Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paszport

czy ktos juz zlozyl ppaieru o obywatelstwo brytyjskie?

Polecane posty

Gość paszport

jakie trzeba papiery? jak dlugo to trwa? i ile sie placi?

Gość ilennaa
Proponuje poszukac na stronach odpowedniego ministerstwa.Skoro chcesz miec brytyjski paszport,to chyba z angielskim sobie radzisz?

Gość radze sobie ale tak byloby
szybciej.poza tmy ja musze jeszcze czakc rok.a interesuje mnie jakie papiry trzeba dac zeby udokumentowac ze zuyje sie w uk pzrez 5lat.

Gość ghyjukilop
mam nadzieje,ze wiesz ze oprocz tego ze zyjesz tu ponad 5 lat musisz miec tzw karte lojalnosciowa i dobra znajomosc jezyka angielskiego.Bez tego lezysz.

Gość nie mam problemuz anglieskim
a co to jest ta karta- chodzi o rezydenta?bo ta juz mam...

Gość mam nadzieje ze to pomoze
papiery takie 1) jesli pracujesz to payslipy i zaswiadczenie od pracodawcy 2) samozatrudnienie - dokumenty z IR o oplacaniu podatku, ewentualnie wyciagi bankowe 3) jesli sie sama jutrzymujesz/ktos cie utrzymuje (maz np) to wyciagi z banki i jego payslipy/taxy (self-employed) musisz udokumentowac 5 lat z datami; mozesz byc poza UK do 180 dni/rok (o ile dokladnie pamietam) musisz miec najpierw prawo stalego pobytu - formularz plus te dowody co wczesniej

Gość autorja topiku
dziekuje,czyli co musze trzyamc wszystkie payslipy przez 5 lat? a co jakbym np.w ogole nie pracowala, bo np. jestem studetnka i rodzice mi daja pieniadze (ale tez nie mam tego udokmentowanego )

Gość ...czarownica....7
w takim wypadku mozesz sie starac tylko o obywatelstwo rumuńskie ,angielskiego nie dostaniesz

Gość mam nadzieje ze to pomoze
jak jestes studentka to zaswiadczenie z uczelni ze studiowalas plus wyciagi z konta (ale lepiej zaswiadczenie z banku poprosic ze w latach tych a tych mialas takie a takie dochody) musisz udokumentowac ostatnie 5 lat - chodzi o to ze mialas srodki na utrzymanie a nie zylas z benefitow pytalas tez o koszt, nie pamietam dokladnie ale tak jakos miedzy 700-800 funtow za naturalizacje. pobyt staly nic nie kosztuje dla czlonkow EU czarownica - jak nie masz nic do powiedzenia inteligentnego to sie lepiej nie odzywaj. zenujacy jest twoj poziom