Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem sobie poradzic

co z robic w takiej sytuacji

Polecane posty

Syn mial wypadek. Uszkodzil kolano. Trafil na pogotowie. Tam mu zrobili przeswietlenie, punkcje (sciagneli krew), zagipsowali i kazali zglosic sie w ciagu 3 dni do poradni ortopedycznej, bo to prawdopodobnie cos powaznego. Ale ja obdzwaniam poradnie (a mieszkam w duzym miescie wiec jest pare miejsc gdzie moglabym szukac pomocy) i sa takie terminy masakryczne, ze nie wiem :( To jak ja mam sie zglosic w ciagu 3 dni. Ponoc im szybciej tym lepiej!! Przeciez nie pojde na ostry duzur, bo juz byl na pogotowiu... Poradzcie mi, bo mi juz rece opadaja. Dzis mija 2 dzien :(

ale jak prywatnie?? Tyle jest tych poradni przeciez. Placimy normalnie skladki. No owszem, moze i na jedna wizyte to tak. Ale to prawdopodobnie na jednej sie nie sknczy. I bedzie pewnie potrzebna diagnostyka i prawdopodobnie operacja. Przeciez ja nie mam tyle pieniedzy :( U Was tez takie kolejki??? Ja ostatnio bylam u lekarza (specjalisty) chyba z 20 lat temu. Tak sie to zmienilo :( Masakra!

Gość yes of course
jak jak prywatnie? państwo ma w dupie twoje składki i dlatego mamy kolejki musisz iść prywatnie a prywatnie kosztuje ok 70 zł -w łódzkiem, 70-100 czyli u was ok 150 zł

Gość mrofeczkaa
idz do jakiego szpitala na oddzial ortopedyczny pokaz wypis z poprzedniego przyjecia, kazdy lekarz cie przyjmie

no ale mowie, ze moze bym i poszla na taka pierwsza wizyte. Ale wiem, ze sie na takiej nie skocvzy. A lekarze maja prywatne kliniki, przeciez jak do takiej trafie to i diagnostyka i operacja. Nie stac nas na to... do lekarza z wypisem z pogotowia? Ale tak z marszu chyba w szpitalu nie przyjmuja? Na izbge przyjec, czy jak? Bo do poradni przyszpitalnej nie da sie. Bylam, pytalam, pokazywalam. Wzruszaja ramionami :(

Gość mrofeczkaaa
tak, idziesz na oddzial ortopedi w szpitalu pokazujesz wypis wz pogotowia mowisz jaka jest sytuacja i oni przyjma syna. Ja tak mialam z okiem, bylam po wypadku juz mnie wypisano ze szpitala i cos mi sie z okiem zaczelo dziac, do poradni bym czekala miesiac. Poszlam na oddzial okulityki pokazalam wypis , kartoteke i mnie bez problemu lekarz przyjal. Przychodnia specjalistyczna nie jest od takich pilnych przypadkow.

Gość widia
Proponuję pójść na prywatną wizytę do ortopedy czy może chirurga i uwierz mi ,że bez problemu dostaniesz skierowanie czy to na dodatkowe badania czy nawet zabieg,który będzie refundowany przez NFZ.Jeśli zdecydujesz sie na państwową wizytę to idź prosto do lekarza,z pominięciem pani,ktora rejestruje:)albo midż na oddział do szpitala w którym synowi gips zakładali. Wszystkiego dobrego

tak ale to nie musi byc ten sam szpital? Bo Ty mowisz, ze zauwazylas, ze cos sie dzieje i wrocilas...

Gość mrofeczkaaa
nie nie musi byc

wlasnie, niestety ten szpital jest na drugim koncu Polski... Sprobuje pojsc do lekarza. Ale chyba w innym szpitalu, bo w tym w ktorym bylam to wszyscy wzruszali ramionami tylko. Do lekarza tez chodzilam, do dwoch wlasciwie. Kazdy mi powiedzial, ze prywatnie to on moze ale na nfz to nie ma miejsc. dziwne... Ten sam czas, to samo miejsce i ten sam sprzet. A to nie bedzie tak, ze jak pojdziemy do prywatnego to za badania, in potem za rehabilitacje nfz nie zwroci? Podobno skierowania od prywatnego sie nie licza :(

Gość mrofeczkaaa
lekarz ktory ma prywatny gabient moze wystawic skierowanie tylkoo wtedy gdy ma umowe podpisana z nfz. Zrob tak jak ja ci mowilam do szpitala na oddzial startuj albo prywatnie a potm pomyslicie co dalej. Wazne zeby syn w odpowiednim dostal sie do lekarza.

jak to nie ma napisane na skierowaniu?? Oczywiscie, ze jest. Na pieczatce. mrofeczkaaa---> Tak zrobie. Tzn dzisiaj juz tak zrobilam w jednym szpitalu ale moze trafie na lepsze humory lekarzy w innym szpitalu.

Gość kelaaaaaaaa
nie umiem sobie poradzic jezeli zdrowie dziecka jest dal Ciebie wazne,to ja nei wiedze problemu .Po prostu idz prywatnie do ortopedy.Zapłacisz,ale dostaniesz sie w wymaganym terminie.A jak nie masz kasy,mto pozycz,bo przeceiz zdrwoei dziecka ejst wazniejsze.

pozycze ale z czegos trzeba oddac. Oczywiscie, ze zdrowie jest najwazniejsze. Ale jesc tez trzeba cos. A potem rachunki oplacic... Przeciez napisalam, ze rozwazam mozliwosc pojscia na prywatna wizyte. Ale na jednej napewno sie nie skonczy. Potrzebny jest rezonans magnetyczny - cena prywatnie 600zl. Potem prawdopodobnie operacja. Nie mam takiej sumy. Nawet jak pozycze to przeciez nie bede miala z czego oddac. A przeciez skoro cale zycie place skladki to jak raz na 20 lat potrzebuje pomocy lekarza to chyba moge oczekiwac takiej pomocy? To chyba nie za wiele?

idz do rejonu jak ma skierowanie ze szpitala to jest pozakolejnoscia przyjety albo w tym samym dniu co sie zarejstowałas musi byc tez tak miałam z corka u zreszta jak skreciłam noge to tez tylko odrzau ze skierowaniem do przychodni i tyle i kłóc sie ze to z wypadku a nie do jakiej kontroli co mozna czekac

idz do rejonu jak ma skierowanie ze szpitala to jest pozakolejnoscia przyjety albo w tym samym dniu co sie zarejstowałas musi byc tez tak miałam z corka u zreszta jak skreciłam noge to tez tylko odrzau ze skierowaniem do przychodni i tyle i kłóc sie ze to z wypadku a nie do jakiej kontroli co mozna czekac