Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podpowiedzcie jaki model

jaka maszynka golicie głowke swoich synków?

Polecane posty

Gość i temat jak zwykle rozwinal
sie nie w tym kierunku co powinien

a mnie sie bardzo nei podobaja chlopcy z dlugimi wlosami a juz calkowicie typu pieczarki i inne grzybki fuj niestety moj ma bardzo dlugie wlosy i nei umiem mu ich obciac maszynka bo sie za bardzo wierci, u fryzjera dostaje histerii wiec tne nozyczkami ale nigdy nie na calkiem krotko bo nie umiem a bardzo by mi sie marzyl taki poborowy a dziecika z dlugimi wlosami to tez kwestia higieny, moje dziecko w upale sie bardzo poci, w nocy tez i dlugie wlosy to katorga bo tzreba je czesto mysc a on tego nei lubi wlasnie pzrze to ze sa dlugie, gdyby byly krotkie mozna je umyc i 10 razy na dzien szybko wyschna i jzu, zero zcesania wygoda, poza tym to ma byc facet a nie baba

Gość oj tak tak
bo dziecko przecież jest od tego żeby cieszyć oko- nieważne że ta grzywka mu w oczy wchodzi, że zjada swoje włosy razem z kanapką. Wygląda uroczo i tylko to się liczy. Dzieci często nie znoszą swoich długish włosów, grzywek itd. dlatego nie rozumiem czemy na siłe fundować dziecku fryzurę w której będzie wyglądał świetnie ale czuł się beznadziejnie. To jak zakładanie jeansów noworodkowi! A już napewno nie ma nic słodkiego kiedy niemowle ma długie włoski- czy to chłopiec czy dziewczynka- jak już ktoś napisał dziecko się poci- włoski wiecznie są mokre. Często wysmarowane oliwką i tłuste. Taki tłusty puch- bo raczej mianem włosów nie da się określić tego co noszą na głowie niemowlaki- tu przetarte- tam przetarte. Po co się upierać przy dłuższych fryzurach? Bo cały zachód tak nosi??? A co mnie zachód obchodzi- na zachodzie codziennie mamuśki fundują dzieciom obiadki w fast foodach- też do pozazdroszczenia???

Gość popieram obie wypowiedzi powyz
a tak do tematu to tez synka gole philipsem nie pamietam modelu ale mam taki z akumulatorem ze nie musi byc podlaczony do pradu w czasie strzyzenia i ma 2 koncowki na krotsze fryzurki i na dluzsze i czasem zostawiam mu takiego troszke dluzszego irokezika ale generalnie gora dluzsza a boki i tyl podgolone. wg mnie GRZYBKI SA FUJ, a z dlugich wlosow u malutkich dzieci robia sie z tylu koltuny i siano

Gość łatwo jest samemu ogolic
? to sie leci na około czy jak? czy trzeba miec wprawe? tu sie goli a tu podgala? nie da sie na spiaco na jednej długosci powiedzmy 2 cm jechac?wszedzie jednakowo?

Gość NIESTETY NIE DA SIE WSZEDZIE
JEDNAKOWO BO ALBO WYJDZIE NA 3MM ALBO JAK POLECISZ WSZEDZIE 2CM TO BEDZIE WYGLADAL JAK POL D... ZZA KRZAKA, NA GORZE KROTKO A NAD USZAMI STERCZY, TRZEBA GORE DLUZEJ A PO BOKACH NA KROTKO TAK JAK MEZCZYZNE,NA SPIACO NIE DA RADY BO NAWET NAJCICHSZA MASZYNKA BRZECZY A POZA TYM MOJ NAPEWNO BY SIE OBUDZIL JAKBYM MU GLOWA KRECILA ZEBY OBIE STONY ROWNO OGOLIC

Gość Pieprzenie o Helenie
Dziecko ogolone jest tak cholernie nie atrakcyjne jak i przeciętny polski mężczyzna. Miliony ludzi na świecie nie goli głów chłopakom i jakoś nie jedzą włosów z kanapkami. Boże co za bzdury wypisujecie! Jakby tak było, to chyba już dawno zaczęliby golić, nie sądzicie? Myślicie, że maszynki do włosów to Polacy wymyślili? Żałosne... Córom podejrzewam, że też golicie głowy na ‘zapałki’ - bo przecież się pocą, tłuszczą od oliwki i są zjadane z kanapką... czy nie? To ładnie te wasze rodziny wyglądają, jak po chemioterapii - sorry. Aha i tylko POLSKIE MATKI gotują dzieciom posiłki i NIKT inny poza nimi na świecie, NIKT! Żal mi was doprawdy. :-O

Gość to jakie włosy maja wasi synko
synkowie?mozecie dac fotki z zaslonieta buzia ale zeby fryzure bylo widac?

Gość gole philipsem
1. względy praktyczne, mycie, pocenie się, 2. to chłopczyk a nie dziewczynka, 3. wierci się i nie da ostrzyc się fryzjerowi, a ja umiem zrobić maszynką fryzurkę nie gorszą niż zawodowiec;-) cieniuję zmieniając ustawienie nasadki i jest super, 4. 15 zł w kieszeni :classic_cool:.

Gość haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Pieprzenie o Helenie - dobre :D

Gość a ja swojemu synkowi
opalam nad kuchenka. Szybko i praktycznie ! Coby sie bidolek w samochodzie nie pocil.

Gość Haaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahaha
:-D Super!

Gość Bo chłopczyk
...to nie człowiek. Tylko dziewczynka ma prawo nosić włosy! I bez dyskusji mi tu!

Gość Pierdzielenie o Helenie
A dziewczynki to się przecież nie pocą w samochodach bo ½ jest pozbawiona gruczołów potowych, ¼ jest przetrzymywana w domu z powodu ewentualnego zagrożenia potliwością, a pozostała ćwiartka z reguły przywiązywana jest do dachu auta, co by mieć zawsze sucho, świeżo i przewiewnie. Ponadto dziewczynki mają specjalne diety, ażeby broń Boże żaden niesforny kosmyk nie przedostał się do ich przewodu pokarmowego, a także stosuje się w ich przypadku kosmetyki o właściwościach przesuszających, by w żadnym razie nie dopuścić do przypadkowego zatłuszczenia się ich włosów.

Gość A moj synsss
A moj syn nie chce sie scinac...

Gość I ma świętą rację
!

Gość jezioro bodenskie
tez mieszkam w Niemczech,tu wiekszosc chlopcow nosi dlugie,cieniowane wlosy do ramion,moj syn tez, w aucie mam klimatyzacje,nie poci sie,a jakbym nie miala ,to sa jeszcze szyby ,ktore mozna uchylic

Gość mieszkasz nad jeziorem
bodenskim? Lindau?

Gość moze wasserburg lub
nonnenhorn?

Gość jezioro bodenskie
Lindau :)

Gość fajnie masz-uwielbiam
bodensee

Gość jezioro bodenskie
tez mi sie podoba:)

super efekt, mój syn ma właśnie obsesje na punkcie wzorków i za każdym razem muszę mu coś wykombinować, ale jak ktoś napisał nie trzeba golić na zapałke nawet 2-3 mm tak gole syna do tego wzorki i wygląda slicznie,a niedośc to to jak miał dłuższe włosy to zawsze się poci no i trzeba obciąc, a pozatym 20 zł w kieszeni np. na lody w czasie wakacji teraz :)))

Gość to prawda od Polski na wschód
głowy się nosi tak krótko zgolone. Bywam w świcie i też to zauważyłam. A jak przyjechała do Polski mojej kuzynki córka stwierdziła, że chłopacy w Polsce są nawet fajni, tylko dlaczego tak się na łyso golą. W czasach mojego dzieciństwa jak ktoś nosił takie krótkie włosy to albo był poborowym albo wyszedł z więzienia

Zrobiła się głupia dyskusja o ludzkich gustach. Każdy wie, że o tym się nie dyskutuje. Ja np. nigdy nie miałam zupełnie krótkich włosów bo tak lubię, ale czy to znaczy,że każda ma długie nosić? Ponadto każdemu w innej fryzurze do twarzy. Mój synek ma pyzatą buzię a cała reszta drobniutka, gdy włosy są za długie to wygląda jakby miał bardzo dużą głowę. Zresztą jak słyszę takie głupoty, że za granicą nie ma ogolonych to się tylko śmiać chce. Tak jak wszędzie różne fryzurki i gusta górą.

Gość do MojeSkarby
Tak, w takim razie jestem ciekaw co robisz kiedy ci się dziewczynka poci? Lecisz po niej maszynką, ma się rozumieć? Pytam, bo przecież się poci jak chłopiec. Bzdury wygadujecie. W jakich krajach widziałyście ogolone dzieci? W dalekiej Azji, na Bliskim Wschodzie, krajach latynoamerykańskich, ewentualnie Półwyspie Iberyjskim, Apenińskim, Bałkanach, czarnym kontynencie i jak ktoś tu już wcześnie powiedział – krajach byłego bloku sowieckiego, w tym również Polsce? Zgadza się? – Nie oczekuję odpowiedzi, bo dokładnie tak jest. Reszta ma ładne włosy, mimo że często i klimat gorętszy.i

Gość do MojeSkarby
"super efekt, mój syn ma właśnie obsesje na punkcie wzorków i za każdym razem muszę mu coś wykombinować" O k**wa kobieto, czy ty nie widzisz, że ktoś to wkleił bo się z was nabija??? Heloooł? Właśnie zwątpiłem w rodzaj ludzki... :-/

mieszkam w stanach, glowy widuje rozne :D i wcale nickogo tu nie dziwia, dlugie u chlopcow, krotkie u dziewczynek. Ogoleni chlopcy to tez zadne halo. Sierpien u nas jest bardzo goracy. Juz od dwoch tygodni tem. jest powyzej 30 stopni + wilgoc okropna :O Moj synek ma 17 miesiecy i ogolilam mu glowke :D Po pierwsze ze wzgledu na upaly, po drugie ma slabe wloski i wole go widziec lysego niz patrzec na te wloski piorka. Jak sie wzmocnia, to bedzie nosil dluzsze :) A jesli chodzi o doroslych mezczyzn ogolonych, to wole takiego, ktory ma ostrzyzone wlosy niz takiego, ktory wlosami zakrywa swoje zakola czy wrecz ogromny lysy placek na glowie :D

Gość nadal nie ma odpowiedzi jaka m
maszynke kupic tylko jakies banialuki o onnych krajach-zaraz podpowiem bo mnie zalewa jak duskusja zchodzi z zapytania