki. :O

Gość o raaaanyyyyy
no wasnie i o to chodzi... Pytam się poprstu czy bede mogła zmienic a nie dostałam zadnej odpowiedzi konkretnej. No i apropo ze mało jest kobiet chirurgów. moze i w polsce jest mało, ale ja nie zamiezram ani studiowac ani prcowac w Polsce.

Gość ty najpierw się dostań
na te studia a dopiero później zastanawiaj o zmianie zawodu :o

Gość Stanley wwa
Jesli masz szanse na studia za granica to gratuluje jednak musisz wiedziec za na zachodzie Chirurgow jest duzo wiecej niz w naszym kraju bo ludzie maja wiecej pieniedzy na operacje.. chyba ze mowisz o krajach rozwijajacych sie jak rumunia czy ukraina

Gość o raaaanyyyyy
Jesli chodzi o studia staz i prace to na 100% za granicą.. Ale w koncu juz sama nie wiem.. A co do dstania się na studia to tym akurat się nie martwie.. Moi rodzice sa lekarzami i tak jakos.. Pozatym uwielbiam ten zawód... No i nie wiem juz co robic.

Gość Stanley wwa
Rzeczywiscie jesli twoi rodzice sa lekarzami to masz z gorki:) Wszyscy lekarze to jedna wielkia klika:)

Gość iuoipoiupoi
TYlko że jeśli nie są akurat profesorami Na Akademii Medycznej, to niewiele ci z tego przyjdzie....

Gość A NAJLEPIEJ
Umyj dup i zęby i do wyra