Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gekonn...00

co z wami, ludzie?

Polecane posty

Gość gekonn...00

Bywam na różnych forach i zauwazam jedno : szykany. Ludzie wyśmieją i obrażą wszystko. Nawet tu, na kafeterii. Nie dalej jak wczoraj ładna, szczupła laska dała zdjęcie swojej figury na Ogólnym i napisano jej że jest gruba, powinna unikać obcisłych ciuchów itd. Owszem, kilka głosów było oburzonych i zdziwionych, ale cała reszta aż się pieniła żeby tylko jej dojebać. Czytalam i nie wierzyłam. Zastanawialam się jak wyglądają te panienki które to komentują. To nie jedyny przypadek, widzialam czasami na kafe zdjęcia naprawdę zajebistych piękności, ale i tak dopierdalaliście, pewnie aż wysuwając języki z podniecenia i myśląc "o nie, nikt nie będzie miał dobrze!". Możesz napisać że masz 45 kg - napisza że jesteś anorektyczką. Możesz napisac że masz 75 kg - napiszą że jesteś wielorybem. Możesz napisać że poszłaś do łózka na drugiej randce - napiszą że jesteś kurwą. Możesz napisać że poszłaś do łózka po roku - napiszą że jesteś katolicką dewotą. Ostatnio jakaś laska napisała że mąż przysłał jej słodkiego smsa o tym jak ją kocha... Co odpisano? Że pewnie ją zdradza, ma się mieć na baczności, faceci to świnie itd... Ktos inny napisał że jest szczęsliwy - odpowiedzi jakie głównie padały to "już niedługo", "naiwna jesteś". Nawet na niby kulturalnym forum filmwebu ludzie się szykanują. Nie podobała Ci się Mechaniczna pomarańcza, najnowszy film Almodovara, albo krótkometrażowa niezalezna produkcja fińsko-duńsko-bułgarska o 61-letniej sparaliżowanej Ingrid która obserwuje muchę - jesteś do bani, jesteś tępy, film Cię przerósł, jesteś niedojrzały, włącz sobie lepiej Rambo. Co z wami ludzie? Na żywo też jestescie tak nietolerancyjni i złosliwi, czy tylko tutaj macie taką odwagę?

Gość 036_sedesee_Oryginal_036
:classic_cool:🖐️

Gość I ja cos dopisze...
ZGADZAM SIĘ W 100%. Pozdrawiam NORMALNYCH!

Gość polecam artykul
w newsweeku o chamstwie w necie 🖐️ a tak a propo mogloby sprawdzic sie tylko przymusowe logowanie z podawaniem prawdziwych danych i numeru ubezpieczenia. juz tacy odwazni by nie byli w bezsensownym obrazaniu ...

Gość ererwer
nagorzej jak ktoś nie ma dystansu :O ja nie mam niestety :O strasznie przeżywam każdą uwagę na forach, potem mam zły humor i jestem smutna

Gość chamstwo w necie
to powszechność...pelno frustratów i zakompleksionych ludzi, ktorzy tylko tu czują sie odwazni i mogą wylać swój jad:o

Gość a po co właściwie
ludzie zamieszczają zdjęcia swojej postaci i pytają o zdanie innych? Tego nie rozumiem. Ale na pewno każda rozmowa kończy się awanturą i obelgami, chyba na zasadzie - mi nie jest dobrze to innym niech będzie gorzej, a jak fajna laska to niech nie będzie taka zadowolona z siebie itd...

znam jedna ktora zawsze komentuje...ale nika nie zdradze. Wiem jak wyglada i nasmieje sie do lez kiedy czytam jej klamstwa i wypociny:)

Gość 33333333333
Bywam na filwebie i mam takie same doświadczenia. Nie da się tam normalnie wymienić uwag, nie wolno Ci napisać o filmie niezależnym lub "ambitnym" (czytaj: nudnym) że jest beznadziejny. Nie wolno Ci lubić komercyjnych, wysokobudżetowych filmów. Zmieszają z błotem, czasami nazwą debilem, każą wypierdalajać. Makabra. Boję się już pisać tam prawdę. Boję się zabierać głos, bo nie mam siły na ciągłe walki.

najlepsze jest to ze zawsze krytykuje......mamy ,dziewczyny...stroje....obyczaje...itd:) i po co a nie lepij jest doradzic,napisac prawde,zwlaszcza jesli ktos potrzebuje pomocy?

Gość frentii
Bywalam swego czasu na zagranicznych forach i nigdy nie spotkalam sie z takim chamstwem, to fenomen Polakow. Powiem szczerze, ze na poczatku wydawalo mi sie to az dziwnie, ze wszyscy sa tacy mili i slodkopierdzacy, ale teraz widze, ze to z nami Polakami cos jest nie tak.

Gość Sinanju
Bywam na filwebie i mam takie same doświadczenia. Nie da się tam normalnie wymienić uwag, nie wolno Ci napisać o filmie niezależnym lub "ambitnym" (czytaj: nudnym) że jest beznadziejny. Nie wolno Ci lubić komercyjnych, wysokobudżetowych filmów. Zmieszają z błotem, czasami nazwą debilem, każą wypie**alajać. Makabra. Boję się już pisać tam prawdę. Boję się zabierać głos, bo nie mam siły na ciągłe walki.' to nie dyskutuj z nimi ;) napisz, ze swoj poziom pokazują takimi uwagami i dziwisz sie, ze rozumieja 50% ogladanych tych ambitnych filmow bo watpisz by rozumieli calosc ;) bardzioej sie wkurza tym, ze ktos pomimo ich boskiego gustu i swiatowego obycia moze miec inne zdanie ktore z nich sie smieje ;)

Ale słodkopierdzących też nie lubię, np ktoś wrzuca film na yt, gdzie (powiedzmy sobie szczerze) kiepawo tańczy... i mało kto mu to napisze! Tylko, że świetnie, cudnie... :O

Gość dzzxczczxcz
Tu nawet nie o chamstwo chodzi, tylko o zwykłe "sprowadzanie kogoś do poziomu", jad, złośliwości. Ładna lasia - napisze jej że gruba i potwór, mam nadzieję że będzie przez to ryczała! hahaha! Brak mi argumentów w dyskusji? Przyczepię się do tego że ktoś nie postawił przecinka tam gdzie trzeba i nazwę go idiotą! hahaha! Nie umiem dalej bronić swego zdania to napiszę "pewnie jesteś gruba i nikt cie nie chce"! hahaha! Mam wrażenie że to własnie kaszaloty, prywmitywy, nieinteligenci lub bardzo sfrustrowani życiowo ludzie tak robią. Normalny, zadowolony z życia czlowiek nie czerpie radości z poniżania kogoś.

Gość robieme krecheeee
racja racja... tylko jedna mala uwaga:P "Nawet tu, na kafeterii." - przede wszystkim, a nie nawet:P :classic_cool::D

Gość frentii
Chodzilo mi bardziej o taka normalna ludzka zyczliwosc. Po latach bytnosci na polskim forum, taka normalna rzecz jak uprzejmosc wydawala mi sie byc maksymalnym slodkopierdzeniem.

Gość Sinanju
ja czasai bywam na zagranicznym forum i tam tez bywa chamsko ... ale jest to tematyczne forum nie takie otwarte i ogolne jak tu... z ogromnym chamstwem spotkalam sie grajac w gry on-line...

Gość brokuł zielony
amen

>>Sinanju, a ja akurat nie :D Najgorzej jest na kafeterii i wizażu, na forach tematycznych jest inaczej, ale tam są konkretne tematy:P

Gość 33333333333
"napisz, ze swoj poziom pokazują takimi uwagami i dziwisz sie, ze rozumieja 50% ogladanych tych ambitnych filmow bo watpisz by rozumieli calosc" Nie da się rozmawiać z takimi. Przykład: pisze o jakimś "ambitnym" filmie że mi się nie podobał (zwróccie uwagę - "obrażam" film, a nie ludzi, w przeciwnienstwie do niektórych którzy zakladają tematy typu "jeśli komuś ten film się nie podobał to jest niedojrzałym debilem" lub "ten film może sie podobać tylko ćwierćinteligentom"). Dostaję odpowiedź "jesteś idiotką, nie zrozumiałaś go, nie zrozumiałaś przesłania". Odpisuję "to wytłumacz mi, napisz mi jakie jest przesłanie". Odpowiedź: "nie będę, bo jestes głupia, nic do ciebie nie dotrze i nie będę tracić czasu". Wnioskuję że ta osoba sama nie rozumie sensu filmu. Zachwyca się nim tylko dlatego że to modno-snobistyczne i tak wypada. Możesz pytać ją sto razy o czym własciwie jest ten film - że skoro go rozumie i się zachwyca to niech wytłumaczy, ale dostaniesz jedynie stek wyzwisk.

Gość bb .... mm
Powiem wam na serio że cokolwiek ktoś napisze, zawsze staram się ocenić to obiektywnie, zrozumieć tę osobę i cos doradzić. Obojętnie ile waży, kiedy uprawiała seks, ile ma lat,jak infantylny jej problem może się wydawać itd. Jest komuś źle, smutno, przykro - widocznie ma powód. Nie zakładam z gory że jest głupia skoro tak czuje. Brałam udział w setkach dyskusji na kafeterii i zauważyłam że ja - jako jedna z nielicznych - w każdym z tych tematów starałam się zrozumieć, być empatyczna, nie oceniać, postawić się na miejscu osoby która to pisze, obojętnie jakie mialam pierwsze odczucia - że zrobiła źle, że jest głupia, dziecinna itp. Gdy mialam inne zdanie, wyrazałam je taktownie, delikatnie, podsuwając rady i rozwiązania. Na 500 wypowiedzi może 10 jest podobnych stylem do moich. Reszta to totalnie subiektywne, często nieprzyjemne uwagi ludzi, którzy absolutnie nie dopuszczają mozliwości że nie wszyscy są tacy jak oni. Nie pisze tego by się wychwalać. Chcę zwrócić uwagę na ten problem.

E tam, na wizażu jest moim zdaniem porządek, Mody pilnują bardzo sprawnie. Kafateria jest strasznie "rozpuszczona" ;) Aż zanadto. Przydałby się jakiś dobry, twardy Moderator :D

Na tym polega siła bycia anonimowym (choć tylko pozornie) w Internecie. A szykany były od zawsze. Tylko w ostatnich latach nieco się nasiliły ;)

Wizaż ma dobrych modów i jest porządek, ale chodzi mi o zwykłą życzliwość, a to co innego. W sumie są powtarzające się przemądrzałe osoby, które jak mogą, to wytkną błędy, dopieką... A spróbuj nie używac wyszukiwarki, to trzeba się przygotować na 15 wypowiedzi typu: (odpowiedz na pytanie: jak robisz ciasto drożdżowe) dodaję szczyptę wyszukiwarki ugniatam wyszukiwarką najlepsze wychodzi podczas wklepywania w wyszukiwarkę...

Gość gfhggggg
i wiecie jakie jeszcze forum? Cafe Allegro. Aż mi żal czasami ludzi którzy tam piszą. Ci "starsi", bidoki nie mający swojego zycia tylko non stop siedzący na Cafe Allegro, są tak obcykani że każdego nowego potraktują jak śmiecia. Robią z siebie super-mądrych i mających super-wiedzę, a tak naprawdę to przewaznie 50-60 letni faceci, zgorzkniałe pryki którym się zycie nie układa (jeden z nich to mój znajomy - na Cafe Allegro to jest brzytwa, która dopieprzy każdemu kto chociaz jedno zdanie ułoży nie tak jak trzeba, a na żywo to jest stary piernik którego zostawiła żona, a on siedzi prawie 24h w necie i swoim urojonym światku).

Gość 33333333333
ooo, no fakt, Cafe Allegro też! Szczegolnie Borgis i smjw. Kiedykolwiek wejdziesz, w nocy, rano, w dzień - oni tam zawsze są (czyli własnie prawdopodobnie jest tak, że to żałosne stwory które nie mają prywatnego życia) i dopierdalają każdemu, oczywiście adminom mówią po imnionach i wchodzą im w dupę. To jest kółeczko wzajemnej adoracji i nie dopuszczają nikogo nowego. Żenada. Maluczcy chłopcy którzy tylko tam moga poczuć się Kimś.