Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to ładnie...

okap nad kuchnią na wysokości 45 cm?

Polecane posty

Gość no to ładnie...

Czy ma ktoś okap teleskopowy na wysokości 45 cm nad płytą gazową.Okap na równi z szafkami? Czy nie jest to niebezpieczne jesli wszędzie rekomendują min.65 cm?

Gość oczywiscie ze jest niebezpiecz
ne . oszalalas?

Gość TO NIE jest rekomendacja
zdaje się, że te 65 cm to wymóg prawny?

Gość no to ładnie...
Moja koleżanka zaakceptowała projekt, ale on mi nic jej nie powiedział,że to jest poniżej wymaganego minimum,gdy wiedziała,że to poniżej,to bym sie na to nie zgodziła.I czyja to teraz jest wina?Przecież on projektował i miał to zrobic żeby było wygodnie i bezpiecznie. Ona mnie traz męczy,że boi się,że zwali winę na nią i nie wie jak mu powiedziec. Ja uważamze swojego punkutu widzenia,że musi podnieś okap ,że to jego zaniedbanie. co o tym myślicie.

Gość no to ładnie...
up

Gość a w jakim sensie niebezpieczne
? i dlaczego?

Gość no to ładnie...
mogą nagrzac szafki,zapalic znajdujący się na filtrze. Może się przegrzac sam okap

Hejka Jeśli okap będzie wsiał zbyt nisko to może być o niebezpieczne, ponieważ filtry aluminiowe nasączone tłuszczem są łatwopalne. Wystarczy iskra i nieszczęście gotowe:( Moja znajoma tak sobie załatwiła pół kuchni. Min. 70 cm nad kuchenką gazową, ok. 65 cm możne być nad płytą indukcyjną. Jak chcesz uzyskać więcej informacji to mogę cie pokierować na stronę z dobrymi radami: http://www.okapykuchenne.pl/faq Naprawdę fajne porady są.

Gość zmierzyłam i u mnie jest
80 cm od palników gazowych przy 45 cm to musiałabyś się chyba garbić, żeby w garach pomieszać :D

45 cm nad kuchenką to zdecydowanie za nisko, po pierwsze jest to w ogóle nie wygodne, po drugie bardzo ryzykowne, ponieważ wystarczy mała iskra na filtrach aluminiowych i nieszczęście gotowe. Owszem można wieszać okap na takiej wysokości ale są to okapy skośne w dodatku posiadające osłony filtrów aluminiowych. Np: okap BOMERO 90, BOREAS 90, FOLIRO itp.

Gość jacek 1111
noo w sumie dobrze licząc to większość okapów ma teleskopowe rury o długości max 88 cm blat na wysokości 85 cm pomieszczenie o wysokości 250 cm.. to nam w sumie daje że okap będzie wisiał ok 80 cm nad blatem kuchni... i tyle...:).niżej raczej nie da rady.. no chyba że zamontujemy rurę spiro i będzie pięknie wyglądała...|:)