Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maryanna...

BY CZUĆ SIĘ LEKKO! Na ciele i duszy DIETKA

Polecane posty

Gość Maryanna...

Witajcie :) Postanowiłam zrzucić troszkę ciałka bo "zapuściłam" sie kilka kg na wakacjach;> Wczoraj sobie zrobilam jednodniową głodówkę (h2o+cytrynka i h2o+jabłkowy) i juz po jednym dniu czuje się ŚWIETNIE. Wreszcie tak lekko... KONIEC Z OBŻARSTWEM!! A dzisiaj mam mniejszy chyba o pół żołądek :) już na śniadanie byłam pełna po 1/2 porcji jaka zwykle jadam (mleko z musli) Wiec chyba jestem na dobrej drodze :) POLECAM picie na czczo rano i przed snem szklanki letniej wody z łyżeczką octu jabłkowego! Jest rewelacyjny. Zmniejsza łaknienie i ochotę na SŁODYCZE! Kto się przyłączy? :)

ja sie chetnie przylącze;) co prawda niewiele mam do zrzucenia, bardziej to robie dla dobrego samopoczucia. przez wakacje jadlam co chcialam, pamietam jak w ciagu roku szkolengo pilnowalam zeby jesc pozywnie i zdrowo to duzo lepiej sie czulam. proponuje dodac jeszcze jakies cwiczenia.hula-hop moze? ladnie wysmukli talie:)

a co zrobic jak nie nawidzi sie slodyczy za to nieziemsko uwielbia slone i smazone czy to tez pomoze ten ocet i cytryna?

Gość koorwa ale nie ze sklepu
POLECAM picie na czczo rano i przed snem szklanki letniej wody z łyżeczką octu jabłkowego! bo to trucizna

Gość Maryanna...
" koorwa ale nie ze sklepu" - jeśli jest na spirytusie to owszem jest niezdrowy. Mi chodzi o ten pochodzący z naturalnej fermentacji. Trzeba czytac na butelce czy jest na bazie spirytusu czy nie.. No ja też mam tylko lub aż jakieś 5-7 kg do zrzucenia.. :) by lepiej sie czuc po porsit. Teraz mam jakieś 59-60kg i lubie moje lekkie kraglosci :) ale troszke tylko się ich pozbędę :D Przez wakacje ciagle jakies kebaby, pizze.... No multum tłuszczu... Obżarłam sie a potem siebie nienawidzilam bo czułam sie jak swinka :P

Ocet jabłkowy i uroda Piękno na cały dzień: Udany start do codziennych obowiązków zapewnia masaż wykonywany zaraz po przebudzeniu. Może być jednak również środkiem na usunięcie zmęczenia po męczącym dniu jeśli czeka nas jeszcze mnóstwo obowiązków. Zabieg: - mieszamy 2-4 łyżek octu jabłkowego z litrem ciepłej wody a następnie wylewamy nieco na dłoń i masujemy całe ciało aż ocet zostanie całkowicie wchłonięty. Zawsze masujemy do serca. Na regenerującą kąpiel dodajemy 1-2 filiżanki octu do niezbyt gorącej wody. Po kąpieli pozwalamy wodzie wyschnąć samej na ciele. Błyszczące włosy: Naturalną barwę włosów można podkreślić za pomocą następującej płukanki: - 1/4 filiżanki octu jabłkowego mieszamy z 1/2 litra ciepłej wody. Płuczemy włosy, a następnie po 10min. wypłukujemy dokładnie mieszaninę z włosów. Płukanka taka zapobiega również wypadaniu włosów z głowy. W tym przypadku jednak konieczne jest dodatkowe picie powerdrinku oraz wcieranie wodnego roztworu octu jabłkowego w skórę głowy. Ocet pozwala również zadbać o skórę rąk, piękno stóp, zębów - jest środkiem na naturalne podkreślenie urody każdego z nas. Ocet i odchudzanie: Ocet jabłkowy jest doskonałym środkiem naturalnym wspomagającym proces odchudzania. Oczyszcza on organizm z zastarzałych złogów, odwadnia, poprawia trawienie, hamuje apetyt i wspiera spalanie tłuszczu. Wypijanie do posiłków szklanki czystej wody z rozcieńczoną w niej jedną łyżeczką od herbaty octu jabłkowego pozwala jeść mniej, bowiem wcześniej pojawia się uczucie sytości. Ponadto ocet pozwala oprzeć się pokusie jedzenia słodyczy lub tak niezdrowych i kalorycznych przekąsek jak frytki lub chipsy. Ocet doskonale wspiera kuracje głodówkowe i półgłodówkowe. Ocet jabłkowy i zdrowie Biegunka: Ocet jabłkowy pozwala na wyregulowanie czynności jelit wpływając pozytywnie na naturalną florę bakteryjną przewodu pokarmowego i absorbując toksyny. Ocet wspiera też odbudowę równowagi flory bakteryjnej i zaopatruje organizm w ważne witaminy i związki mineralne. Brak tchu: Na przypadłość tą doskonały jest powerdrink z octu i miodu pity powoli przez około 30min. Jeśli nie następuje poprawa czynność tę można powtórzyć. Ból gardła: Doskonałym sposobem na poprawę samopoczucia jest płukanie gardła rozcieńczonym octem jabłkowym, którego składniki antybakteryjne działają wyjątkowo szybko. Bóle głowy: Uporczywe i powtarzające się bóle głowy mogą swe źródło mieć w przewodzie pokarmowym. Dlatego doskonałym środkiem jest pity 2 razy dziennie powerdrink. Grzybica stóp: Antybakteryjne działanie octu jabłkowego pomaga w zwalczaniu uciążliwej grzybicy stóp, do której dochodzi bardzo często na skutek osłabienia systemu immunologicznego. Chore miejsca należy kilka razy dziennie nacierać czystym octem jabłkowym lub jego mieszaniną (1:1) z sokiem czosnkowym. Kuracja powinna trwać przez 6 tygodni. Kaszel: Syrop z miodu i octu jabłkowego zalecany jest przede wszystkim dla dzieci. Pozwala na łatwiejsze odksztuszanie śluzu towarzyszącego przeziębieniom i zbierającego się w drogach oddechowych. Syrop powstały z 4 łyżek stołowych miodu i 5 łyżeczek od herbaty octu jabłkowego podaje się choremu po 1 łyżeczce od herbaty. Katar: Lekceważenie kataru może spowodować uciążliwe choroby zatok, Dlatego warto domowymi sposobami łagodzić skutki kataru. Polecane jest następujące postępowanie: - 2 razy dziennie pić należy powerdrink, - należy inhalować silnie rozgrzany roztwór octu jabłkowego stosując proporcję: 2 części wody na 1 część octu, - nos należy przepłukiwać letnim roztworem soli, najlepiej soli emskiej, - kompres z octu jabłkowego należy przykładać na zaczerwieniony nos. Łuszczyca: Poprawę kuracji przecie tej uciążliwej chorobie można osiągnąć dzięki następującemu postępowaniu: - raz dziennie należy pić powerdrink, - konieczne są trwające co najmniej 30min kąpiele w ciepłej wodzie z dodatkiem 2 filiżanek octu jabłkowego. Po kąpieli nie należy się wycierać, ale pozwolić aby zakwaszona woda sama wyschła na skórze, - zalecane są kompresy z roztworu octu jabłkowego przykładane bezpośrednio na ogniska choroby. Choroby nerek: Ocet wspiera przepłukiwanie nerek i zapobiega powstawaniu kamieni w nerkach i pęcherzu moczowym. Aby wykorzystać te właściwości należy do każdego posiłku pić 1 szklankę wody z 2 łyżeczkami od herbaty octu jabłkowego. Należy też pić dużo herbatek ziołowych, bowiem zioła przyspieszają proces wydalania toksycznych substancji z organizmu. Zalecane są tutaj napary z liści brzozy, pokrzywy, mniszka lekarskiego itp. Nudności ciążowe: Uciążliwości tej nieprzyjemnej reakcji organizmu można zmniejszyć pijąc przed śniadaniem szklankę wody z 1 łyżeczką octu jabłkowego. Najlepiej wypić jeszcze w łóżku i tam zjeść śniadanie. Schorzenia dróg oddechowych: Główną przyczyną chorób wirusowych jest osłabienie systemu immunologicznego człowieka. Aby zapobiec tej sytuacji można na cztery tygodnie przed sezonem na przeziębienia zastosować kurację, dzięki której podatność organizmu na infekcje znacznie się zmniejszy: - trzy razy dziennie należy pić powerdrink uzupełniając go preparatem z jeżówki purpurowej w cyklu: cztery dni zażywania preparatu - trzy dni przerwy, - wzmacniać należy organizm naturalną witaminą C. Bóle stawów: Bardzo często bóle stawów mają swe podłoże związane z niewłaściwą dietą. Kuracja octowa pomaga zmienić te niedobre przyzwyczajenia poprawiając przemianę materii i gospodarkę organizmu wapniem i solą: - trzy razy dziennie należy pić powerdrink, - ostre bóle łagodzi się okładami z wodnego roztworu octu jabłkowego. Okłady mogą być zarówno zimne jak i ciepłe, - kilka razy dziennie należy pić filiżankę naparu z zielonego owsa, - należy używać jak najwięcej octu jabłkowego do doprawiania potraw. Choroby zębów: Jabłka zapobiegają powstawaniu płytki nazębnej, natomiast ocet jabłkowy dodatkowo zapobiega próchnicy jak również paradontozie i stanom zapalnym dziąseł. Ponadto wzmacnia szkliwo a na dodatek poprawia estetykę zębów sprawiając, że stają się one wyraźnie bielsze. Żylaki: Przy prawidłowym stosowaniu ocet jabłkowy jest w stanie poprawić stan naczyń żylnych poprawiając ukrwienie, wzmacniając ich ścianki i ujędrniając tkankę. Kuracja: - codziennie rano należy pić powerdrink, - rano i wieczorem nacierać należy czystym octem jabłkowym sprawiające ból żylaki za pomocą okładu pozostawionego na przynajmniej 20min. - zalecane są przemienne kąpiele stóp i kąpiele siedzące w wodzie z dodatkiem 1 filiżanki czystego octu jabłkowego. I co Wy na to? :)

Ludzie na rożnych forach się wypowiadają że pija ten ocet z wodą już od kilku lat i nic im nie jest.Wprost przeciwnie sa b. zadowoleni bo polepszyla sie im przemiana materii, włosy, cera, paznokcie :) Ja robie swój własny ocet - bede miala 100 % pewności co do składników, ale proces fermentacji trwa 10 dni i dlatego na razie pije ze sklepu(BEZ SPIRYTUSU!!) :) Ja nałogowo jem słodycze, a czekolada to moje przeklensto... A od wczoraj przez ani chwile nie mialam na nia ochoty. I LIKE IT :)

Widzę że chwilowo prowadzę forum w pojedynkę ;) ale cóż.. może sie to zmieni. Właśnie zjadłam naleśnika z dżemem borówkowym. Ale tylko jednego(gdy moja 9letnia siostra zjadła takie 3) i jestem pojedzona... A naleśniczek pychaaaaa!! :) chociaż sie nie katuje na diecie xD Wychodzi to na dietę MŻ a u mnie to 1/3 z tego co zwykle pochłaniałam!! :)

wiesz bylas kilka h temu na innym topiku napisalam wiec do ciebie bo zapraszalas ale nadal nie otrzymalam odp takze nie warto chyba dyskutowac bo slodkosci nie lubie

"golcia" sorka nie zauwazylam pytania. ja za słonym itłustym nie przepadam jakos specjalnie tak że nie wiem czy ocet jabłk. pomaga... może spróbujesz i sie przekonasz :)

ja dietkuje z Toba;)poszlam do sklepu i zaopatrzylam sie juz w wode i serek wiejski(polecam z warzywami i przyprawami-sycacy, pyszny a przy tym jaki lekki...mmm) jutro poszukam octu jablkowego. na kolacje moze salatka ze skrojonej poledwicy z ogorkiem i przyprawami? mam tylko problem z podjadaniem...caly czas musze cos gryzc a to paluszki, a to pestki...pomozcie!

hejo:) ja tez moge tu pisac bo tez mam do zrzucenia5-6kg za mna dzisiaj juz 1300kcal a o 19 ide sobie pobiegac troszke

Hej Dziewczynki :) Złośnica - to mniej wiecej tyle samo kg przed nami ;) Chyba dzis pobiegam z Tobą :P Milka - ocet chyba najłatwiej w hiper-super marketach kupić.. ja w intermarche kupiłam za 5,99 ale to mi na miesiąc pewnie wystarczy :) chociaż może w małych sklepach tez jest.. nie pytałam. Może zamiast paluszek jakieś kawałki marchewki, suszone jabłka, morele? :) Ja sie przyznam dziś zjadłam "Oskara"-loda :) ale oprócz tego tylko mleko z musli, jednego naleśnika i trochę gotowanej świeżej kapustki więc podejrzewam że nawet 1000 kcal mi nie doszło... I nie chce mi sie wcale jeść :)) już chyba nie będę jadła i tak bo przed bieganiem nie wolno biegać. Całuski! :*

O własnie! a6w jest fajna z czego widziałam... może się skuszę,.. choć nie obiecuje że wytrwam ;PP popływać tez bym popływała... ale sama nie lubie na basen łazić :) Już jestem po bieganiu...jakies 45min biegałam.. a raczej to byl trucht- na początek mi wystarczy :) i nastepnym razem jakas rozgrzewke przed biegiem sobie zrobie bo mi kosci strzelały ;p

ja juz pobiegane- 30minut z cfzego 5 minut marszu szybkiego po 20 minutach nieustannego biegu i w domu juz 90brzuszkow po wysilku zjadlam 7winogron bo na nic innego nie mialam ochoty

a ja nie wytrzymalam i zjadlam czekolade...uwierzcie dlugo sie powstrzymywalam, ale mam okres, a wtedy zawsze rzucam sie na slodycze:( nie trace jednak nadziei i zwyczajnie zapomne o tej malej wpadce:P, ktora nie moze sie powtorzyc.zazdroszcze dziewczyny wytrwalosci i chceci do biegania;))oby tak dalej:) jutro mam nadzieje tez sie powspieramy wzajemnie:)

Na kolacje wypiłam szklankę wody + ocet jabłkowy. Jest mi : lekko :) P.S jak mam okres to też mam problemy z powstrzymaniem sie od słodkiego... Dobrej nocki i do jutra :*

Maryanna zakochalam sie w Twoim glosie.. Bosko spiewasz!!!!!!!!! Nagrywaj plytke bo szkoda zeby taki talent sie zmarnowal:)

Oh dziękuję :)!!! Zawstydziłaś mnie tym komplementem :)) Ja dzisiaj juz wypilam szklanke wody z wycisnieta cytryna i miodem, taki power-drink! Jakoś tak na ocet nie mialam ochotki :P Zaraz mleko z musli! :) Wam też życze smacznego! :)

Mialam jazde dzisiaj dlatego nie pisałam: rano: 100ml mleka + 3 łyżki musli potem: 1 graprefruit (400gram) przed chwilka: pół zapiekanki ( no ale za to zrobie 50 brzuszków za pół godziny- system kar ;) ) na razie tyle Moze kolo 5 coś jeszcze chapnę: oczywiście light :) see jaa ;*