Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iksde

dwunasta godzina!

Polecane posty

Gość iksde

witam (: piszę ponieważ nie jestem do końca pewna, otóż: biorę tabletki yasminelle mniej więcej o godz. 21. niestety w czwartek zapomniałam wziąć i przypomniało mi się dopiero rano w piątek. o 8:50 (wzięłam tabletkę) od tych 12h dzieliło mnie ok. 10 minut dlatego zastanawiam się czy powinna potraktować to jako pominięcie tabletki i postępować wg instrukcji "pominięcie tabletki yasminelle" i nie robić tygodniowej przerwy czy też mam się tym nie przejmować i mogę zrobić przerwę. dodam, że była to pierwsza tabletka w trzecim tygodniu zażywania blistra. proszą o szybką odpowiedź. z góry dziękuję (:

Gość wierra 333
a to bylo w 3 tygodniu?

te 10 minut to juz raczej nie poratuje niestety :) ja bym postępowała jak w przypadku pominięcia tabletki z 3 tygodnia czyli nie robiłabym przerwy, nie zaszkodzi, a bedziesz spokojniejsza :) zapomnienie tabletki w drugim tygodniu jest najmniej niebezpieczne, a to była pierwsza tabletka z trzeciego tygodnia wiec najpewniej wszystko byłoby ok nawet gdybys zrobiła przerwe, ale po co kusić los ;)

Gość iksde
owszem. pierwsza tabletka w 3 tygodniu.

ja jestem panikara wiec bym nie robiła tej przerwy dla własnego spokoju :P tyle Ci moge poradzić, ale może zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj co on o tym myśli?

Gość iksde
no właśnie nie bardzo mogę się z nim skontaktować. a jak na złość jutro wyjeżdżam do faceta ;P

Gość wierra 333
teoretycznie zmiescilas sie w tych 12 godzinach! ale ja chyba tez bym laczyla opakowania tak na wszelki wypadek :) zeby potem sie nie stresowac :)