Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjc mamuski

klasa 1-2 w szkocji

Polecane posty

Gość jjc mamuski

Mam pytanie moja córka dziś była pierwszy dzien w szkole (klasa 1 ) Mieszkamy w Szkocji!!! Jej klasa składa się z dzieci czyli takich jak ona 4,5 i 5 latków i z dzieci które edukację zaczeły rok temu czyli o rok starszych!!!O co tu chodzi?? Dlaczego takie połączenie?? Czy te starsze dzieci potarzają jakby klase??? Spotkaliście się z czymś takim?? dzieki za wszelkie odp!!!

Gość wypierdoliłaś z kochanej
ojczyzny to radź sobie sama

Gość jjc mamuski
aleś sie wysilił .... lepiej już milcz tylko pytam z ciekawości wiec o jakim radzeniu mowa

Gość jjc mamuski
up up wie moze ktos ??>

Gość to normalne jest w UK
w szkocji tak jak i w anglii wiek szkolny dzieci okresla sie od wrzesnia do sierpnia w zwiazku z czym w klasie sa dzieci starsze i mlodsze. dzieci urodzone np w czerwcu czy sierpniu sa te 'mlodsze' i zaczynaja szkole od 4 roku zycia. dzieci urodzone po wrzesniu beda 'starsze' i rozpoczna szkole majac lat 5:) przepisy mowia ze dziecko ma byc w klasie pierwszej w czasie swoich 5 urodzin czyli jesli urodzilo sie w sierpniu np to 5 lat skonczy oczywiscie tez w sierpniu wiec juz za pozno i musi zaczac szkole rok wczesniej czyli jaK MA 4 lata i 1 mc. mam nadzieje ze rozjasnilam:)

Gość a czemu już dziś
moje idą dopiero 7mego września młodsza w infant też miała łączoną klasę - jak była w year 1 to były też dzieci z year 2- normalne tutaj ;)

Gość anglia i szkocja roznia sie
rok szkolny w szkocji zaczyna sie pod koniec sierpnia a konczy tez wczesniej w anglii we wrzesniu a konczy ok 20 lipca:)

Gość jc mamuski
dzieki wszystkim za odp .:)) no dobrze no to jeszcze pytanie czy te dzieci sobie nie radza i dlatego zostają w takie łaczonej czy to po prostu prawo serii w jakiej klasie sie znajdą ??? dziwne to troche dla mnie

Gość nadaalalalalxxxx
w mniejszych szkolach czasami sa klasy laczone ale nauczanie jest odpowiednie do wieku. zwykle pani ma pelno roboty albo jest jeszcze jeden nauczyciel; osobiscie sie z tym nie spotkalam poslalam corke do wiekszej szkoly wtedy klasa jest dzielona na grupy uczniow wg zdolnosci