Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wirginiaaaaa

w srode mam 1wizyte u gna 28lat

Polecane posty

Gość wirginiaaaaa

oklamac ją ze juz kiedys bylam, jak bedzie wyzywac? o co moze pytac??? ide priv

Gość multiplex
a dlaczego ma cie wyzywać?? To twoja sprawa, kiedy idziesz do lekarza. I twoje zdrowie. Tym bardziej, że idziesz prywatnie, to napewno nie bedzie ci nic mówiła. Nie bój sie, to nie takie straszne :)

Gość multiplex
napewno zapyta cie o termin ostatniej miesiączki, czy coś ci dolega, no i czy jesteś dziewicą ;)

Gość wandaaaa
Jesteś dziewicą? Jak ci z tym lepiej - powiedz, ze to nie jest pierwsza wizyta, tylko np. druga, byłas dawno temu i lekarz był bardzo chamski i sie zraziłaś. Albo powiedz że piewsza, jak wolisz. Nawet jak cie opieprzy - to co? to następnym razem pójdziesz do innego i już. Od opierdolki sie jeszcze nie umiera

Gość dfrgfd
bedzie dobrze, lekarz jak lekarz, Ja to nawet lubie chodzic do ginekologa, tak jak do dentysty (w odroznieniu od wiekszosci ludków)

Gość wirginiaaaaaa
aaa tylko jak na en fotel usiasc? :O

Gość asdfgf
co to za problem, to tylko tak strasznie wszystko wygląda, normalnie jak wieksze krzesło, nie boj sie, naprawde nie ma czego

Gość sdrty
pytania podstawowe o miesiączke, o jej dlugosc itp czy nic cie nie boli/piecze, czy nie masz jakichs objawow. Standardowa wizyta- zbada cie, pobieze material na cytologie, zbada piersi... mi na początku zlecila badanie usg narządów rodnych

Gość wandaaaaa
Są różne modele, ale właściwie to nie idzie tam chyba popelnic błędu. Podchodzi sie od tej strony, gdzie fotel ma siedzisko, czyli tam, gdzie jest niższy, masz tam stopień, zeby bez problemu wejsć. Sadzasz tyłek przy samej krawedzi siedziska, kładziesz plecy, a potem nogi zarzucasz na podpórki, tak jest u mojego. Widzialam też fotele, gdzie siedzi się bardziej "pionowo, a nogi są bardziej podciagniete i w takich jakby strzemionach - ale zorientujesz się, zresztą przecież mozesz znac inny model, niekoniecznie taki, jak ona ma :P

Gość wirgianiaaaaaaaaaaa
a gdzie to usg sie robi? kurde boje sie, nie spie po nocach, nie wspolzylam wiec niewie m jakbedzie badac :O

Gość wandaaaa
nic sie nie boj na zapas, tylko idź i zobacz, co sie bedzie dzialo. Mój lekarz ma usg u siebie i robi normalnie podczas badania, jak jest taka potrzeba. Jak lekarz nie ma usg, to wysyła tam, gdzie mają

Gość wiiiiiiirginiaaaaa
dzieki wanda

Gość wandaaaa
Zresztą ja nie wiem, czy u dziewic się robi usg przez pochwę. Ta sonda ma już swoje gabaryty i tak na moje oko mogłaby nie zmieścić się przez otwór z blonie dziewiczej. Moze u dziewic sobi się usg przez brzuch, nie wiem. Jaklepiej nie rozmyslaj i nie kombinuj, tylko idź, co ma być to bedzie. Zapamietaj sobie, kiedy byla ostatnie miesiaczka i kiedy mniej wiecej byla pierwsza.

Gość wirginiaaaaaaaaaa
kochana jestes :D zastanawiam sie czy nie zrobiic sobie nagrody po wizycie, np jakis krtok wyjazd :D

Gość wandaaaa
Spoko, ja tż dosć późno sie wybrałam do lekarza i pamietam, jaki byl strach, tylko ja juz nie byłam dziewicą. Ale nie ma sie czego bac. W najgorszym wypadku lekarz moze okazac sie chamski - ale od tego sie nie umiera, odpowiada mu sie po chamsku, zeby mu poszło w piety i idzie sie do innego na przyszłosć. Ale jak idziesz prywatnie, to prawdopodobnie bedzie miło i sympatycznie. Jak najbardziej mozesz sie nagrodzic za odwagę :)

Gość wirginiaaaaa
chcialam do gdanska wyjechac, znalazlam nocleg ale to chyba koszary :O dom harcerza

Gość wiiiiiiirginiaaaaaa
up

Gość hahahahhahahahahha
co up ?? co mamy ci teraz powiedzic czy lepiej do gdanska czy do gdyni :|

Gość wiiiiirginiaaaaaaa
ciagle mysle o wizycie, zrobilam depilacje wokol, sina tam jestem :(

Gość bulineczka
Do środy zaczrwienienie itd powinno Ci zniknąć. A wizyty się nie bój. Ja pierwszy raz byłam mając niespełna 20 lat,również przeżywałam koszmar. Ale okazało się, że to wcale nie było takie straszne. Sadzę, że duże znaczenie ma podejście ginekologa.

Gość wiiiirgiiiiiniaaaaaaaaa
boje sie

Gość bulineczka
Nie rozmawiałaś nigdy z mamą, siostrą czy koleżanką na ten temat? One na pewno pomogły by Ci się oswoić z wizyta u ginekologa. A ginekolog to lekarz jak każdy inny. Jeśli krepuje Cie fakt, że to mężczyzna to umów się na wizytę u pani doktor.

Gość wirggggginiaaaaaaaa
w domu to temat rtabu :O

Gość _amiska_
Ło matko.. To się nie dziwię, że dopiero teraz się zdecydowałaś... Ja do ginekologa sama polazłam jak miałam prawie 19 lat:) Mama chciała mi towarzyszyć, więc poszła pierwszy raz ze mną, ale następne to już tylko sama.. :) A wizyta u ginekologa - jak każda inna. Najlepiej do (stosunkowo) młodej ginekolog iść na pierwszy raz, ale o dziwo - później wolałam chodzić do faceta, niż do kobiety...:) A wizyta jak każda inna:) Tylko zamiast w gardło - patrzą od drugiej strony;) Powodzenia!:)

Gość wirginiaaaaaa
nie dziekuje czyi od pasa w dol, a piersi badaja? mowila, ze 100 z cytologia, ale czy mi bedzie robic skoro ja nie... :O

Gość Moj gin22
Wchodzisz do gina i mowisz ze jestes pierwszy raz.Powiedz prawde nie oszukuj. Powiedz ze wczesniej nie widzialas potrzeby pojscie do lekarza az w koncu sie zdecydowalas.Ja jak weszlam to powiedzialam ze jestem pierwszy raz a gin zaczela zadawac pytania,czy mam meza czy regularne miesiaczki,czy pale,ile waze itd...Pozniej mowi zciagnij majtki a ja mowie ale ja sie wstydze a ona mowi czego przeciez mam to samo co ty :D A jak zaczela mnie badac zagadala mnie czyms i pozniej mowi ubierz sie,a ja na to tak szybko :D Mialam troche przeboje ale sie usmialam sama z siebie :D Badz odwazna.A tez sie balam gina.Mowilam ze nigdy do niego nie pojde :)

Gość wirginiaaaaaaaaaaa
dzieki a jak wygladalo badanie, bylas przed wspolzyciem?

Gość Moj gin22
Ja juz bylam 1 rok po slubie a wiec mialam usg dopochwowo ale ja ty powiesz ze jestes dziwica to zrobi ci usg przez brzuch.Nie martw sie zobaczysz ze w srode napiszesz tu ze bylo ok i ze mozesz chodzic co tydzien do gina :p Ja tez bardzo panikowalam.Az moj maz mnie namowil zeby isc do gina bo chyba nigdy bym sie do niego nie wybrala.Glowa do gory...Oni juz tyle sie naogladali tych kobiecych sekretow ze hoho..Kochana pomysl ze idzisz do innego lekarza.ten caly stres nie jest wart tego :) trzymam kciuki zeby wszystko poszlo ok :)

Gość wirggggginiaaaaaaaa
to pryw zaklad, ale tam jest chyba tylko fotel, wiem bo jeszcze przyjmuje inna osoba, a foteljest za parawanem, wiec usg pewnie nie ma, ale coz, jakos bedzie, dzieki