Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojacórciama5miesięcyi 3 tygod

dziś była ważona i ma 9100

Polecane posty

lekarz nic nie mówi że za gruba mała jest tylko na mleku bebilon pepti, czy to mleko moze tak tuczy czy małą bedzie miałą problem z nadwaga, nie ukrywam że ja mam skłonnosci do tycia jakbym nie kontrolowałą co jem i dziadek mojej corki ma nadwage, ale czy to 9100 to dużo naprawde?

Gość sprawdź w siatce centylowej
i będziesz wiedziała czy dużo

Musisz uwazac na to co bedziesz jej podawac.Ja tez mam sklonnosci do tycia,jestem chora.U mnie w rodzinie tez jest to.Dlatego uwazam co podaje swojemu synkowi.Za miesiac skonczy rok.Nie daje mu "doroslych potraw".Wg mnie to niszczenie dziecka.Ale kazdy ma swoje podejscie,ktore szanuje.A moze podajesz jej te herbatki granulowane.To sam cukier..Nie dawaj tych kaszek.One strasznie tucza.Wiem,bo moj syn mial robione badania kilkakrotnie.Po odstawieniu tych specyfikow mial dobre wyniki.Uwazam ze wybiega Ci to jak zacznie raczkowac.Tak jest zawsze.

jak sie urodziła ważyła 3400 na siatce centylowej pokazuje 90 a mojej szwwagierki syn ma 10.5 miesiąca i waży 9.300 i jest gdzieś na 50 centylu

Gość mati2
Moim zdaniem za dużo...ja urodziłam synka 3100 a gdy miał 5 m-cy ważyl 7100....uważaj, jeżeli macie tendencje do tycia (i to jest przypadlość rodzinna)to całkiem możliwe, że dziecko w przysżłości tez bedzie miec ten sam problem...rób wszystko by temu zapobiec...ostatnio jak byłam u pediatry widziałm dziecko, roczne, ważące 20 kg....masakra...przede wszystkim od ciebie zależy jakie nawyki żywieniowe wpoisz swojemu dziecku...pamietaj, że w przyszłośći dziecko moze byc nieszczęśliwe, wytykane palcami i wyśmiewane...ale wierze, że jako matko zrobisz wszystko by temu zapobiec...

podaje tylko to mleko ze wzgledu na skaze a teraz marchewke i przed marchewką robiła kupkę raz na 3 dni, mojja szwagierka tuczy kaszkami bo malutki zawsz troszeczke pod linia i tyje tyle ile trzeba okolo 300gram na miesiac

Zgadzam sie z Mati...Uwazaj,bo i ona pewnie odziedziczyla te sklonnosci.Ale na pewno jeszcze Ci wybiega.Nie straszcie jej tak ;p Male dzieci dopoki nie chodza sa pulpetami.U mnie Jasiek tez byl okragly,no tyle,ze jest dlugi...Ma 90 cm.A ile ma Twoja cora cm??

ale dlaczego lekarz nic nie mówi a moja mam mówi ze ona nie jest grubiutka bo każde takie jest to dlaczego szwagierki waży prawie tyle samo a jest o raz starszy?no i moja mama mowi że ja też taka byłam jak byłąm malutka, ale w wieku dojrzewania i troche po naprawde zawsze byłam grubiutka dopiero jak patrze co jem udaje mi się utrzymać wagę tak na rozmiar 42,

A po za tym.To nie jest Twoja wina.Skoro mala jest na mleku to na razie nic innego nie mozesz zrobic.

ubranka ma na wzrost 64 cm no i wyglada jaki taki mały pakerek z podwójną brodą

ona naewt nie wypija pełnej dawki dziennej mleka wię skąd tyle tłuszczyku, i jej ruchy sa bardzo skrępowane bo te rączki takie gruby, chyba za szybko sama nie usiądzie

Gość nbgreeeeeetttaaaaaa
moja ważyła 9 kg jak miała rok i miesiąc, ale ważne jest jak wygląda to na siatce centylowej z wzrostem.Jeżeli w tym samym to nie ma problemu.Poza tym dużo spadnie z wagi jak zacznie raczkować albo chodzić.A może za często je, skoro nie dużo?może spróbuj "oszukiwać" ją wodą?