Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joaska.1

prosze o rade!

Polecane posty

Gość joaska.1

dostalam propozycje pracy jako opiekunka dzieci lub osob starszych, wyjazd legalny przez firme,ale nic blizszego sie nie dowiadywalam,bo przyznam sie ze do odwaznych nie naleze a jednoczesnie pieniadze bardzo by sie przydaly. jezeli sa na forum kobitki,ktore pracuja jako opiekun/ka,badz wiedza cos odnosnie w/w tematu,to bardzo prosze o wszelkie informacje typu;zakres obowiazkow,czy ponad zakres placa dodatkowo,czy sa jakies wolne dni i w ogole wszyskie wasze doswiadczenia w tym temacie,aha zarobek brutto to 3050zl,nie placa w funtach,przelewa na moje konto firma ,ktora mnie zatrudnia,ale od tego mam mies potracane skladki,i tego co mowili lata pracy sie licza,sama nie wiem,nigdy nie pracowalam za granica, ale w domu 15 lat opiekowalam sie niepelnosprawnym tata. bardzo prosze o rady czy tez porady,za kazda bede wdzieczna. pozdrawiam.joaska.1.

Gość joaska.1
zapomnialam! praca w anglii lub w niemczech.

Gość matunfi
coś mi tu nie gra ale sama nie wiem co, byc może firma cie zatrudniajaca jest posrednikiem i bedzie kasowała cżęść twojej gazy, bo zwyczajnie to odbywa sie troche inaczej, podpisujesz kontrakt z pracodawca w Anglii i placa ci co tydzień w funtach, oczywiscie że sa w Polsce firmy które zatrudniają tutaj a tam jedziesz na zasadzie delegacji mój szwagier tak pracowal i sie wkopal po jakims czasie kiwaja ludzi i zmieniaja na nowych ochpczych duzo zarobic, jesli interesuje cie ta praca to poszukaj sama w necie, jes mnóstwo ofert w tym kierunku

Gość cos tu nie gra bo
pracujac legalnie w Anglii musisz byc zarejestrowana w home office, miec konto bankowe,NIN . Zaplaca w zl. na konto w Polsce ? juz kiedys o czyms takim slyszalam i nie bylo happy endu :( NIE PAKUJ SIE W TO :classic_cool:

Gość joaska.1
a czy moge znalezc jakas pewna prace w opiece nad starsza osoba? jezeli moge,to prosze cos podpowiedziec jak to ugrysc,od czego zaczac i gdzie szukac,zeby trafic na uczciwa prace i place? jezeli moze mi ktos pomoc,to bede bardzo wdzieczna,przyznam ze zalezy mi na pracy tego typu,bo na poczatek niewielka znajomosc jezyka nie jest bariera,a praktyke w opiece posiadam. nie ukrywam ,ze bardzo licze na pomoc,moze ktos ma jakies sprawdzone namiary,gdzie potrzebuja kogos takiego jak ja. mam 41 lat,jestem odpowiedzialna osoba,zycie nauczylo mnie wiele pokory. moze komus sie to wyda dziwne,ale mnie brakuje tej opieki ,ktora sprawowalam nad tata,wiec jesli moglabym komus pomoc zarabiajac w ten sposob,to bardzo chetnie. dziekuje za odpowiedzi.

Gość Luther Van Droos
Przyjedz do Danii, badz Szwecji. Dostaniesz ok. 10 000zl na reke.

Gość joaska.1
latwo powiedziec,pewnie ze bym przyjechala,ale nie mam na tyle odwagi zeby jechac w ciemno,dziekuje za odpowiedz,niestety ja juz nie mam 20-stu lat na takie szalenstwo nie moge sobie pozwolic. chcialam dostac ta robote legalna droga,ale z tego co mi pisza osoby znajace temat,to nieoplacalne i niepewne,wiec troche zaczynam powatpiewac,ze cos sie trafi. no nic to,poczekam jeszcze ze dwa dni,jezeli nic sie nie trafi,to zaczne szukac cos na miejscu,jeszcze raz dziekuje za poswiecenie uwagi na moja prosbe. pozdrawiam i zycze powodzenia.