Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mhgfk

poradźcie coś!

Polecane posty

Gość mhgfk

Cześć. Mam na imię Asia, mam 24 lata. Mam dwójkę dzieci- Bartusia 3 latka i Justynkę 1 roczek. Jestem w 1 miesiącu ciąży. Bardzo kochamy z moim mężem swoje dzieci, zawsze marzyliśmy o piętce, ale mamy mały problem. Justynka jest chora na fenyloketonurię - jest to choroba genetyczna. Dziecko jest zupełnie normalne, uśmiechnięte i rozwija się jak każde inne dziecko z tym że musi mieć specjalne bezglutenowe, bezbiałkowe jedzenie, które jest potwornie drogie . Natomiast Bartuś od 2 roku życia nosi okulary , gdyż jego ojciec, dziadek i pradziadek mieli problemy ze wzrokiem ( mieli zeza) i mieli operacje wiązadeł. To samo czeka mojego synka w przyszłości. Gdy ostatni raz byłam u mojego lekarza, powiedział mi że następne dziecko będzie na 80% chore dlatego radzi aby wstrzymać się z planowaniem dzieci. Brałam tabletki antykoncepcyjne mikrogynon 21 ale najwyraźniej nie podziałały....Jestem w pierwszym miesiącu ciąży i nie wiem czy ryzykować czy usunąć ciążę. Gdyby nie było problemu z kosztami jakie wynikają z obecności tych chorób nawet bym się nie zastanawiała. Ale mój mąż jest jedynakiem. Jego rodzice zginęli w wypadku samochodowym 5 lat temu. Mój tata zmarł 2 lata temu a moja mama nie jest w stanie pomóc nam finansowo na tyle abyśmy dali sobie jakoś radę. Byłam w szpitalu i powiedziałam to co powiedział mi lekarz ale niestety polskie prawo nie pozwala na aborcję nawet gdy wiadomo jest że dziecko będzie chore. Co mam robić i ewentualnie w jaki sposób modę tanio usunąć ciążę? Z góry dziękuję za rady.

Gość etve v
24 lata 2 dzieci, chorych, uzywasz tabletek ale 'nie podziałały' :O dla mni ejestes tępą dziewuchą jakąś...

Gość wetooo
jestes niepełosprawna umysłowo chyba..,rodzisz chore dzieciaki, chcesz jeszcze chociaz nie radzisz sbie finansowo....nieodopwiedzialna gówniaro :O piszesz, wymieniasz ich imiona....kogo to obchodzi????????