Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orginalnie i ładnie

Chce dać dziecku na imię Dżesika.

Polecane posty

Gość orginalnie i ładnie

Jak wam się podobato imię? Sądzę, że jest piękne i nowoczesne, ale pewnie zaraz posypie się grad, że brzydko. Ale ja swoje wiem i to po prostu ZAZDROŚĆ o ładne imię :)

Gość nie Dżesika
tylko Jesica jak juz i mnie sie to imie podoba

Gość jhaskjlhgkljagh
Zanim skrzywdzisz to dziecko, sprawdź, jak się pisze to imię.

Gość pukuPukupuka
moze lepiej ,,Klałdja"??

Gość Klałdja
jest fajniejsze :o

Gość Szia
W sposób jaki napisałaś owe imię daje mi do myślenia, iż jest to prowokacja. 0/10 :o A imię Jesica - ok. Tylko się zastanów czy dziecko ci nie będzie miało za złe w przyszłości...

z moim bratem chodzila do zerowki dziewczyna o imieniu Jasmine...wychowawczyni przeczytala "Dżasmin" a matka oburzona ze to nie Dżasmin tylko Jaśmin...po jaka cholere dajecie dzieciom na imie typowo zagraniczne, przecierz jest tyl imion polskich..i jeszcze takie "spolszczenie" ktore podalam do tego...to bez sensu...

Gość orginalnie i ładnie
po prostu zazdrość przez was przemawia :o

Gość z szeroką miednicą
durne! współczuć dziecku...będą go wołać jak na psa!

Gość hm Dżesika Malinowska np
no wprost przecudnie :O dziewucha skończy 18-tke i spusci starym łomot za takie cos ...:D Mówia,ze nadanie dziecku imienia to wielki przywilej rodziców ale jak czytam cos takiego to żal mi tych dzieci ...🖐️

Jessica, Dżesika: Imię żeńskie o prawdopodobnie hebrajskiej etymologii - w Biblii istnieje męskie imię Jesse, które nosił ojciec króla Dawida. Imię Jesika nosiła bohaterka Kupca weneckiego Szekspira. Imię to trafiło do Polski w latach 70. XX wieku z języka angielskiego i jest zapisywane w wielu różnych wariantach, z których najpopularniejsze to Jessica oraz Dżesika (spolszczenie imienia powstało w latach 90.). Charakter: Kobiety o tym imieniu są prostolinijne, sprawiedliwe i szlachetne. Nie należą do osób, które łatwo pozwalają sobą kierować. Są przy tym wolne od małostkowości, od złośliwości czy podejrzeń. Cenią towarzystwo, lubią otaczać się osobami przeciwnej płci. Jeżeli na swojej drodze znajdą sobie mężczyznę swojego życia są im wierne do końca swych dni. Osobiście bardzo mi się podoba to imię:) Osoby które krytykują w taki sposób to imię bezpodstawnie są nienorma...:P Dodam, że znam same ładne i mądre Dżesiki :) imię to pasuje do ładnej, mądrej, sprawiedliwej dziewczynki:) w żadnym wypadku nikt nigdy nie śmiał się z tego imienia w moim otoczeniu a wręcz przeciwnie:)

imię może być wieśniackie??? ludzie śmieszni jesteście i już. Każdy się boi nazwać po swojemu dziecko:P do czego to doszło. Dziecko możesz sobie nazywać jak chcesz byle by w granicach przyzwoitości np. apple to przesada. Imię Dżesika to imię znane i wiele dziewczynek ma tak na imię. Jeżeli komuś nie podoba się, że jest spolszczone to jego problem. Idioci i ograniczeni ludzie jak się będą chcieli z czegoś śmiać to i tak coś znajdą:P jak nie imię to coś innego znajdą więc takimi ludźmi nie ma co się przejmować!!! z każdego oryginalnego imienia może ktoś sobie drwić. Niektórych to zazdrość zżera że ma na imię jak 100000000000 innych osób i jak ktoś woła go po imieniu to się odwraca 10 osób w jego otoczeniu:D to jest śmieszne i zawsze było. Pomyśl sobie, nazwiesz córkę Ania i będzie fajną i mądrą dziewczynką pójdzie do szkoły i w jej klasie znajdą się inne Anie głupsze:D wątpię że to będzie komfortowa sytuacja dla Twojej Ani:DD Każde imię lepsze od tych popularnych!!!

Gość gość
Ale właśnie w tym problem, że to imię nie jest absolutnie oryginalne. 3/4 patolek z kompleksem niższości nadaje takowe pierdy, ażeby swoje dziecko "wyróżnić" - nie dociera do nich, że Ania albo Magda też się może wyróżniać, tyle że nie imieniem z blokowiska rodem z Sosnowca, a intelektem, klasą - czymkolwiek. Nazywajcie jak chcecie, ja jak widzę Dżesikę, Andżelę albo innego Kewina to z góry zakładam, że jego rodzice to popłuczyny PGRu i ich potomstwo. Nie ma wyjątku od tej reguły - nie ma! Ciasne łby które sądzą, że nadają "oryginalne" imię. Bądźcie dalej pośmiewiskiem mas, ale nie róbcie tego dzieciom.

Gość Mikiki 23
Ludzie wy jestescie smieszni na akzde imie cos sie znajdzie np Alan anal Kajtek bez majtek Ania bania proszek do prania Agada szmata dalej jeszcze ???? Dżesika ślczne imie a klto nie śika wy nie sikacie ;ludzie myślicie ze beda sie smiac ztego powodu bo ma na imie Dżesika buhaaa jedynie idioci co im sie nudza w zyciu moja córeczka ma na imie Dżesika i jestem dumna z tego narka

Gość gość
Dżesika śliczne imię? No chyba żart.

Gość gość
Jessica, Jesica czy Dżesika to imię dla blachary

Gość gość
Dajcie wy spokój, znawcy się znaleźli od siedmiu boleści. Piotry czy Anny to też nie są imiona typowo polskie. Każde imię kiedyś wkracza, Dżesika/Jessica/Jesica jest nowe akurat teraz. A już na pewno szczytem idiotyzmu jest wyśmiewać taką dziewczynę, czy podchodzić do niej sceptycznie za sam fakt imienia, którego sobie nie wybrała. Inna sprawa, że akurat tego imienia w życiu bym dziecku nie nadał przez wzgląd na to, jakie będzie miała problemy w papierach - każdy będzie zapisywał inaczej, tak samo jak W(V)iolet(t)ę.

Gość gość
Taaa a synkowi brajanek.... hehehehe

Gość gość
imie ok, ale jako Jessica.nie ma gorszej wiochy jak zagraniczne imie + polska pisownia.i do tego nazwisko musi pasowac tez.i zagraniczne imie pasuje do dziecka wyksztalconych, duzo podrozujacych rodzicow lub emigrantow lub par mieszanych, a nie do patologii z puszka piwa pod plotem

Gość gość
Ja mam sama tak na imię :) Dżesika, a nie Jessica. Jest to oryginalnie imię i fajne. Jak mam chwilowe smutki, że nigdzie nie ma mojego imienia (długopisy piątkowe itd.) To mówię sobie: "Nigdzie nie ma mojego imienia, ponieważ moje imię jest wyjątkowe"

Gość Lepiej nazwij córkę Patologia
Dla mnie to jest wyjątkowo PROSTACKIE I WIEŚNIACKIE imię. Szczególnie gdy jest pisane przez DŻ. I najlepiej komponuje się z polskim nazwiskiem - DŻESIKA KAPUSTA - pięknie! Znam jeszcze jedno śliczne imię - PATOLOGIA. Zdrobniale Pati.

Gość gość
O ja pitolę Dżesika sika a wszystkie Kaśki, Beatki i Maryśki to nie sikają? Bo jak wy nie sikacie to ja radzę iść do lekarza bo możecie być chore. A co do tego rymu. Monika i Dominika też rymuje się ze słowem "sika".

Gość gość
Nie rozumiem tych przykładów np. Dżesika Kapusta, Roxana Pacha... Ania Kapusta czy Kasia Pacha brzmi równie głupio.