Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola062

włosy

Polecane posty

Gość karola062

hej dziewczyny:) mam taki problem z włosami...są bardzo łamliwe i ogólnie słabe...nie mogę powiedzieć że się rozdwajają bo one się rozdziesięciażają albo i gorzej:P znacie jakąś dobrą odżywkę albo ogólnie cokolwiek co pomaga?? muszę dodać że nie maluję włosów także nie powinny być ani przesuszone ani aż tak zniszczone a końcówki podcinam co 3 miesiące..

Gość każda włosy ma inne i moje
sposoby niekoniecznie Ci pomogą. Przede wszystkim zrób sobie badania jak najbardziej szczegółowe. Warto wykluczyć przyczyny zdrowotne. Kup sobie jakis preparat witaminowy do łykania. Włosy skróć diametralnie i podcinaj co miesiąc póki co. Gdy włosy się wzmocnią będziesz mogła co kilka miesięcy podcinać. Ja do pielęgnacji uzywam szamponu Pregaine z apteki, a jako odżywke stosuje pantene taka zielono złota - program odnowy, mieszam ją z timotei henną bo jest dla mnie zbyt ciężka. Po kilku miesiącach musiałam jednak zmienic pieleęgnacje i używałam szamponu dermey i teraz pharmaceris, jako odżywke mam nivea regenerująca. Jak się skończą to wracam do pierwszego wariantu. Moje włosy akurat lubią zmiany kosmetyków. Na końcówki po każdym myciu - mmyje co dwa dni daje jedwab lub serum na końcówki z avonu. Do tego pamiętaj aby nie myc włosów w zbyt gorącej wodzie no i na noc warto zaplatać warkocza, zima raczej włosy spinaj - niszczą się od ubrania. Swego czasu na godzine przed myciem raz w tygodniu dawałam na włosy olejek rycynowy po czym na 15 minut przed myciem dokładałam nafte. Tez ładnie włosy pielegnowało - teraz nie mam na to czasu

Gość każda włosy ma inne i moje
szamponu dermeny

Gość karola062
dzięki dziewczyny:) to ja spróbuję tak jak radzicie ...bo ogólnie to ja je zawsze mam związane i aktualnie również używam odżywki pantene tylko złota taka jakaś...ale nic mi to nie daje...