Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brancokg

Co to moze byc? Zobaczcie

Polecane posty

Gość brancokg

hey Mam maly problemik. Z tyl zrobilo mi sie takie cos. W ogole w niczym to nie przeszkadza tylko bardzo rzadko troche swedzi. Przy wyproznianiu w ogole nic nie boli. W srodku nic nie mam tylko na zew na dole. Wnioskuje ze to nie hemoroid, ale nie wiem. Smaruje to juz z 2-3 tyg ProctoHemolanem i d.... :/ .. mozna zauwazyc ze to takie podlozne wzdloz tej zylki ( nie wim czy to zylka czy co idzie tak w dol ). Do lekarza cos nie moge sie wybrac z tym. Moze kto mial cos podobnego, albo wie co to moze byc. Jest troche czerwone bo podraznilem to troche drapaniem. Foto: http://tinyurl.com/r9p3q9

Gość ona ytaki
klykcina wirus hvp

Gość brancokg
klykciny tak nie wygladaja przeciez..to kalafiorowate sa..a tu calkiem co innego.

Gość hudy gfdhj
moge roznie wygladac. jest pare odmian.

Gość brancokg
hmm takiej nie widzialem... jak sie tego pozbyc ? zmaruje procto hemolanem i nic. hm

Gość brancokg
mial ktos cos podobnego moze ?

Gość branco
Zapomnailem dodac ze dosc intensywnie trenuje akrobatyke i tancze breakdance od 7 lat. I doczytalem tez takie cos: "moze to byc obecność poszerzonego splotu żylnego w okolicy odbytu, zdarza się tak np. po intensywnych wysiłkach fizycznych szczególnie związanych z napinaniem mięśni brzucha gdyż powoduje to wzrost ciśnienia w żyłach wewnątrz brzucha a to ciśnienie przenosi się na żyły w okolicy odbytu. Po ustąpieniu wysiłków zwykle wracają do normalnych rozmiarów, ale również poszerzenie może się utrwalić. Są to tzw. zewnętrzne żylaki odbytu, jeżeli nie wywołują dolegliwości to nie wymagają specjalnego leczenia. Należy unikać długotrwałych wielotygodniowych wysiłków związanych z napinaniem tłoczni brzusznej, gdyż poza hemoroidami sprzyja to innym patologiom takim jak: wypadanie odbytu, przepuklina pachwinowa." Czy to moze byc to?

Gość pros_b
podpowie kto ? :)