Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagaa22

ból po wyrwaniu zęba

Polecane posty

Gość dagaa22

witam w poniedziałek wyrwałam zęba cały czas mnie strasznie boli nic mi już nie pomaga tabletki pukanie szałwią nie wiem co mam już robić żeby przestało czy znacie na to jakiś dobry sposób i ile jeszcze po wyrwaniu morze bolec

Gość aaadaaa
nie powinno sie płukać po wyrwaniu, może zrobił Ci się suchy zębodół, musisz iść do dentysty.

Gość myszka-mi
omg. u jakiego Ty dentysty bylas ze Ci nie powiedzial ze przez 24 h absolutnie niczym nie plukac? tak jak ktos wczesniej radzil faktycznie pewnie zrobil Ci sie suchy zebodół. wpisz sobie w google i poczytaj o tym bo jest masa stron. i migiem do dentysty, jutro z rana. zerwał Ci sie pewnie skrzep i masz mase bakterii w ranie ktore tylko lekarz moze przeczyscic, najlepiej chlorheksydyną w duzym stezeniu. a na przyszlosc - nigdy nie plucz szałwią.to jest dobre na gardło a nie na zęby. tylko zaostrza stan zapalny. wiem cos o tym bo wiele lat pracowalam w stomatologii. jesli w przyszlosci bedzie rana poekstrakcyjna, zapalenie dziasel, cokolwiek - stosuj preparaty z chlorheksydyną. eludril badz corsodyl do plukania buzi, elugel do smarowanie miejscowo.

Gość aaadaaa
ale później też nie można szałwią? bo wiem,że na początku nie można płukać,ale myślałam ,że potem mozna, i to chyba dentystka tak mi kiedyś powiedziała...

Gość myszka-mi
to nie plukalas po wyrwaniu? bo moze to nie suchy zebodol tylko jakies powiklania. ale w takim wypadku tez powinnas koniecznie isc do stomatologa. nie powinno bolec. a co do szalwii - nie wiem dokladnie dlaczego nie powinno sie - stomatologiem nie jestem, tylko asystentka - ale wiem ze moi lekarze uprzedzali pacjentow zeby absolutnie szalwia nie plukac.

Gość aaadaaa
myszka-mi to nie ja zakładałam ten temat, tylko się zainteresowałam tą szałwią.