Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roark

Ksiązki które łamią tabu?

Polecane posty

Gość roark

Jakie książki w sposób naturalny i nie prowokacyjny łamią tabu społeczne? Coś w stylu Życia rodzinnego świstaka?

Gość edyn
hm, nie kojarzę książki o której piszesz, więc mam problem z odpowiedzią. Możesz napisać coś więcej?

Taką książką trochę w konwencji Życia rodzinnego świstaka, może być Berek

Gość edyn
A dlaczego nie książka?

edyn bo nie kojarzę żeby to był film na podstawie książki ;) Za to sam film jest zwyczajnie ładny, ciepły.

Gość edyn
Nie zrozumiałam Cię ;) MYslałam, że książki są be, a tylko filmy są fajne ;)

Ksiązki są cacy. Nawet bardzo. Ale nie kojarzę chyba jakiejś super w którym poruszany byłby podobny temat. no chyba że liczy się to ze w książce Drobny kłopot - syn głównych bohaterów jest gejem :)

Gość plik
Berek moim zdaniem jest ksiązką prowokacyjną. Nie kojarzę książek o homoseksualizmie, które takie nie są

Życie.. jest taką książką. Spokojną, miłą, przedstawiającą normalnych homoseksualistów, a nie takich, których kojarzymy z parad równości.

Gość Charlotte Roche
"wilgotne miejsca". ksiazka ktora utrzymywala sie kilka miesiecy na liscie bestsellerow w Niemchech

Gość lenaaaa____
"Monologi waginy" jest zbiorem bezpruderyjnych, szczerych opowieści o seksualnych sukcesach i dramatach kobiet. Nie zachwyciła mnie ta książka

Gość ewa0428
"kato tato" książka,która odsłania tabu, dotyka wrażliwego ciała wykorzystywanego dziecka, które nie szuka nigdzie pomocy a rany nie goją się i roznoszą w nieskończoność, również na ciele i duszy dorosłej kobiety. Książika straszna, ale watro przeczytać.

a może coś z klasyki - "Lolita" Vladimira Nabokova? niewątpliwie arcydzieło...niegdyś wyjątkowo kontrowersyjne. niezaznajomionym szczerze polecam, sama zamówiłam w selkarze egzemplarz do swojej biblioteczki, na pewno warto mieć na półce :)

Dla mnie książką łamiącą tematy tabu jest "kokaina" Barbary Rosiek, bardzo ciężka i trudna, ale naprawdę warta przeczytania. Możesz kupić ją bardzo tanio zaledwie za 16 zł na selkar.pl. Książką w pewnym sensie łamiącą jakies społeczne tabu jest też "Piekło siedemnastolatki", ale niestety nie pamiętam autora :(

Kokieterka, mam nadzieję, że to nie kolejne pozycje z serii "Dzieci z Dworca ZOO"? Strasznie namnożyło się tego typu książek... Trochę za bardzo oswajamy dzieciaki z tematem narkotyków, tak sobie czasem myślę...

Gość szara mała myszka
podbijam

Gość bateriaa
Wszystko zależy od tego, co i dla kogo jest takim tematem tabu. A coś więcej o książce z pierwszego posta można się dowiedzieć? Bo średnio kojarzę?

Życie rodzinne świstaka opowiada o związku homoseksualnym. Czemu świstak? Bo o świstakach też wszyscy słyszeli ale mało kto widział na żywo :)

Gość sie-dem
Całkiem trafne porównanie :)