Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka64zll

zasilek rodzinny

Polecane posty

Gość matka64zll

czy jest ktos kto sie orietuje w tym temacie? napisalam na ogolnym ale nikt nic nie odpisal...:(

Gość matka64zll
nalezal mi sie zasilek rodzinny. Pracowalam w szkole,potem sie zwolnilam i pojechalam na 3 m-ce do Niemiec do pracy sezonowej. Nie powiadomilam o tym opieki (OD NICH POBIERALAM ZASILEK),poniewaz myslalam ze skoro przy skladaniu wniosku o zasilek ,biora DOCHODY ZA ROK POPRZEDNI to niemusze tego robic,i nie zloze w tym roku tego wniosku bo i tak mi dochod przekroczy....W opiece jednak mi powiedziano ze bede musiala oddac ten rodzinny zasilek z odsetkami...:( Dodam ze jestem sama z dzieckiem . Jak to wlasciwie jest...? czy ktos sie orietuje...?

Gość xjjjssssssssssssss
to jest mozliwe a ta opieka spoleczna to jest wogole paranoja a skad wiedza ze pracowalas za granica wogole tak to chca dochod za zeszly rok a potem coi odbiora bo tzeraz masz duzo paranoja

Gość wiiiikkkkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
TE RODZINNE TO SMIECH NA SALI JAK BYLAS ZA RANICA TO MOGLAS NIE MOWIC

Gość matka64zll
ja musialam podac w urzedziepracy ze wyjezdzam do niemiec,zeby po powrocie miec od razu kuronia....,wiec pozniej rozliczalam sie z tego w urzedzie skarbowym.... A teraz bylam w opiece po decyzje,i dali mi te wszystkie wnioski do zasilku rodzinnego...a ja im powiedzialam ze nie bede go skladac,bo pewnie mi nie bedzie sie nalezal z tego wzgledu,ze bylam w pracy sezonowej.... Oni oczywiscie zrobili wielkie oczy ze tego nie podalam i teraz przyjdzie mi placic jeszcze jakies odsetki....:(

Gość matka64zll
zla jestem jak cholera....:( Nie dosyc ze czlowiek musi wyjezdzac,dziecko zostawiac i stara sie jakos wiazac koniec z koncem,ZEBY NIE CHODZIC DO OPIEKI I NIE STENKAC O PIENIADZE....,to jeszcze mnie udupia teraz jakimis odsetkami...:(:(:( Jestem sama z dzieckiem i ten glupi zasilek w SMIESZNEJ PRZECIEZ KWOCIE powinien mi sie nalezec jak psu zupa! Alkocholikom potrafia zaplacic za mieszkanie,jedzenie,wegiel!!! A mnie problem robia~! Z tego wynika,ze lepiej sie uchlac .....lepiej sie na tym wyjdzie.....

Gość xjjjssssssssssssss
wiesz co ty sie odwoluj bo jesli zasilek sie nalezy za zeszly rok to oni maja burdel idlaczego masz cs placic pisz odwolania ile wlezie a tak na przyszlosc zobacz nie opalca sie byc uczciwym bo nie ma przeplywu informacji miedzy urzedami