Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak ja dam radę

Ile muszę wydac na wesele 160 osobowe? Zarobki mamy po 1600zł, wiec ile minimum?

Polecane posty

Gość jak ja dam radę

Gość 00987890
dużo;]

Gość jak ja dam radę
no domyslam się że dużo :-D :-( ale ile wam wyszło? napewno są tu osoby o podobnych zarobkach i robiły wesele...

no le ja nie wiem co mają zarobki do liczby gości? Przeciez najemcy sali nie będa się Was pytać, ile zarabiacie. Musisz sobie sama przleiczyć, że np. najtańsza sala no niech bęzie ok 120zł od osoby czyli 160x120= 19tyś zł + kamerzysta z fotografem 2tyś + zespół ok 2 tyś + suknia ok 1,5 tyś + garnitur ok 700zł + alkohol, dekoracje i inne atrakcje.

Gość alexisss
skromnie za 10000zł już coś zorganizujecie, a że zarobki niewysokie to proponuje zredukować liczbę gości do 40 osób, a w 10k to co: sala+jedzenie+jakiś zespół lub udostępnienie odtwarzacza CD i kolumn, jak ostatnio organizowałam skromne, 2godzinne spotkanie w restauracji dla 30 osób to zapłaciłam 900zł, bez muzyki, 2daniowy obiad (rosół, schabowy, kartofle i sałatka) i tyle, a na weselu to powinna być muzyka, ciasta, słodycze, alkohol itd.

Gość alexisss
sękata, zależy gdzie ona mieszka takie będą koszty

no ale jak ona chce 160 gości to niech sala bedzie po 100zł za osobe to już wychodzi 16 000zł, a przeciez obecnie sale bardzo w góre podskoczyly wiec 100zł/os to jest chyba obecnie minimum bez luksusów, czyż nie tak?

Gość A całkiem niedawno
ktoś zakładał temat na temat głupich pytań... a teraz sam na nie odpowiada ? Myślę, że tak najskromniej z dopięciem na ostatni gzik z 30 tys trzeba liczyć ...

Gość mimamia...
Myślę, że tak na 1 dzień trzeba mieć 30 tyś, zakładając że wesele będzie ze swoją kucharką i że nie będzie jakichś szczególnych atrakcji.

Gość jak ja dam radę
Serdecznie dziękuję za wszytkie odpowiedzi. Internet mi się skisił i mnie wyrzuciło, dlatego dopiero teraz czytam. Pytanie może się wam wydawac głupie, ale dziękuję za mądre odpowiedzi, które pozwalają się cokolwiek zorientować w sprawie. 160 osób - rodzina żąda, że musi byc ta lista, masakra :-O

Gość mimamia...
To może żądająca rodzina się dołoży? Nam teściowie kupili wódkę i zorganizowali mięsko. Salę i kucharkę mamy po znajmości. Poza tym oszczędzamy na czym się da, ale i tak liczymy że 25-30 tyś będzie wszystko kosztować. Dobrze ,ze wiele spraw można opłacić po ślubie.

160 osób - rodzina żąda, że musi byc ta lista, masakra Koleżanko współczuje rodzinki

Teraz wy młodzi macie brać kredyt bo rodzinka sobie życzy imprezy straszne . A potem co każdy się nażre napije i na koniec powie,że wesele było beznadziejne

Nam za 150 osób w przyszłym roku wychodzi przy wstępnych obliczeniach około 60 tys. W tym zespół 5 tys, a od osoby 195 zł.

matko, w zyciu nie wydalabym tyle kasy na slub i wesele.....juz wolalabym na wycieczke pojechac, albo na samochod, mieszkanie odlozyc. nie szkoda wam tej kasy na 1 wieczor...? raz, ze mnie nie stac na zapraszanie 150 osob, a dwa - nawet jakbym wygrala w totka to nie chcialabym na moim slubie/weselu ciotek i wujkow ktorych widzialam dwa razy w zyciu... max 50 najblizszych osob i git :)

Dwa wieczory, bo z poprawinami:-) Samochód i mieszkanie już mamy i nie zapraszamy nikogo "na siłę" - rodzina, z którą utrzymujemy kontakty plus dobrzy znajomi. Chcemy, żeby to był naprawdę niezapomniany dzień.