Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMÓZCIE bardzo Was proszę

ciąża?!?!?! POMÓZCIE, bardzo Was proszę

Polecane posty

Przed chwilą miałam dziwny atak gorąca. Tak nagle zrobiło mi się gorąco, nagle poczułam, że muszę szybko coś zjeść, ręcę zaczęły mi się trząść :O, gorąco mi się zrobiło, no szok. Nigdy czegoś takiego nie miałam. Ponad to.. ostatnio mam zawroty głowy, potrafi mi się szybko słabo zrobić.. albo mam jakieś dreszcze - zimno mi się nagle robi, po chwili przestaje. Siusiu robię chyba normalnie, sama nie wiem.. Czasami mdłości mnie dopadają - ale nie na zasadzie, że lecę do kibelka bo muszę zwymiotować szybko, ale tak po prostu chwile mi się niedobrze zrobi i po pewnym czasie wraca to do normy. ostatnio chcąc nie chcąc padają mi i mojemu chłopakowi dziwne skojarzenia z dzieckiem :O jakby.. jakby podświadomie ktoś nam mówił, że może ja w ciąży jestem? może wyda się to Wam głupie, ale np. gdy ostatnio się kładliśmy spać, to wtuliliśmy się w siebie, po czym chłopak położył mi rękę na brzuchu - jakbym w ciąży była :O od razu się na siebie spojrzeliśmy i po prostu dziwne się to nam wydawało. Jakieś dziwne teksty, skojarzenia z dzieciaczkiem mamy. Ale mówię: mi przez myśl na począku nie przyszło, że mogę być w ciąży - chłopak z tym tekstem wystartował -> widział, że źle się czuję, że momentami słabo mi, niedobrze plus ten dzisiejszy napad gorąca :O biorę tabletki antykoncepcyjne - Harmonet.. Boże.. nie mogę być w ciąży :O:O:O ehh a teraz drogie Panie powiedzcie, czy wg Was może być to ciąża? Siedzę teraz i świruję z nerwów.. szkoda, że nie mam żadnej apteki w okolicy, bo popędziłabym i kupiłabym test i już teraz bym go zrobiła.. aaa.. i dodam, że normalnie dostałam teraz okres. Z jedną różnicą - jest mniej obfity.. tak jak wcześniej tampon OB żółty starczał mi na 2-3 godziny, tak teraz po 4 godzinach widzę, że spokojnie mogłabym jeszcze go ponosić w sobie :O heeeeeeeeeelp, bo się załamię :(

Gość hmmmamamama
czy po tabletkach właśnie nie ma się uderzeń gorąca? może to przez nie.

ale ja Harmonet zawsze bardzo dobrze tolerowałam, poza tym teraz właśnie mam od pn miesiączkę, a w ostatni czwartek skończyłam listek.. więc od kilku dni nie biorę tabletek :O

Gość Może masz problemy z ciśnienie
m albo coś.Śmigaj do lekarza i powiedź o objawach.

ciśnienie stale mam mierzone.. w sumie sama chodze do apteki, gdzie za free sobie mierzę. A u lekarza byłam, zdrowa jak rybka jestem - miałam dokładną morfologię robioną, na anemię badania, cholesterol, alt, asp, OB mi wyszło troszkę podwyższone (ale akurat wtedy miałam miesiączkę, więc takie rzeczy się wówczas zdarzają), rozmaz miałam, no kurna wszystko, włącznie z kupą i moczem :O alt i ast ekstra, bilirubina też sprawdzona.. więc już sama nie wiem :O

Gość mangotango
panikujesz.

chciałabym aby na panikowaniu się skończyło, uwierz mi :O

Gość mangotango
i pewnie sie skonczy na panikowaniu. takie napady goraca to pewnie sprawka pigulek. ile czasu je bierzesz?

tabletki biorę od 13 miesięcy wcześniej miałam kilkumiesięczną przerwę przed tą przerwą brałam też około 13-14 miesięcy tabletki i zawsze było wszystko okej cały czas Harmonet, bardzo systematycznie biorę.

Gość To zrób test
Słyszałam, że niektóre kobiety do 3 miesiąca potrafią mieć okres, a raczej plamienia

Gość mangotango
no wlasnie, plamienia, ale ona dostala okres. Ja tez bralam harmonet i chociaz bardzo regularnie i przez 1.5 roku to mialam napady dusznosci dosc czesto. dziwne to bylo uczucie. jakby takie pulsowanie w szyi.

jutro, a w zasadzie dzisiaj, z samego rana zrobie test.. nie wiem co ja zrobie jak sie okaze ze jestem w ciazy.. nie wiem :(

mangotango, a zmieniłaś tabletki? jakie miałaś skutki uboczne brania Harmonetu? drżały Ci ręce? bo mi czasami tak się trzęsą, że nie jestem w stanie kawy normalnie zanieść do drugiego pokoju :O

Gość mangotango
bralam ten harmonet bez przerwy przez 1.5 roku. dziwnie sie czasem czulam. np. czulam takie fale goraca, nieraz zdazalo sie to wieczorami, trudno mi bylo oddychac. nie pametam zeby mi sie trzesly rece. mysle ze naparwde wpadlas w panike. trzeba patrzec na to troche racjonalnie. mnie sie to wydaje malo prawdopodobne.

też mam czasami takie dziwne uczucie, że powietrza mi brakuje.. wtedy słabo mi się robi, muszę się położyć, w głowie mi się zakręci, płytki oddech.. z 10-15 minut poleżę, przy okazji wyglądam jak trup, po czym samo wszystko przechodzi :O średnio mi się podoba taki stan rzeczy.. mam 22 lata, a momentami czuję się jakbym miała z 40 lat i pół życia przepracowała. też zastanawiałam się czy przypadkiem to nie tabletki tak dziwnie na mnie działają. Czytałam o różnych metodach antykoncepcji. Nie ufam prezerwatywom, żadnym globulkom, czy innym duperelom. Myślałam o spirali, ale nie rodziłam jeszcze, więc to też odpada.. sama już nie wiem :O dla świętego spokoju zrobię jutro test

Gość gość
Tez mam takie uderzenia ciepla ,a najbardziej rano.W ciąży nie jestem.Myślałam że może coś z żołądkiem,ale mialam robioną gastroskopię i wyszlo wszystko dobrze